Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung prezentē Galaxy S6 edge+ un Galaxy Note 5 viedtālruņus, izziņo Gear S2 viedpulksteni

    Jaunākie raksti

    Samsung Electronics šodien Ņujorkā prezentēja jaunos Galaxy S6 edge+ un Galaxy Note 5 viedtālruņus. To pamatā ir Galaxy S6 paaudzes aizsāktais metāla un stikla dizains. Galaxy S6 edge+ 5.7 collu displejs abos sānos ir izliekts gluži tāpat kā “parastajam” Galaxy S6 edge, kas tika prezentēts šī gada sākumā. Prezentācijā Samsung norādīja, ka Galaxy S6 edge+ paredzēts multimediju patērēšanai, bet Galaxy Note 5 – multitāskingam.

    “Saskaņā ar GFK datiem, patērētāji Baltijas valstīs arvien biežāk izvēlas viedtālruņus ar lielāku ekrānu – 2015. gada otrajā ceturksnī 40% pārdoto viedtālruņu bija ar ekrāna izmēru virs 5 collām. Radot Galaxy S6 edge+, atkārtoti apliecinām pārliecību un ticību mūsu radītajām inovācijām, kas atbilst patērētāju prasībām ne vien citos pasaules reģionos, bet arī šeit lokāli Baltijā,” prezentācijas Rīgas pasākumā sacīja Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

    Reklāma

    Samsung Galaxy S6 edge+

    https://www.youtube.com/watch?v=_Q-p-zkydLQ

    Ja Galaxy S6 edge ir aprīkots ar 5.1 collas displeju, tad šodien prezentētais Galaxy S6 edge+ ticis pie 5.7 collu liela 2560 x 1440 (518 ppi) izšķirtspējas Super AMOLED displeja. Telefonu darbina Samsung Exynos astoņkodolu (2.1 GHz + 1.5 GHz) procesors, kas apvienots ar 4 GB operatīvo atmiņu. Ierīce būs nopērkama ar 32 GB vai 64 GB iebūvēto atmiņu (salīdzinājumam, “parastajam” Galaxy S6 edge eksistē arī 128 GB versija). Kameras frontē abiem edge modeļiem nav atšķirību – abas ierīces aprīkotas ar 16 un 5 megapikseļu kameru komplektu ar autofokusu, optisko attēla stabilizāciju un LED zibspuldzi. Klāt nākusi iespēja pa taisno no kameras aplikācijas straumēt saturu uz YouTube.

    Jaunajam modelim ir mazliet lielāks 3000 mAh akumulators (“parastais” Galaxy S6 edge izmanto 2600 mAh akumulatoru) un telefons ir aprīkots ar Samsung ātrās vada un bezvadu uzlādes tehnoloģiju, turklāt iebūvētā bezvadu uzlādes tehnoloģija ir savietojama ar praktiski jebkuru mūsdienās nopērkamo bezvadu uzlādes paliktni. Izmantojot vadu, ierīci var pilnībā uzlādēt aptuveni 90 minūtēs, bet ar Samsung jaunāko bezvadu lādētāju viedtālruņa baterija būs pilnībā uzlādēta pēc aptuveni 120 minūtēm.

    Galaxy S6 edge+ īpašnieki saņems arī šobrīd tirgū vienīgo un plašāko papildservisu risinājumu „Galaxy Care”. Tajā iekļauta bezmaksas apdrošināšana pret ūdens radītiem un ekrāna bojājumiem, kā arī pilnīgi jauns Premium serviss – ja ierīcei nepieciešams remonts, to varēs nodot kurjeram, kas tālruni bez maksas nogādās servisa centrā.

    Latvijas tirgū Galaxy S6 edge+ būs pieejams no 4. septembra pie vadošajiem telekomunikāciju operatoriem un lielākajos elektronikas veikalos. Ierīce būs pieejama ar iebūvēto atmiņu 32 vai 64 GB apmērā un divās krāsu versijas – zeltītā Gold Platinum un melnā Black Sapphire tonī. Ierīces aptuvenā mazumtirdzniecības cena būs 799 EUR vai 899 EUR atkarībā no iebūvētās atmiņas apjoma. Pasūtot Galaxy S6 edge+ iepriekšpārdošanā līdz 31. augustam, privātpersonas saņem dāvanā bezvadu lādētāju, savukārt juridiskās personas – ārējo akumulatoru.

    Ak, jā, oficiāli tika izziņots arī Samsung Keyboard Cover aksesuārs, kas paredzēts Galaxy S6 edge+ un Galaxy Note 5 un nodrošina fiziskus taustiņus. Kad rakstīšana pabeigta, taustiņu daļu var novākt no ekrāna (pieņemu, ka vienkārši pagriezt uz telefona aizmuguri). Pirmie iespaidi no tiem, kam Ņujorkā bija iespēja izmēģināt šo tastatūru nav pārlieku pozitīvi, tomēr ideja nav slikta. Fiziski taustiņi ir nepelnīti piemirsti un joprojām eksistē cilvēku kategorija, kas uztur pie dzīvības BlackBerry, jo nespēj dzīvot bez fiziskas tastatūras telefonā.

    2015-08-13_2330

    Principā šodien prezentētais Galaxy S6 edge+ var tikt uzskatīts kā iPhone 6 Plus tiešs konkurents, jo tas ir civilizēts un nav pārbāzts ar masām nevajadzīgām funkcijām (tās atstātas nišas produktam – Galaxy Note 5). Tāpēc prezentācijā Samsung nekautrējās norādīt, ka pat ar mazliet lielāku displeju Samsung produkts kopumā ir mazāks un vieglāks par iPhone 6 Plus.

    Pēc prezentācijas man bija iespēja paturēt rokā jauno Galaxy S6 edge+ un jāsaka, ka vizuāli tas izskatās praktiski identisks “parastajam” Galaxy S6 edge, tikai lielāks. Tā kā pats ikdienā jau kādu laiciņu lietoju iPhone 6 Plus, tad uzreiz bija jūtams, ka Samsung ierīce tik tiešām ir diezgan jūtami vieglāka. Aizmugure gan speķojas ārprātā.

    DSC08642
    Galaxy S6 edge+ salīdzinājums ar Galaxy S6 edge

    Samsung Galaxy Note 5

    https://www.youtube.com/watch?v=CppgLnNM1PE

    Prezentācijas gaitā tika izziņots arī Galaxy Note 5, kas principā tehniski ir gandrīz identisks Galaxy S6 edge+, tikai papildus aprīkots ar Galaxy Note sērijai ierasto irbuli un to pavadošajiem programmatūras elementiem. Samsung gan prezentācijā, gan lokālajā pasākumā ļoti izvairīgi runāja par tām lietām, ko jaunais telefons ir zaudējis – iespēju nomainīt bateriju un arī atmiņu karšu slotu (nav arī paredzēta 128 GB atmiņas versija). Noteikti daļai Galaxy Note sērijas ierīču fanu tas šķitīs nepieņemami. Ja runājam par atšķirībām no pagājušā gada Galaxy Note 4, tad jaunais modelis ir saņēmis mazāku 3000 mAh akumulatoru (Galaxy Note 4 izmantoja nomaināmu 3220 mAh, kuras “sulas” pietika vienas pilnas dienas darbībai). Protams, Samsung visas īdēšanas par šādu bateriju cenšas apklusināt ar runām par to cik ātri uzlādējas jaunais telefons un kā bezvadu uzlāde ļauj dzīvot bez vadiem. Un ne vārda par to, cik ilgi jaunie telefoni darbosies ar vienu uzlādi.

    Izskatās, ka Samsung par visām varītēm centās savus šī gada (nogales) flagmaņus izlaist (vai vismaz izziņot) pirms tuvāko mēnešu laikā gaidāmās jauno iPhone modeļu prezentācijas. Galaxy Note 5 dažos tirgos (piemēram, ASV) būs nopērkams jau no 21. augusta, tomēr Latvijas pircējiem man nav labu ziņu. Samsung pārstāvji tā arī nespēja pat aptuveni pateikt kad un par kādām naudām Latvijā būs nopērkams jaunais Galaxy Note 5. The Verge pat raksta, ka Galaxy Note 5 vispār var nenonākt līdz Eiropai šogad, jo Samsung visu uzmanību veltīs Galaxy S6 edge+ tirdzniecībai.

    Samsung Gear S2

    Pašās pēdējās prezentācijas minūtēs Samsung vēl paspēja fiksi acu priekšā novicināt gaidāmā Gear S2 viedpulksteņa bildes. No tām bija nojaušams, ka tam būs apaļš displejs un pati ierīce tiks prezentēta 3. septembrī, IFA tehnoloģiju izstādes gaitā. Kursors.lv arī apmeklēs šo tehnoloģiju izstādi un pavēstīsim par šo jauno produktu.

    IMG_0255

    Samsung jauno ierīču prezentācijas pasākums

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    judenknochlein
    14.08.2015 00:07

    Kā jau bija paredzams no iepriekš plaši pieejamām baumām Note 5 ir liela vilšanās.

    Bezvadu lādēšana netipveida lietotājam nevar aizstāt noņemamu bateriju un microsd karšu slota neesamību. Visas tās ātrās bezvadu lādēšanas tikai saīsina baterijas darbības laiku, un ja tā nav pat izņemama, nu tad es tādu ierīci nekad nepirkšu.

    Jā, es gribu 10 000 mAh bateriju viedtālrunī, pie kājas ierīces izskats/svars. Tās ir totāli sekundāras lietas.

    Gaidu Note 6.

    14.08.2015 00:11
    Reply to  judenknochlein

    Nu tad drīzāk nevis jāgaida Note 6, bet pēdējais laiks meklēt citu ražotāju, kas vēl plāno veidot šādas specifiskas ierīces. Neticu, ka Samsung pēkšņi mainīs kursu un atgriezīsies pie maināmām baterijām un atmiņas kartēm.

    judenknochlein
    14.08.2015 00:21

    Es domāju, ka tirgus (pārdošanas apjomi) viņus piespiedīs to darīt. Vismaz attiecībā uz Note sēriju.

    Par citu ražotāju – jā, es acīgi lūkojos uz visām pusēm.
    Ir trīs varianti
    1. Nopirkt note 4
    2. Atrast citu ražotāju, kas maksimāli atbilst visām manām iegribām. Pašreiz tādu īsti nav, vistuvāk tam ir LG.
    3. Nepirkt neko, turpināt izmantot Note2 :)

    Bet nu gribas LTE, krutāku kameru ar OIS, Beidou un vēl šo to.

    bombelats
    14.08.2015 11:05
    Reply to  judenknochlein

    Izskatās, ka Tev laiks pievērsties tālruņu ražošanai. ?

    x
    14.08.2015 07:12
    Reply to  judenknochlein

    priekš kam vajag 10KmAh?
    man domāt, pircējam vajag telefona darbības laiku, nevis kautkādu akumulatora ciparu kas pats par sevi neko negarantē.

    Jokman
    14.08.2015 09:42

    Apbrīnojami cik precīzi bija foto un specifikācija, kas noplūda pirms oficiālās prezentācijas, pat tas uzliekamais keyboard bija jau laiciņu staigājas pa tīmekļiem. Piepildījās manas aizdomas par to, ka neko īpašu Samsung neizlaidīs un neko labāku par S6 un S6 edge neizveidos. Cerēju, ka vismaz Note saglabās savu īpašu un atšķirīgāku dizainu un funkcionalitāti kā tas bija pirms tam. Irbulīti var nopirkt jebkuram telefona ar vāciņu kur tas ieliekas tā kā šo fīču neuzskatu par neko īpašu. Esmu pārsteigts par to ka Eiropas tirgū šogad nebūs pieejams Note5, jo nākošgad to vairs nevienam nevajdzēs, gada sākumā būs lielā izstāde kur HTC, SONY un daži citi piedāvās ļoti līdzīgu satura ierīces un vēl pie tam ar Snapdragon 820 procesoru, kas solās būt ļoti pārdomāts un jaudīgs. Ļoti interesēja Samsung pay tehnoloģija, jo tā ir vismaz 3 soļus priekšā Apple pay, kas atbalsta NFC standartu un nespēj sazināties ar magnētiskajiem celiņiem, ceru ka pēc gada jau būs LV un nevajadzēs vairs nēsāt līdzi E-talonus, Banku un atlaižu kartes varēs tikai novicināt telefonu viss kārtībā. Skatījos pasākumu tiešraidē – pats pasākums lika vilties, jo likās, ka kaut kas ir sasteigts un nav tā plūdenuma un runas mākslas, kas prasās šādiem pasākumiem, Apple šajā ziņā… Read more »

    Ksspars Lccis
    14.08.2015 22:05
    Reply to  Jokman

    Par irbuli gan sarunāji blēņas. Note ir īpašs slānis matricā, un tas ir īpašs irbulis. Uz parasta ekrāna parasts irbulis ir tikpat precīzs un jūtīgs kā pirksts. Vai kas cits uz P burta

    KKTK
    14.08.2015 10:37

    Lūk arī šiem abiem modeļiem uzreiz pēc izpakošanas jāiet uz garāžu un ar “šmirģeli” nānoslīpē nost kameras acs izbīdījums. Tad var sākt lietot.

    Raivis Rasnačs
    14.08.2015 10:44
    Reply to  KKTK

    Kāpēc tad tā? Man izbīdījums rada sajūtu, ka tā ir nopietna semi-pro kamera nevis parasta lētā lēca. Ja nebūtu izbīdījuma, tad aķim visticamāk būtu vēl par dažiem simtiem mAh mazāk vai arī viss telefons kļūtu biezāks.

    x
    14.08.2015 11:20

    Raivi, paldies par labu dienas sākumu – semi-pro kamera ))

    p.s. nav tādu semi-pro un pro kameru, nav.
    Ir prof. fotogrāfi un amatieri, bet kameras esamība nevienu par pro nepataisa.
    Patiesībā, ir daudz amatieru ar dārgām, ļoti iespaidīgām kamerām un pietiekoši prof. fotogrāfu kas noteiktos apstākļos darba vajadzībām izmanto kompaktkameras, bezzspoguļus un lētus DSLR.

    Raivis Rasnačs
    14.08.2015 12:36
    Reply to  x

    Varbūt tas nebija labākais apzīmējums. Ar semi-pro domāju kaut ko, kas ir labāks par tipisku 8MP viedtāruņa kameru bez īpašām papildus fīčām

    KKTK
    14.08.2015 13:42

    Man trubā ir 21MP kamera, bet es tu uzskatu par čību. Noder tikai cenu bildēšanai un varbūt kādu muļķību, lai ieliktu twitterī. Bildes ko drukāt un kārt pie sienas ir tapušas tikai ar DSLR. Neviena, nekāda īpašā papildus fīča fiziku nekad nemainīs.

    Raivis Rasnačs
    14.08.2015 16:06
    Reply to  KKTK

    Fiziku arī nevajag mainīt. Bet kad Nokia kādreiz prezentēja Lumia 920, kurš sliktā apgaismojumā taisīja teicamas bildes, tad tas bija diezgan ievērojams sasniegums. Un es domāju, ka arī tagad izcilība nebūt nav sasniegta.

    Ksspars Lccis
    14.08.2015 17:51
    Reply to  KKTK

    comment imagecomment imagecomment image nu nez… var arī ko vairāk kā cenas fotografēt, ja ir vēlēšanās

    x
    14.08.2015 23:50
    Reply to  Ksspars Lccis

    Pat mazajā izmērā redzams, kas ir kas. Bet es nesaku, ka nevar bildēt – var, kā ikdienas piezīmju blociņš telefons ir neaizstājams!

    Jānis
    15.08.2015 08:52
    Reply to  x

    1.) Kameras iedalās pro vai ne pro tikai ne tieši šādos nosaukumos
    2) Pro fotogrāfi savos komerciālos darbos neizmanto entry level kameras aizmirsti, tas ir tikai mārketinga triks un mazos sūdus viņi izmanto brīvdienās!!

    3) pat paši ražotāji atzist ka ražo pro kameras un kameras amatieriem, kā arī kaut, ko pa vidu !!!
    4) takā nemuldi te lielais fotogrāf :D:D:D:D

    x
    15.08.2015 09:35
    Reply to  Jānis

    ja tev būtu cik necik attīstīta domāšana, tu spētu saprast vienkāršo faktu ka kara un nemieru apstākļos cilvēks ar lielu kameru ir mērķis, tāpēc lasi par Alex Majoli u.c. kara fotogrāfiem, kuri šādos apstākļos izmantoja un izmanto nelielas amatieru kameras, tagad arī telefonus. Un tie ir prof. fotogrāfi.

    Ricoh GR nav pro kamera, bet to arī izmanto profiņi jo bilde ir laba, izmērs neliels, sver teju neko (salīdzinot ar dslr+28mm) un cilvēkiem patīk ērtais, ātri lietojamais interfeiss. Manuprāt, tu esi lecīgs nezinītis, kas negrib saprast ka foto 2015jā nav tas pats kas 2000jā :D

    Skats
    15.08.2015 14:40
    Reply to  x

    Arī, būdams zvērināts foto amatieris:) kā bildēju tikai ar Nokia N8 12MP kameru tā arī bildēju. Vienīgais mīnuss – nebildē tik labi lielās pustumšās telpās, tādās kā baznīcas. Tuvumā gan tumsā ar ksenona zibspuldzi uzņem bez problēmām. Kopumā lēto fotoaparātu bilžu kvalitāti tā noteikti pārspēj, ir gadījies salīdzināt. Nav problēmu arī izdrukāt un likt albumā.

    x
    15.08.2015 20:00
    Reply to  Skats

    tur sākas slidenā tēma, kas ir lēts fotoaparāts :)))

    Raivis Rasnačs
    14.08.2015 10:38

    Viena liela un pamatīga vilšanās. Ja Note 4 man vēl tīri labi patikās ar jauko ādas imitāciju aizmugurē un vienu noliekto maliņu, tad šis nu nekādi nepiesaista manu uzmanību. Prieks, ka Samsung vismaz cenšas bezvadu uzlādi padarīt par ‘mainstream’ lietu. Protams, skeptiķi rauc degunus, bet tomēr tai tehnoloģijai ir nākotne. Kad publiskās vietās sāks parādīties galdiņi ar bezvadu uzlādes ‘spotiem’, neviens vairs nešaubīsies par tās nepieciešamību.

    Jānis
    14.08.2015 11:23

    Pēs specifikācijām skatoties note5 drīzāk varētu būt ar Note 4+ nosaukumu. Nekā mega kruta note5 nav, lai būtu baigā velme tikt pie jaunā modeļa.

    Gatis Preiss
    14.08.2015 11:23

    Nu nezin neesmu Samsung fans un viņi neinteresē kaut kā, bet to Black bery ar Android kopā gan gaidu ar fizisko klaviatūru… Man kā neredzīgam visu laiku slidināties jau ir piegriezies!

    Reklāma