Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā darbu uzsācis pirmais savstarpējās auto nomas tīkls Autolevi

    Jaunākie raksti

    No šī gada augusta Latvijā pilnībā sācis darboties auto nomas portāls Autolevi.lv, kas ļauj privātpersonām un uzņēmumiem nopelnīt izīrējot savus auto tad, kad tie netiek izmantoti, tādējādi samazinot auto lietošanas izmaksas.

    Portālā ikviens var piereģistrēt savu auto, un ļaut to izīrēt citiem, paturot pilnas tiesības atteikt auto nomu sev zināmu iemeslu dēļ, tādējādi auto īpašniekiem tiek nodrošināta pilnīga kontrole pār savām automašīnām. Savukārt, auto īrniekiem tā ir alternatīva tradicionālajām auto nomām, kas salīdzinoši ir lētāka un ērtāka, jo iespējams atrast automašīnu, kas atbilst konkrētajām vēlmēm un ir maksimāli tuvu vēlamajai auto saņemšanas vietai, kā arī nav jāmaksā drošības nauda.

    Reklāma

    2015-08-11_2137

    Uzņēmums vēlas panākt efektīvāku auto izmantošanu, jo vidēji cilvēki lieto auto tikai 10% no laika, kamēr pārējā laikā, tas vai nu sniedz peļņu maksas auto stāvvietu īpašniekiem, vai vienkārši stāv dīkstāvē un noveco. Šajā laikā iespējams to izīrēt. Autolevi aicina iznomāt auto kaimiņiem, kolēģiem un paziņām, kuriem pašiem nav auto vai nepieciešams ietilpīgāks, glaunāks vai ekonomiskāks auto, pretī saņemot taisnīgu samaksu par auto lietošanu.

    Lietotājiem tiek piedāvāts ne tikai papildus nopelnīt, bet arī tiek nodrošinātas salīdzinoši zemākas auto īres izmaksas, nekā tradicionālajās auto īres kompānijās. Uzņēmuma nostāja ir neiekasēt drošības maksu par pakalpojumu. Tā vietā, tiek veikta lietotāju uzticamības pārbaude.

    Autolevi ir kompānija, kas jau vairāk kā gadu darbojas Igaunijā un veikusi vairāk kā 700 veiksmīgas auto īres, kā arī izveidojusi plašāko auto nomas piedāvājumu Igaunijā ar vairāk kā 200 dažādām automašīnām.

    2015-08-11_2134

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    12.08.2015 09:03

    Portāls latv. val. izņemot ka galvaspilsēta konsekventi ir Riga. No angliskajām kartēm?

    Uldis M.
    12.08.2015 09:06

    Savu vienīgo auto nedotu nevienam čak*rēt. Bet peļņai varētu nopirkt kādu busu ko dot izīrēšanai…

    KLF
    12.08.2015 09:32

    Kā saka paruna savu auto un sievu nevienam neuztici “sajās” :)

    Ksspars Lccis
    12.08.2015 09:40

    njā… īrētu auto neviens netaupa, bedres, sliedes, bruģis – pofig…

    x
    12.08.2015 10:15

    Kad LV iedzīvotāji atbrīvosies no postpadomju kompleksiem, ka auto ir prestiža lieta un otrā sieva, un tiks vaļā no padomijas ieražas ka savējais ir jātaupa bet kopīgo var lauzt uz nebēdu, tad šī ideja varētu darboties. Līdz tam cilvēki arī lauzīs īrētos auto tai pat laikā auklējot savējos, kā jau komentāros tas redzams.

    Uldis M.
    12.08.2015 12:12
    Reply to  x

    A ko darīt ka vidējais latvietis nav audzis pārticīgā ģimenē un no mazām dienām audzināts saudzēt, taupīt un mīlēt savas mantas? Jā, varbūt arī daļēji tie ir kompleksi, bet vairāk tā ir taupība kas radusies mūsu finansiālā stāvokļa rezultātā. Mēs auto nopērkam par sūri grūti krātu naudu, vai arī sūri grūti maksājam līzinga maksājumu – līdz ar to arī attieksme pret savu īpašumu ir cita nekā bagātajās valstīs kur vidējā alga ir pietiekama lai varētu brīvi paņemt jaunu auto operatīvajā līzingā un nelauzīt galvu par tā tālākpārdošanas vērtību…
    Nu un nav jau tik traki arī ar to svešas mantas laušanu. Kārtīgi ļaudis arī svešas mantas tīšuprāt nečakarē. Bet pats stereotips ka citi sačakarēs rodas no tā ko redzam sev apkārt – viss publiski pieejamais tiek demolēts un lauzts. Jā – to dara noteikts kontingents cilvēku, tādejādi sačakarējot kopējo tautas tēlu – lūk šeit var sākt meklēt mūsu “stereotipu” perēkli.

    Edgars Labans
    12.08.2015 10:56

    Offtopic: Vēl viens postpadomju komplekss no kura grūti tikt vaļā- ņemt visu kas nav piesiets, pat tad ja pašam tas nav vajadzīgs.

    Kopumā ideja atbalstāma – serviss novērš tos trūkumus, kas rodas pašam izīrējot savu auto ss portālā: juridiski korekts līgums un lietotāju atsauksmes. Iespējams ar laiku parādīsies arī kāda nomnieku risku apdrošināšana. Protams tas paņem daļu no nomas maksas.

    Būtu labi ja kāds uztaisītu līdzīgu portālu velosipēdiem, – varētu izīrēt savu rezerves braucamo :)

    12.08.2015 22:51

    USA jau vairāk kā pirms 1.5 gada izmantojām šo: https://relayrides.com/

    Tur tiešām super cenas labiem auto. Braucām beigās ar Chervolet Camaro pa (neatceros precīzi) ~25-30$ dienā.
    Ļoti laba lieta. Ļoti stingri reģistrācijas (kā nomnieka) process – vajadzēja pat no CSDD pieprasīt izziņu par vadītāja vēsturi ENG valodā, kur 2 pārkāpumi par ātrumu jau likās vieglprātības pazīmes.. :) Pakalpojuma sniedzējs nodrošināja naudas ieturēšanu un godīgu nodošanu iznomātājam, uzņēmās pat apdrošināšanas risku un vēl šo to.

    Vārdsakot, atbalstāma lieta, līdzīgi kā AirBnB. Katrs izvēlas iesaistīties vai nē. Unikāls izpildījums šajā ziņā nav, bet pārmest to, ka attīsta šo lietu mūsu pusē, nav korekti. Lai veicas! Turās!

    Reklāma