Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia pārdevusi HERE Maps servisus Audi, BMW un Mercedes par 3 miljardiem dolāru

    Jaunākie raksti

    Volkswagen (Audi), BMW un Daimler metuši savas domstarpības pie malas, lai no Nokia iegādātos HERE Maps servisus. Par pirkšanas plāniem jau bija zināms iepriekš, bet šobrīd pirkumu oficiāli apstiprinājušas visas iesaistītās puses. Tiek pieļauts, ka autoražotājiem vienkārši nācās iegādāties HERE Maps, jo pretējā gadījumā to paveiktu kāds tehnoloģiju milzis un beigās autoražotājiem nāktos ilgtermiņā samaksāt vēl vairāk par HERE Maps licencēm.

    Šobrīd Nokia ir HERE karšu servisus licencējusi Samsung un Microsoft, kā arī Yahoo Maps, Bing Maps, Amazon Maps un Garmin GPS ierīcēm. The Wall Street Journal aprēķinājuši, ka HERE kartes ir pamatā aptuveni 80% auto industrijas veidotajām navigācijas ierīcēm. Tātad HERE karšu servisi pamatīgi sakauj Google un TomTom piedāvātās alternatīvas.

    Reklāma

    Audi, BMW un Mercedes par HERE Maps samaksās 3 miljardus ASV dolāru. Nokia esot HERE Maps attīstījuši tik tālu, ka kartes pašas spēj vākt datus un mācīties no autobraucējiem, lai precizētu ierašanās laikus un uzlabotu karšu pārklājumu. Daudzviet tiek minēts, ka automašīnu ražotāji arvien vairāk pievēršas dažādu eko-maršrutu izveidei, kas gan vairāk attiecas uz smagajiem tālbraucēju auto. Nevajag piemirst, ka pasaule gatavojas automašīnām, kuru vadība pilnībā nodota tehnoloģijām un cilvēks nemaz neiejaucas to vadīšanā. Tātad kartes noderēs.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma