Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija vēlas bloķēt Facebook geju emocijikonu dēļ

    Jaunākie raksti

    Krievijā uzsākta izmeklēšana par Facebook izmantotajām emocijikonām, kas it kā varētu nozīmēt geju propagandu. Facebook emocijikonās redzami divi zēni un divas jaunkundzes, kuru starpā nepārprotami ir mīlestība. Krievijas valdības pārstāvji uzskata, ka šādas emocijikonas ir tiešā pretrunā ar 2013. gadā pieņemto likumu, kas neļauj paust homoseksuālu propagandu.

    Ne vārds netiek minēts par citu sociālo tīmekļu darbības pārtraukšanu, jo arī Twitter un citi soctīmekļi ļauj šādā veidā publiski izpausties.

    Reklāma

    2014. gadā Krievijā tika pieņemts likums par blogeru reģistrēšanu piespiedu kārtā. Tika aizliegtas tā saucamās memes, kuras satur nepatiesu informāciju, kā arī tiem blogeriem, kuru personālo blogu vai sociālo tīklu profilu ik dienas apmeklē vairāk par 3000 apmeklētājiem, ir varas iestādēm jānorāda savs uzvārds, iniciāļi un e-pasta adrese. Nokļūstot šajā sarakstā, blogeriem būs jāpakļaujas tādiem pašiem noteikumiem kā klasiskajiem masu medijiem, proti, jāpārbauda publicētās informācijas ticamība, jānorāda satura patērētāju vecuma ierobežojumi un īpaši uzmanīgiem jābūt rakstot par valsts pārvaldi, amatpersonām un vēlēšanu tēmām. Par pārkāpumiem ir paredzēti sodi: 300 – 1000 ASV dolāru apmērā privātpersonām un 10 000 ASV dolāru apmērā juridiskām personām (plus, tīmekļa vietnes slēgšana uz mēnesi).

    Tiek pieļauts, ka blogeru reģistrācijas likuma aizsegā jau slēgtas vismaz 10 000 tīmekļa vietnes. Google un Intel izrādīja savu neapmierinātību ar likumu un pārtrauca savu oficiālo pārstāvniecību darbu Krievijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    dzhonsons
    03.08.2015 17:10

    Arī Apple jāizbano. Šamiem arī ir tādi..

    Ralfs
    03.08.2015 17:43

    Es -kā gejs -gribu visai pasaulei paziņot-mēs esam tāpēc,
    lai apkarotu Zemes pārrapdzīvotību.Kā Jūs nesaprotat-mēs par Jums domājam,bet Jūs ar kakām!!!

    Ralfs
    03.08.2015 17:44

    Nu ja:)

    judenknochlein
    05.08.2015 00:39

    Manis pēc facebook varētu vispār pazust no neta. Esmu old-school, tādu neizmantoju un neizjūtu ne mazāko vajadzību pēc tāda.

    Krotow
    06.11.2015 19:39

    Nez kāpēc Krievija vēl nav pazudusi no pasaules interneta savā čeburnetā? Vismaz zarazu un olginiešu troļļu atkritumproduktu būtu mazāk.

    Reklāma