Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija lemj – Facebook nav pamata pieprasīt patieso lietotāja vārdu un uzvārdu

    Jaunākie raksti

    Vācija lēmusi, ka Facebook un citiem tiešsaistes sociālajiem tīmekļiem nav pamata uzspiest lietotājiem nosacījumus, kas liek tiem norādīt īstos vārdus un uzvārdus. Hamburgas privātpersonu datu aizsardzības uzraugs arī norādījis, ka Facebook nedrīkst prasīt uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

    Šādi Vācijas varasiestāžu atzinumi nāk laikā, kad norisinājās Facebook strīds ar kādu Vācijas pilsoni par pseidonīma izmantošanu publiski redzamajā lietotāja informācijā. Pieteikumā pret Facebook uzrakstīts, ka sociālais tīmeklis esot pieprasījis ieskenēt un atsūtīt personu apliecinošu dokumentu, kurā redzams lietotāja īstais vārds.

    Reklāma

    Facebook nostāja ir gluži pretēja. Sociālais portāls uzskata, ka īstā vārda nenorādīšana var maldināt citus lietotājus, tādējādi tiekot aizsargāta nevis viena persona, bet, iespējams, simtiem un tūkstošiem personu. Facebook pārstāvniecība Eiropā atrodas Īrijā, tāpēc Facebook uzskata, ka sociālajam tīmeklim būtu piemērojami tikai un vienīgi Īrijas likumi.

    Te būtu vietā atgādināt, ka personu apliecinošs dokuments Latvijā ir pase vai ID karte. Vadītāja apliecība daudzviet tiek pieņemta kā personu apliecinošs dokuments, bet valsts un pašvaldību iestādes, kā arī bankas vadītāja apliecību nepieņems. Tāpat atgādināšu, ka nevajag dot kopēt vai sūtīt personu apliecinošu dokumentu kopijas e-pastos; slidu noma nemaz nedrīkst pieņemt pasi kā ķīlu. Kopēt personu apliecinošu dokumentu drīkst tikai bankas, valsts un pašvaldību iestādes, citviet personu apliecinošu dokumentu var palūgt uzrādīt, bet ne kopēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    littlepirat
    29.07.2015 14:31

    Kurā likuma pantiņā ir rakstīts, ka “Kopēt personu apliecinošu dokumentu drīkst tikai bankas, valsts un
    pašvaldību iestādes, citviet personu apliecinošu dokumentu var palūgt
    uzrādīt, bet ne kopēt.”?
    Pie mums taču pilnīgi visās iestādēs tiek kopēta pase. Ja ir tāds likuma pants, tad lūdzu pasakiet, lai turpmāk varu atsaukties uz to.

    29.07.2015 21:56
    Reply to  littlepirat

    Problēma ir drīzāk nevis pašā kopēšanā, bet pēcāk kopijas uzglabāšanā vai iznīcināšanā, lai tā nenokļūtu nesaistītas personas rokās.

    vienalga
    29.07.2015 16:24

    klau bet nav tā -neviens ar varu nespiež reģistrēties tajā sejas grāmātā, sejasgrāmāta uzstāda sev vēlamus nosacījumus ciemiņiem, negribi – ej citur?!?

    Reklāma