Web Analytics
More
    Reklāma

    Sidnejā uzstādītas pasaulē pirmās e-ink satiksmes informācijas zīmes

    Jaunākie raksti

    Sidnejā realizēts ļoti interesants un praktisks e-ink tehnoloģiju projekts, kas paredzēts autobraucēju informēšanai par satiksmi un tās izmaiņām. Gluži kā e-grāmatu lasītāji, arī Sidnejas satiksmes informācijas papildzīmes izmanto e-ink tehnoloģiju. Ceļazīmju darbību nodrošina saules paneļi un nakts laikā tās tiek izgaismotas. Informācijas zīmju saturu var attālināti koriģēt un šis projekts ir uzskatāms paraugs lietu internetam.

    Tiek pieļauts, ka ilgtermiņā e-ink tehnoloģijas papildzīmes atmaksāsies, jo lielajās pasaules metropolēs dažādu informācijas zīmju izvietošanas darbiem vien gadā tiekot tērēti vairāki miljoni dolāru. Par Sidnejas izmaksām netiek minēts, bet zināms, ka Losandželosā tikai pagaidu stāvēšanas aizlieguma zīmju uzlikšanas un noņemšanas darbi izmaksā ap 10 miljoniem dolāru gadā.

    Reklāma

    E-ink tehnoloģijas papildzīmēm uzstādīta arī aizsardzība pret urķiem un zagļiem. Zīme pati ziņos, ja kāds vēlēsies izmainīt tās saturu vai to nozagt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis Tillers
    28.07.2015 13:06

    jā Rīgā tas ir vajadzīgs budžeta papildināšanai. piemēram liekam zīmi ka drīkst stāvēt (nogriezties, utt) pēc tam mainām jēgu uz pretēju un liekam sodu.

    davfreim
    28.07.2015 16:56

    LV tādas tiešām nederētu, jo sāktos naudas slaukšana, pats 2x esmu redzējis kā maina zīmes un tajā pašā dienā saliek sodus, un tad vēl nākošajā dienā saliek sodus tiem, kas tur gadiem stāvējuši un nepamana jauno zīmi :)

    Reklāma