Web Analytics
More
    Reklāma

    Blackmagic izziņo bezpilota lidaparātiem paredzētu 4K kameru ar maināmiem objektīviem

    Jaunākie raksti

    Pacelt gaisā bezpilota lidaparātu ar kameru ir pietiekami liels izaicinājums, kad runa ir par maināmiem objektīviem, daudzi no idejas novēršas, jo bezpilota lidaparāti nav pietiekami spēcīgi, lai esošus fotoaparātus paceltu gaisā. Pazīstamais augstvērtīgas entuziastu video tehnikas ražotājs Blackmagic piedāvās tam risinājumu. Pat vairākus!

    Blackmagic izstrādājis 1080p izšķirtspējas Micro Cinema Camera un 4K izšķirtspējas Micro Studio Camera video kameras ar maināmiem objektīviem, kas speciāli paredzētas lietošanai bezpilota lidaparātos. Ir vēl arī trešā kamera ar nosaukumu E1 un tai ir iespēja pievienot Micro Four Thirds standarta objektīvus. Ražotājs uzskata, ka E1 ir pietiekami maza, lai aizvietotu populāros, bet ne pārāk kvalitatīvos GoPro izstrādājumus.

    Reklāma

    E1 kamera tiek veidota Kickstarter kampaņas ietvaros, un to ražot uzņēmies Panasonic. Panasonic piedāvās tajā uzstādītu savu 4K attēlu veidojošo matricu un 14 mm f/2.5 objektīvu. Diemžēl E1 sver divas reizes vairāk, par GoPro Hero 4. Kamera labāk par konkurentiem darbosies sliktākā apgaismojumā, kā arī spēs uzņemt 16 megapikseļu RAW un JPG attēlus. E1 vadību no zemes nodrošinās Android vai iOS lietotne.

    Kickstarter kampaņas ietvaros kamera bez objektīva maksā 600 dolārus, ar objektīvu – 800.

    1933d58a9b3d42dcc69ed3f1d0f67467_original

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Video
    21.07.2015 10:01

    Arti Ābol, pamato savu viedokli “[..]populāros, bet ne pārāk kvalitatīvos GoPro izstrādājumus[..]” vai arī izņem šo absurdo apgalvojumu no raksta.

    21.07.2015 10:04
    Reply to  Video

    Vai tad GoPro nav populāri?

    Ja salīdzina GoPro ar kaut to pašu 4/3 matricu un attiecīgiem objektīviem, tad GoPro attēla kvalitāte būtu arī skarbākos vārdos jālamā. Turklāt te ir runa par dronu video un nesāksim tēmu, ka ar GoPro var ienirt, bet ar Blackmagic nevar. GoPro tāpat ir jāliek plastmasas koverī…

    Ieteiktu papētīt esošo Blackmagic kameru darbību kaut vai iekš YouTube un to salīdzināt ar GoPro.

    Reklāma