Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 10 tiks nodrošināts ar jauninājumiem 10 gadu garumā

    Jaunākie raksti

    Microsoft informē par Window operētājsistēmu dzīves cikliem ar tā saucamo Window Lifestyle Fact Sheet, kurā tikko parādījusies informācija, ka Windows 10 lietotāji saņems jauninājumus 10 gadu garumā līdz pat 2025. gada oktobrim. “Mainstream security” jauninājumi tiks nodrošināti līdz 2020. gadam, “Extended security” – līdz 2025. gadam.

    Tas nozīmē, ka esošie Windows 7 un 8.1 īpašnieki varēs bez maksas atjaunināt savas operētājsistēmas uz Windows 10 un saņemt visus jauninājumus līdz 2025. gadam.

    Reklāma

    Tiek ziņots, ka Microsoft piedāvātais labvēlības periods esošiem Windows lietotājiem saistīts ar izmaiņām programmatūras divīziju peļņas aprēķinos. Vismaz sākotnēji par Windows 10 būs jāmaksā tikai biznesa klientiem. Bezmaksas lietotāji tiks uzskatīt par sava veida izmēģinājuma pelītēm – viņu datori ziņos Microsoft par kļūdām, tās tikšot laicīgi novērstas.

    Jaunā datoru operētājsistēma Windows 10 būs pieejama iegādei un lejupielādei no 29. jūlija kā bezmaksas atjauninājums mājas lietotājiem, kuri šobrīd izmanto Windows 7 un Windows 8.1 operētājsistēmas versijas. Tehnoloģiju giganta Microsoft viceprezidents Terijs Meiersons jau atzinis, kas Windows 10 uzskatāma par Microsoft nākotnes operētājsistēmu redzējumu. Iespējams, Windows 10 būs uzņēmuma pēdējā operētājsistēma, jo Microsoft grasās to turpmāk attīstīt uz esošās bāzes, nemainot operētājsistēmas nosaukumu vai numerāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    James
    21.07.2015 12:48

    Citāts: “pieejama iegādei un lejupielādei no 29. jūlija kā bezmaksas atjauninājums mājas lietotājiem, kuri šobrīd izmanto Windows 7 un Windows 8.1 operētājsistēmas versijas. ”

    Vajag tomēr papildināt, kā Latvijas Microsoft pārstāvis teica, tad bezmaksas versija būs VISIEM (vai Tu esi mājas lietotājs, vai maza uzņēmuma), kas izmanto šādas Windows versijas:
    Windows 7/7PRO (Par Ultimate, starter un visām Home versijām man ziņu nav)
    Windows 8/8 PRO
    Windows 8.1/8.1 PRO
    Atjauninājums attiecas gan uz OEM versijām, gan uz RETAIL versijām

    Atjauninājums NAV spēkā, ja Tev ir uzņēmuma lielā licence (Value pack) ….. bet ja Tev uzņēmumā ir Windows 8 PRO … tad arī Tev tiks bezmaksas Windows 10 PRO

    JohnSmith
    22.07.2015 09:43

    Ja ir atbilstošā versija, tad atjaunināt varēs visi. Vienīgi M$ tāpat ‘zinās’, kuriem ir oriģinālā atslēga un kuriem – windows loaderis :) Tiesa man nav ne jausmas vai tas nozīmēs, ka periodiski M$ ‘atgādinās’ par ‘non-genuine’ windowsu kā tas bija ar vecākām versijām. Domāju, ka M$ nečakarēs smadzenes par licencēm mājas lietotājiem un viss paliks tāpat, kā līdz šim. Proti, ka par licencēm jāuztraucas pa lielam ir uzņēmumiem. Galu galā, M$ ir izdevīgi ja izaug paaudze ar cilvēkiem, kuri māk rīkoties tikai ar viņu produktiem.

    Reklāma