Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē jaunos iPod mūzikas atskaņotājus

    Jaunākie raksti

    Lai arī pieprasījums pēc atsevišķiem mūzikas atskaņotājiem pēdējo gadu laikā ir būtiski samazinājies, Apple tomēr vēl nav izbeigusi iPod produktu līniju un šodien prezentēja jaunos iPod shuffle, iPod nano un iPod touch portatīvos mūzikas atskaņotājus. Apple savās finanšu atskaitēs vairs atsevišķi neuzrāda iPod biznesa peļņu, taču šī gada pirmajā ceturksnī “Aksesuāru un iPod” kategorija uzņēmumam nesa 2.68 miljardu ASV dolāru peļņu.

    iPod shuffle un iPod nano tikuši pie jaunām krāsām (tumši zila, rozā un zelta) pie reizes saglabājot arī iepriekš piedāvātās pelēko, melno un sarkano krāsas. Visādi citādi šie abi vienkāršākie iPod nav saņēmuši būtiskus uzlabojumus. iPod shuffle pieejams ar 2 GB atmiņu un maksā 55 eiro. iPod nano pieejams ar 16 GB atmiņu un maksā 179 eiro.

    Mazliet citāds stāsts ir ar spējīgāko iPod touch, kas ticis pie Apple A8 64 bitu procesora, kas nodrošina lielāku veiktspēju (tas noderēs spēlēs) un kustību uztveršanas spēju fizisko aktivitāšu uzskaitīšanai. Tieši tāds pats procesors tiek izmantots arī šobrīd aktuālajā iPhone 6 flagmanī. Tāpat iPod touch ticis arī pie 8 megapikseļu aizmugurējās kameras un tagad prot uzņemt gan palēninātus video, gan ātri bildēt burst režīmā. Principā var uzskatīt, ka jaunais iPod touch jau ir nopietns mobils bildēšanas un spēļu spēlēšanas aparāts. iPod touch cenas sākas no 229 eiro par 16 GB modeli līdz 279 eiro par 32 GB modeli un 339 eiro par 64 GB modeli. Ekskluzīvais 128 GB modelis maksā 449 eiro.

    Vai tu šobrīd pirktu portatīvo mūzikas atskaņotāju? Kāpēc?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    15.07.2015 22:03

    Par lētu cenu jaudīgākais mobilais procesors, ļoti laba kamera un pieeja iOS priekiem… Ideāls variants sīčiem, kas čīkst pēc iPhone, bet vecāki negrib tērēt tik lielu naudu, tad pa 229Eur šāds verķis un parasts podziņtelefons ar nedēļas ilgu bateriju, lai var sazvanīt sīci.

    Man liekas, ka šo rīd ir liela daļa, kas vispār zvanīšanas opciju izmanto reti un WiFivismaz Rīgā ir visur, tātad Whatsapp, iMesidž, facebook utt. ir pieejams.

    Man pašam vēlaizvien iPod touch dizains ļoti patīk, daudz labāk par jebkuru iPhone dizainu, to jau esmu vairākkārt teicis :)

    Roberts
    15.07.2015 22:22

    Jā, es esmu noskatījis Fiio X1 portatīvo atskaņotāju. Biju domājis nedaudz “krutāko” X5, kuru var izmantot arī kā USB DAC, bet bišķ pa sālītu. Dotajā brīdī izmantoju Sansa Clip+, un augsti novērtēju tā sniegto skanējumu. Gan visi Losless formāti tam pa spēkam, gan spējīga audio izeja. Tā kā dotajā brīdī lietoju Audio-Technica ATH-M50x, tad uzskatu, ka ir vērts ieguldīt lietā, kas paredzēta augstas izšķirtspējas mūzikai. Plānoju samērīgi, jo nav arīvērts lēkt augstāk par savu pēcpusi. Tas ir no sērijas, nav jēga 200,- Euro austiņas pārot kopā ar 2000,- Euro atskaņotāju, un otrādi. Visam ir jābūt sabalansēti. Protams, neko sliktu nevaru teikt par sava Sony XPERIA Z1 Compact sniegto skanējumu, bet ir vairāki argumenti, kāpēc neieredzu mūzikas klausīšanos no telefona. Pirmkārt un galvenokārt, man pietrūkst fiziskas pogas mūzikas kontrolei. Negribu katru reizi vilkt ārā telefonu, īpaši ziemā, lai pārslēgtu, dziesmu, atskaņošanas sarakstu, vai mapi (Sansa Clip+ ar Rockbox ir iespējams nokonfigurēt visu kā vien gribās, ieskaitot dubult-klikšķi uz priekšu, lai pārvietotos pa mapēm). Otrkārt telefona baterijas jau tāpat tiek sūktas ārā nepārtraukti, un bieži vien līdz dienas beigām ir ta kā ir, tāpēc vismaz kāda atslodze. Treškārt, tā ir skaņas kvalitāte. Jā, viss iet uz priekšu, un telefoni aprīkoti mūsdienās ar… Read more »

    15.07.2015 22:27
    Reply to  Roberts

    Lieliski! Paldies! Es tieši klusībā cerēju saņemt komentāru par šādas klases ierīcēm. Ja jau seko līdzi tēmai, varbūt vari pastāstīt kuri no modernajiem viedtālruņiem (flagmaņiem gan jau) ir tikuši pie labākām skaņas sistēmām? Atceros, ka LG savulaik lielīja savu LG G2 par šo tēmu, bet varbūt ir vēl kas?

    Roberts
    15.07.2015 23:03

    Taisnība, LG G2 skaitās diezgan labs šajā ziņā, jo izmanto Wolfson DAC, kas atzīti par ļoti spējīgiem un labiem. Vēl ar tā paša ražotāja audio čipiem ir Galaxy S5 un S6, Nexus 5. Teorētiski no āboliem spējīgākais esot 4S, bet to nevaru apgalvot. Sīvākais konkurents Wolfson čipiem ir Cirrus Logic, bet tā kā 2014. gadā Cirrus nopirka Wolfson, tad sagaidāms, ka skaņas ziņā tie drīz vairs neatšķirsies. Sony savos aparātos izmanto savu pašu čipus, un Z3 un Z2 atzīti par labiem esam. Kā jau teicu, man nav nekādu iebildumu pret Z1 Compact skaņu, bet jūtu, ka austiņas spējīgas daudz vairāk. Lielākā daļa ar Nokia aparātiem ir ļoti spējīgi audio ziņā, zinu, jo mana iepriekšējā Lumia 925, tāpat kā Lumia 930 bija spējīgāka par tagadējo Z1C. Bet kā jau teicu, telefonu skaņas čipi vairāk domāti meinstrīmam, tā pat kā datoru skaņas kartes. Katram DAC ir savs saldais punkts, uz kādas pretestības austiņām tam būs vislabākā atdeve. Tā kā visas plaši izmantotās austiņas ir 16-32ohm, tad attiecīgi šie čipi ir regulēti un paredzēti lielākoties tādām. Toties nopietnāka tehnika sākās tikai 32, un iet, pieļauju, līdz bezgalībai. Šajā situācijā, var būt izcilākais telefona audio čips, bet ja austiņas ir ar 300ohm pretestību, tad… Read more »

    Rihards Linde
    15.07.2015 23:16
    Reply to  Roberts

    Aizmirsti fiio. Nav labāka skaņa par ipodu un sandisk clip. Esmu lietojis daudz un dažādus tā saucamos audiofīlu pliejerus.
    Kā arī high res arī ir tikai iedomas, kas ir pieradits neskaitamos blind testos pret prarastu 320kbps mp3.
    Ideāls variants – dabūt pa lēto ipod classic. (50 eur max)Ielikt 256gb sdxc karti ar tarkan adapteri(120 eur), jaunu korpusu – 20 eur un vel 1900mah bateriju pa 15 eur.( strada ap 120-150h). Vel pa virsu rockbox( izcili erti lietojams+ nevajag itunes).
    Ja ir prasigas austinas tad var piepirkt fiio e11k pastiprinataju pa 50 eur.
    beigas sanak uzcils pleujerix pa saprstigu naudu. $400 pono var pienest udeni tikai lietosanas ertuma.

    Roberts
    15.07.2015 23:28
    Reply to  Rihards Linde

    Izklausās pēc baigā monstra! :D Jā, tas arī ir iPod plus, Rockbox. Skanējuma ziņā līdz 5. paaudzei bija labi, pēc tam pamanīja DAC.
    Es gan nesaprotu, kāpēc ne Fiio, jo cena 99$ ir ļoti adekvāta priekš aparāta, kurš atzīts par labu esam. Tu pats ieteici Fiio pastiprinātāju, jāievēro tad pašu atskaņotāju nē? Tad pats DAC taču iekšā. Galu galā, Fiio jaunās paaudzes aparāti atzīti par ļoti labiem esam, un ja jau teicu, vajag sabalansēt lietas, kas manā gadījumā būtu manas Audio-Technica un Fiio atskaņotājs. Biju apsvēris arī 5. paaudzes ābolu, bet atturēja HDD un cena. Tas Fiio x1 ne tikai audio testos par labu esam atzīts, bet arī alumīnija korpuss nav slikta fīča. Un ja X5 pa 300$ var atļauties, tad divu zaķi ar vienu šāvienu: HiFi pleijeris, un labs DAC skaņai no PC.

    Kaspars
    16.07.2015 10:44
    Reply to  Roberts

    Runājot par jūsu aizkārto tēmu, jau vairākus mēnešus esmu milzīgas dilemmas priekšā. Audio tehnica ATH-M50x vai Sony MDR 1A. Palikt pie sava gudrtelefona (LG G3) un sapārot ar Fiio E11(K) vai nav ko mocīt telefonu un tik pie Fiio X1 (jo kā jau minēji telefona baterija un nepiemērotība) ilgi un dikti meklēju lasu un domāju un nevaru vienoties pats ar sevi, cik slikti kad ir izvēle :)Ir komentāri par Sony MDR1a un jūsuprāt labāk ir telefons+pastiprinātājs vai “Hight-end” pastiprinātājs ?

    Rihards Linde
    16.07.2015 11:15
    Reply to  Kaspars

    Par austiņām – Audio technica MSR7 ir labākas gan par M50X un Sony 1A. Youtubā ir arī apskats. Viņām arī īsti neprasās pēc pastiprinātāja. cena ap 200 Eur.
    Par atskaņotāju – ja pietiek skaļums tad vari palikt pie sava G3.
    Bet ja ne, tad Fiio X1 vietā iesaku nopirkt SSā vai lombardā lietotu vai defektīvu 30GB ipod classic(Video) 5 vai 5.5 paaudze. par kādiem 30 EUR.
    Var nomainīt korpusu uz jaunu pa 20 EUR, Un ja ar 30GB nepietiek var mierīgi ielikt 128GB flash atmiņu pa 65 EUR.
    Pietam Fiio X1 vispār nav atmiņa. Obligāti jāpērk microsd – 64Gb maksā laikam ap 25, bet 128 ap 80 EUR.
    Kā arī X1 spēj nolasīt tikai 5600 dziesmu no kartes(128GB kartē var salikt krietni virs 10000)

    Kaspars
    16.07.2015 11:28
    Reply to  Rihards Linde

    Ipodi clasic protams tika izskatīts kā variants jo lasi kur gribi tiek saukts par vienu no labākajiem mūzikas atskaņotājiem, bet vienīgais kas mani attur ir Itunes mans organisms nepanes šo ”lietotājiem draudzīgo” programmu, gribas datoru mest pret sienu… Pie tēmas, izskanēja runas par Sansa clip+ dzirdētas ļoti labas atsauksmes, tiesa pavisam niecīgā izmēra dēļ liekas kaut kā nenopietni… Kursā par MSR7 eksistenci,tiesa cenas dēļ kaut kā nebiju iedziļinājies, būs jāpapēta dziļāk šis produkts… Divpusējas domas man ir par Beyerdynamic produkciju, metu aci uz Custom one pro vai DT-770-PRO-32omi kaut šie abi produkti ir stipri līdzīgi, tiesa kaut kā neiedomājos sevi uz ielas karstā vasaras dienā ar mutes bļodām katrā sejas pusē, ir komentārs par šo vācu dižfirmu ?

    Rihards Linde
    16.07.2015 11:44
    Reply to  Kaspars

    Itunes jau gadiem vairs nav problēma.
    2 minūšu laikā var uzinstalēt Rockbox programmatūru. Vienkārši kā jebkurā citā pleijerī ieliec mūziku un citus failus.

    Kaspars
    16.07.2015 11:46
    Reply to  Rihards Linde

    Paldies par komentāriem, atstāji vielu pārdomām…

    Roberts
    16.07.2015 12:00
    Reply to  Kaspars

    Sansa Clip+ tiek slavēts kā atskaņotājs ar ļoti flat skanējumu. Tā ir taisnība. Neviens nespēj noticēt, ka no tāda maza mošķa nāk tāda skaņa, kamēr neiedodu paklausīties. Lietoju Clip+ jau no 2011. gada un vienīgais kas tam noticis ir plaisa ekrānā, un pirms pāris gadiem, izmantojot, laikam 3,6mm kabeli, ir izļurkājusies austiņu pieslēgvieta. Bet kā par brīnumu, baterija vēl ir ļoti laba, un atskaņo, nepārspīlējot, visus formātus. Tici vai nē, bet uz Clip+ ar Rockbox iespējams pat mp4 video atskaņot un DOOM 1 uzspēlēt. :P

    Roberts
    16.07.2015 11:52
    Reply to  Rihards Linde

    Par Tavu izvēli starp G3 un atsevišķu pleijeri jāsaka tā, ka mazais Sansa Clip+ ir krietni spēcīgāks par manu Z1 Compact. Krietni labāk izkustina austiņas. Es izvēlētos atsevišķu atskaņotāju, bet katram savs. Negatīvais ir tas, ka tas ir vēl viens gadžets, kas jāstaipa līdzi. Pozitīvais – skanējums. Rihard, pieļauju, ka Tevis piedāvātais variants nav slikts, bet tas ir DIY projekts. Riskēt, pirkt nestrādājošu lietu, un pēc tam ķīmiķot? To var uztaisīt kā projektu, ja nav ko darīt, un ir lieks naudiņš, bet ja jāiegulda labā aparātā, tad X1 pa 100$ + 64GB pa lēto ir krietni prātīgāks ieguldījums. Un visur kur lasu, X1 ir pārāks skaņas ziņā kā minētās paaudzes iPod. Precīzāk, X1 ir pārāks skanējumā, kā jebkurš Appeļa atskaņotājs. Protams žēl, ka Fiio nav pieejams Rockbox (ceru, ka tikai pagaidām). Par to Fiio dziesmu ierobežojumu ir tā, ka tas ir 5800 dziesmas, un X5 tas jau ir novērsts, un Fiio solīja atjauninājumu arī priekš X1. Nu labi, arī M50x ir spējīgas lieliski skanēt bez pastiprinātāja, bet kā jau teicu, standarta aparāti nav spējīgi pilnvērtīgi izkustināt membrānas. Par MSR7 nevaru neko komentēt, bet pieļauju, ka ir ļoti labas, tikai nez vai ~100$ labākas. Zinu tikai to, ka M50x atzītas kā… Read more »

    Roberts
    16.07.2015 11:54
    Reply to  Kaspars

    Par Tavu izvēli starp G3 un atsevišķu pleijeri jāsaka tā, ka mazais Sansa Clip+ ir krietni spēcīgāks par manu Z1 Compact. Krietni labāk izkustina austiņas. Es izvēlētos atsevišķu atskaņotāju, bet katram savs. Negatīvais ir tas, ka tas ir vēl viens gadžets, kas jāstaipa līdzi. Pozitīvais – skanējums. Nu labi, arī M50x ir spējīgas lieliski skanēt bez pastiprinātāja, bet kā jau teicu, standarta aparāti nav spējīgi pilnvērtīgi izkustināt membrānas. Par MSR7 nevaru neko komentēt, bet pieļauju, ka ir ļoti labas, tikai nez vai ~100$ labākas. Zinu tikai to, ka M50x atzītas kā vienas no labākajām austiņām vispār, un iespējams pat labākās zem 200$. Es pilnīgi piekrītu, skaņa ir izcila, sākot no klasiskās mūzikas telpiskuma, repa basa, un metāla vokāliem un ģitārām. Pēc apskatiem arī Sony izklausās labas, bet šaubos, ka labākas par M50x, un arī cenā dārgākas. Rihard, pieļauju, ka Tevis piedāvātais variants nav slikts, bet tas ir DIY projekts. Riskēt, pirkt nestrādājošu lietu, un pēc tam ķīmiķot? To var uztaisīt kā projektu, ja nav ko darīt, un ir lieks naudiņš, bet ja jāiegulda labā aparātā, tad X1 pa 100$ + 64GB pa lēto ir krietni prātīgāks ieguldījums. Un visur kur lasu, X1 ir pārāks skaņas ziņā kā minētās paaudzes iPod.… Read more »

    Kaspars
    16.07.2015 12:05
    Reply to  Roberts

    Atļaušos piekrists M50x tik tiešām praktiski visur tiek dēvētas par viss labākajām zem 200 dolāru ausīm un laikam nav ko izgudrot jaunu divriteni un jāpaļaujas uz vispasaules audiofīlu viedokli, un doma par G3 + pastiprinātāju lai vai cik lieliska neliktos, reāli sanāk 2 palielas ierīces nēsāt kabatā un nedod dievs izdomāsi dziesmu pārslēgt… un tev paldies par komentāru !

    Rihards Linde
    16.07.2015 12:42
    Reply to  Kaspars

    Uzbūvēt pašam savu ipodu ir ļoti viegli, Vajag tik skrūvgriezi un nazi. Youtuba ir pamacibas. Pašam ir bijuši 2 x3 kas pēc apskatiem ir drusciņ labāks par X1. Nu nav skaņa labāka par ipodiem bez skaļuma ierobežojuma. Varbūt esat klausījušiem iPodus ar EU skaļuma ierobežotāju.
    par M50X – kaut kad bija vecās M50, kuras ir par 99% M50X. Nebiju iespaidots. Tās pašas ES700 no Audio Technica pa $100 bija jūtami labākas, it īpaši skaņas detalizācijā. M50 nevar dzirdēt daudzas mikrodetaļas.

    Roberts
    16.07.2015 15:49
    Reply to  Rihards Linde

    Skaļuma ierobežojums nenosaka audio kvalitāti. Savam Clip+ sākumā biju uzstādījis reģionā EU, domāju, kur tad izslavētais jaudas monstriņš? Pēc tam nomainīju uz USA un atvērās, tā teikt, turbīna. Bet tādā gadījumā laikam jau man nav jēga mainīt savu Clip+, jo tā skaņa ir labāka kā iPodiem. Un ja Clip+ > iPod un iPod > Fiio, tad Clip+ > Fiio? Fiio X3 ir jau pavecs modelis, nesalīdzini ar X1 un X3 II.
    Mani tik tiešām interesē, vai Tu esi lietojis X1, jo mani interesētu objektīvs vērtējums, nevis – man liekās, jo cits modelis ir mēģināts. Piemēram X3 kā atsevišķs DAC skanējis labāk, nekā tiešs mūzikas atskaņotājs. Cik lasu, tad par X1 iekš Head-Fi.org ļoti labas atsauksmes, un kā vienīgais mīnuss minēts nedaudz neveikls UI, bet arī tas labojams ar atjauninājumiem un, cerams, Rockbox.
    Un MSR7 priekš M50x ir tāds pats upgrade, kā M50 pret M50x – respektīvi, nemaini to, kas strādā, tik pieslīpē sīkumus. M50 bija “asākas augšas”, kas ir uzlabotas M50x. Tas pats ir izdarīts arī ar MSR7 – šis tas pieslīpēts, bet pieļauju, ka kapsulas tās pašas.

    Rihards Linde
    16.07.2015 16:26
    Reply to  Roberts

    Nu, daudzi uzskata to, ka ja kaut kas ir skaļāks tad arī labāks.
    Pirms gada lasīju X1 apskatus, tajos bija skaidri rakstīts ka līdz X3 skaņai mazliet pietrūkst.
    Pats lietoju Clip Zip jau 2 gadus – skan līdzīgi ipodiem. Vēl šobrīd kastē mētājas arī Clip+, parastais Clip, Fuze+, vēl nesen bija Clip Sport un daudzi citi sandiski.
    M50 jau ražo ap 10 gadu, un X versijai ir daži sīki uzlabojumi. Toties MSR7 ir svaigs modelis, kurš nav ražošanā pat gadu.

    davfreim
    16.07.2015 12:52

    Ārā saulīte spīd, ērkšķogas jau gatavas, man labāk garšo violetās ērkšķogas.
    Varbūt kāds vēlas padiskutēt šeit komentāros par labākajām tomātu šķirnēm?

    Nez, bet es laikam vienīgais domāju, ka komentāriem vajadzētu būt par tēmu, nevis offtopic?

    16.07.2015 13:03
    Reply to  davfreim

    Šoreiz ir pat ļoti labi komentāri.

    Rihards Linde
    16.07.2015 16:28

    par tēmu – lai gan pašam ir Galaxy S5, izmantoju atsevišķu atskaņotāju, jo telefonam nav nepieciešamās jaudas, atmiņas un lietošanas ērtums. Es iPodu varu vadīt caur kabatu, jo Classic modelim ir milzīgas pogas. Telefons jāņem aŗā no kabatas, vai jānopērk jauns vads austiņām ar vadības pulti.

    Rihards Linde
    16.07.2015 16:41

    daļēji par tēmu tiem kuri domā par kāda atskaņotāja iegādi.
    Cenā līdz 50, vai ja vajag tik 64GB atmiņu pērkat Sandisk Sansa Clip+ vai Clip Zip.
    Ja gribat ko vairāk tad Ipod Classic( 5-7 paaudze labākās). Ipod mini otrā paaudze arī neslikts variants.
    Pats gadu laikā esmu izmēģinājis vairākus tā saucamos audiofīlu pleijerus – divreiz Fiio X3 pirmo paaudzi($200), Pono Player($400), Hisound Roccoo BA($250), Sony Z1060($300), Cowon J3($300), iRiver H320, Cowon X5 utt..
    Vēl esmu lietojis pilnīgis visus ipodu modeļus un paaudzes(izņemot pašu pirmo 2001.gada modeli), kādus padsmit Sony, arī padsmit Sandiskus, daudz Samsungus, Creative.
    Dārgie ķīnieši vienmēr ir likuši vilties – skan līdz’vertīgi ipodiem, nevis labāk, bet ui ir drausmīgi. Pirmajam X3 un Roccoo BA bija tik traki, ka ik pēc 30 min uzkārās, ka nācās meklēt adatu lai resetotu.
    Jāatzīst, ka citreiz ir dzirdēti viduvēji skanoši ipodi, bet paņemot citu tā paša modeļa eksemplāru skan kā vajadzētu. Classiciem tā nav problēma – jauna austiņu izeja maksā tik 3 eiro.

    Reklāma