Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G4 izstrādātāji atklāj viedtālruņa unikālā ādas dizaina priekšrocības

    Jaunākie raksti

    LG Electronics (LG) produktu plānošanas un dizaina komandas locekļi iepazīstināja ar LG G4 izstrādes procesu, kā arī izskaidroja kāpēc tika izlemts veidot tālruņa aizmugurējo vāciņu no ādas. Izstrādājot jaunu viedtālruni, fokusā bija ērta elegance, lielisks vizuālais atbalsts un uz cilvēku orientēta lietošanas pieredze. Sākot ar dizainu, kameru, ekrānu un beidzot ar lietotāju pieredzes (UX) funkcijām, šis ir visambiciozākais tālrunis, kādu LG jebkad ir radījis.

    „Mēs vēlējāmies izstrādāt viedtālruni, kas var padarīt lietotājus laimīgākus, lietojot to aizvien biežāk,” norāda produktu plānošanas komandas locekļi Junseo Čoj un Jundzins Šins, kuri vadījuši LG premium viedtālruņa G4 izstrādi. „Lai to panāktu, mēs paši sevi pilnībā iztēlojāmies klientu vietā.”

    Reklāma

    „Lai arī viedtālruņi bieži vien ir mūsu ikdienas neatņemama sastāvdaļa, vairums no tiem ir auksti un cieti. Ādas izmantošana ienāca mums prātā, kad domājām par iespējām, kā tiem piešķirt cilvēcīgumu,” saka dizaina komandas vadītājs Junho Kims. G4 ādas aizmugures vāciņš ir viena no šī viedtālruņa visraksturīgākajām iezīmēm un viens no pirmajiem mēģinājumiem elektronikas ierīcēs izmantot ādu. Šāds lēmums pieņemts, lai nodrošinātu komfortablākas sajūtas, turot rokā telefonu, lai piešķirtu viedtālrunim „cilvēcīguma pieskārienu”. „Cilvēki neaizmirsīs ērto satvērienu, ja viņi kaut reiz rokā paturēs G4,” norāda Kims. „Jūs sapratīsiet, cik svešādi jūs jūtaties ar viedtālruņiem, kas izgatavoti no metāla vai stikla.” Vispirms cilvēki sajutīs ādas aizmugurējā vāciņa komfortu, bet vēlāk viņus fascinēs unikālās īpašības, kuras ar laiku uzņem āda, demonstrējot lietošanas pēdas. „Āda laika gaitā uzņem vairāk īpašību. Tā atstāj īpašnieka pēdas uz ierīces kā pirkstu nospiedumus.” Papildu āda tālrunim G4 piešķir arī īpašu smaržu, ko augsti novērtēja recenzenti visā pasaulē.  Tādējādi G4 stimulē pat smaržas izjūtu, kā arī vizuālo un taustes izjūtas.

    Tapšanas procesam bija nepieciešami vairāk nekā trīs gadi izpētes, pasaulē slaveni ādas paraugi vairāku desmitu miljonu vonu vērtībā un ilgstoši testēšanas procesi. Izaicinājums bija atrast ādu, kuru neietekmē mitrums un ūdens, bet kas vienlaikus laika gaitā uzņem unikālas īpašības. Lai atrastu labāku ādu, viedtālruņa izstrādes komanda pat viesojās ādas apstrādes rūpnīcā un apmeklēja veikalus Gagnamas rajonā, izpētot luksus kvalitātes ādas produktus. Rezultātā LG G4 korpuss ir pieejams ar roku izstrādātas īstās ādas apdarē sešās skaistās krāsās. Āda ir nokrāsota, izmantojot tradicionālus krāsošanas procesus ar dārzeņiem, kas ir videi draudzīga un to iespējams viegli pārstrādāt.

    Viedtālruņu segmentā reti sastopamā F1.8 apertūras lēca apvienojumā ar 16MP kameru ir vēl viena būtiska G4 iezīme. Produktu izstrādātāju komanda turpināja novērst jebkuras kameras nepilnības no lietotāju skatu punkta, izstrādes periodā katru dienu uzņemot fotoattēlus. Viņi apkopoja visas tirgū pieejamās kameras un salīdzināja taustiņu un izvēļņu konfigurācijas, lai radītu viegli un ērti pārvaldāmu ierīci. Rezultātā G4 aprīkots ar 8 megapikseļu priekšējo kameru, kas ir lieliski piemērota sievietēm, kuras labprāt uzņem pašportretus, un F1.8 apertūru, lai uzņemtu gaišākas bildes pat tumšā vidē, balstoties uz veikto analīzi, ka cilvēki visbiežāk fotogrāfijas uzņem iekštelpās. „Mēs izstrādātāju vidū bijām bēdīgi slaveni, jo mēs turpinājām veikt atjauninājumus līdz pat pēdējai nedēļai pirms produkta nonākšanas tirgū,” norāda Čoj.

    LG G4 viedtālrunis ir pieejams Latvijā no šī gada jūnija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    13.07.2015 08:35

    Viscilvēcīgākās sajūtas sniedz telefons, kas pilnībā apvilkts ar ādu (vēlams – ar cilvēka) un ar procesoru, kas izgatavots no augstākās kvalitātes sarkankoka.

    Šķiet, ka šoreiz mūsu austrumu draugi ir atkrituši atpakaļ pagātnē par gadiem 40. Mūsdienās slavenības publiski valkā mēteļus no pārstrādātām PET pudelēm, bet kažokādas uzlaiko slepenībā un neizrādās ar tām publiski. Un te kāds stumj ādas apdari telefonam – provinciāli un retro.

    Imants Imants
    13.07.2015 10:44
    Reply to  x

    Atļaušos nepiekrist. Āda un tāpat arī citi dabīgie materiāli, kas tiek izmantoti apdarē, būs aktuāli vienmēr, un ierīce tad izskatās greznāka un rada komforta sajūtu. Mani vienmēr ir šķebinājušas Nokia un tagad arī MS lēti, spīdīgās plastmasas. No tām dveš prāta un gaumes nabadzība. Tādus aparātus nemaz negribas rokā ņemt. Cita lieta – āda, koks, metāls. Manuprāt, LG izvēle ir bijusi ļoti pareiza. Tas ir aparāts, kuru ir patīkami turēt rokā. Šaubos, vai patīkamas sajūtas radīs no PET pudelēm izgatavots apģērbs – sintētika ir sintētika un, manuprāt, jābūt cilvēkam ar ļoti perversu uztveri un gaumi, lai izvēlētos tādu neapšaubāmi neveselīgu apģērbu. Turklāt slavenības tos štruntus uzvelk uz īsu brīdi, lai pazīmētos un šokētu publiku, bet ne jau, lai valkātu pastāvīgi.

    x
    13.07.2015 14:57
    Reply to  Imants Imants

    Cita lieta – āda, koks, metāls. Piekrītu – šie materiāli lieliski iederas bentlijos un roisos, bet telefonos – atkārtojos – tas ir provinciāli un retro. Protams, ik pa brīdim kāds plastmasas nogurdinātais kārtējo reizi izdomā monitoru koka korpusā, bet pēc laika pats apzinās šo prāta un gaumes nabadzību.

    13.07.2015 15:01
    Reply to  x

    Kāpēc tik kardināls viedoklis? Kāpēc visiem telefoniem jābūt no plastmasas vai stikla? Es pavisam labi saprotu kāpēc cilvēkiem varētu šķist, ka viņi grib telefonu ar ādas vai koka korpusu (vai vismaz vāciņu). Izskatās labāk un arī rokā jūtas labāk. Un tas pat pieejamo telefonu kategorijā nemaz nerunājot par Vertu galu.

    P.S. Es esmu no laukiem :)

    Ksspars Lccis
    13.07.2015 15:33

    Kristap, Tu neesi no laukiem, Tu esi no Latgales! :)))

    x
    13.07.2015 16:43

    Koka vai ādas apdari drīkstētu taisīt vienīgi telefoniem ar plānoto dzīves ilgumu kas garāks par…vismaz pieciem gadiem? Tīri no resursu izmantošanas viedokļa viendienīšiem tādus izmantot ir neracionāli. Te gan jautājums, ko cilvēks darīs ar 5+ gadus vecu telefonu….tāpēc uzskatu ka lietas, kas ātri noveco tehnoloģiski, nevajag taisīt no kā cita, kā vien plastmasas un skārda, kurus viegli pārstrādāt.

    agrāk foto pasaulē izmantoja ādu – izrādījās, tā uzsūc mitrumu un tas nereti kaitē tehnikai. Sintētiskās somas, futrāļi un apdare ir funkcionālāki, izturīgāki un labāki.

    Gribās just dabisku ādu – nu tak pameņģējas ar meiteni vai iet izsukāt zirgam krēpes, nevis tur rokā telefonu :)

    var protams, apstrādāt ādu vai koku ar ķīmiju, lai neuzsūc mitrumu – kā logu rāmjus – bet tad jāizbeidz runas par dabiskajiem materiāliem, jo nekā dabiska tur vairs nav.

    13.07.2015 16:47
    Reply to  x

    Nu, re, beidzot pietiekami labi argumentēts komentārs. Paldies! Ja cilvēki atmestu “Gribu un viss!!!” nostāju un domātu vismaz pāris soļus uz priekšu, pasaulē atkristu tik daudz problēmu.

    Skats
    15.07.2015 12:15
    Reply to  Imants Imants

    Kas Tev pret Nokiju – piem.N8 alumīniju un plastmasu?

    Marss
    14.07.2015 11:54
    Reply to  x

    Tā,starp citu…-dabīgi materiāli NEKAD nav provinciāli vai retro!Tāpat kā melns un balts vienmēr ir modē un aktuāli.Jautājums kā tie tiek pielietoti un vai atbilstoši pielietoti ar citiem materiāliem.Par provinciālismu vispār runājot-diskusiju dalībnieki izsmējīgi izsakoties par pasaules megakompāniju izstrādēm,plāniem vai produktiem savā ziņā netieši norāda tikai uz savu provinciālismu ņemot vērā ka mūsu pašu attiecīgo jomu speciālisti neko nav sasnieguši attiecīgā jomā!Šeit tas par komentāru autoriem dažiem…

    x
    14.07.2015 21:16
    Reply to  Marss

    Nu, kā nav sasnieguši – Latvijā ir vairāki smartfonu ražotāji. Tas par mūsu pašu attiecīgo jomu speciālistiem.

    Marss
    15.07.2015 11:24
    Reply to  x

    Kuri tad tie ir???Pat stacionāro telefonu ražotājs VEF tos pasūta Ķīnā….

    x
    15.07.2015 13:39
    Reply to  Marss

    tepat kursorā ir aplūkoti modeļi elevatus classic, just5 bastler

    Marss
    15.07.2015 13:48
    Reply to  x

    Tie modeļi ir pasūtīti un salikti pēc specifikācijas kā lego klucīši un izcelsme vienalga ir Ķīna-tik vien ka pasūtītājs atrodas Latvijā.
    Es nemaz nenoniecinu to visu bet kā ūberkrutu sasniegumu to nevajag sludināt.

    Skats
    15.07.2015 12:20
    Reply to  x

    Slavenības, ja?
    Slavenas ar to ka ir slavenas un ne ar ko citu – kā kardašjani un tāpēc šiem jāīzdomā vēl kaut kas (kā mētelis no PET pudelēm:) lai masu mēdītāji atkal par šiem uzceptu kādu peršiņu un uzturētu slavenību imidžu.
    Gan uzvelku ādas jaciņu un manīm ir labi:)

    Skats
    15.07.2015 12:13

    Interesanti, tā ir cūkāda vai liellopa? Cūkādas tokš muslimi baidītos ņemt rociņās:)

    x
    15.07.2015 13:37
    Reply to  Skats

    mnjā, uzraujot sevi gaisā ar cūkādas telefonu, var nenonākt apsolītajā jaunavu kompānijā :(

    Reklāma