Web Analytics
More
    Reklāma

    Android maksas lietotnēs atrasta jauna ļaunprogrammatūra

    Jaunākie raksti

    Dzirdēti visādi brīnumi par ļaundabīgas programmatūras veikumiem gan Android, gan arī nedaudz iOS operētājsistēmās, bet vēl nekas nav bijis tik viltīgs, kā jaunatklātā ļaundabīgā programmatūra. Palo Alto Networks drošības eksperti atraduši trīs līdzīgas ļaundabīgās programmatūras versijas, kas nodēvētas par Gunpoder.

    Gunpoder atrodams vairākos Nintendo emulatoros Android operētājsistēmai, bet diemžēl nav sniegta informācija – tieši kuros. Ļaundabīgā programmatūra šoreiz specializējusies informācijas vākšanā no interneta pārlūkiem, kā arī tā spēj nosūtīt citiem lietotājiem SMS ar reklāmām vai cita veida saturu.

    Reklāma

    Interesanti, ka programmatūra paslēpusies aiz maksājumu veikšanas – upurim tiek piedāvāts samaksāt nelielu summu par Nintendo emulatora izmantošanu (ap 20 līdz 49 centiem), bet programmatūra aktivizējas tikai pēc maksājuma saņemšanas. Palo Alto Networks drošības eksperti norāda, ka šobrīd neviens antivīruss nespēj noķert jaunos draudus.

    Ļaundabīgā programmatūra paredzēta klientiem Irākā, Taizemē, Indijā, Āfrikā, Krievijā, Francijā, Meksikā, ASV un Spānijā. Iespējams, ka mēs esam relatīvā drošībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    10.07.2015 11:36

    ļaunprogrammatūra….nē, nē – ļaunatūra jums skanēja daudz labāk, var pat teikt – eleganti.

    mcc
    10.07.2015 13:35

    Parasti šādi eksperti noskenē ļaunprogrammu ar izsaucamajiem skeneriem un viņiem nav ne jausmas, kā uzvedas pilni antivīrusi.

    Reklāma