Web Analytics
More
    Reklāma

    2016. gadā viedpulksteņu ražotāju pulciņu papildinās Casio

    Jaunākie raksti

    Japānas pulksteņu ražotājs Casio Computer Co. grasās ienākt viedo pulksteņu tirgū, jo laikam jau nekas cits šajos tirgus apstākļos nav iespējams. Casio uzreiz norāda, ka viņu veidotais pulkstenis drīzāk vērtējams kā parasts pulkstenis ar viedām iezīmēm, nevis viedierīce, kas vēlas kļūt par pulksteni.

    Tiek minēts, ka šis paziņojums no Casio nāk laikā, kad norit paaudžu maiņa uzņēmuma vadībā – pēc 27 gadu Casio vadīšanas atkāpies tā prezidents, dodot vietu savam dēlam. Būtu jāatgādina, ka jau iepriekš Casio bija parādījis dažus dullus risinājumus, no kuriem populārākie būtu kalkulators pulkstenī un arī plānotājs, kas apvienots ar pulksteni. Casio vienmēr atgādina, ka šie eksperimenti nebija domāti peļņas gūšanai, bet spēku demonstrēšanai.

    Reklāma

    Diemžēl Casio sāk runāt par viediem pulksteņiem, kad tirgū jau ir Apple Watch un daudzi citi ražotāji paspējuši pierādīt, ka nemaz nav tik vienkārši pārdot pat salīdzinoši veiksmīgus Android Wear modeļus. Tiek vērtēts, ka Apple Watch aizņems ap 56% no viedo pulksteņu tirgus jau šajā gadā, tāpēc Casio nāksies papūlēties, lai nākamajā gadā pārsteigtu pasauli ar savu pulksteņa redzējumu.

    Avotswsj.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    03.07.2015 15:24

    Nostaļģija :) Man tālajā 1998.gadā tika uzdāvināts Casio rokas pulkstenis ar kalkulatoru. Kolosāls ražojums, ko neleģitīmi izmantoju arī matemātikas stundās ;)

    x
    03.07.2015 23:17

    casio vs apple ir vienos vārtos, tikai dezorientēts indivīds varētu apsvērt apple pulksteņa iegādi.

    casio kautko zin par pulksteņiem, turklāt māk tos ražot par kvalitātei atbilstošu cenu, kas apple vēl jāapgūst.

    Andris Briedis
    06.07.2015 00:09
    Reply to  x

    Nopietni? “casio kautko zin par pulksteņiem”? Pulksteņus ražo Patek-Phillipe, Vacheron-Constantin, Rolex nevis Casio vai Apple. Casio un Apple ražo elektroniskus štruntiņus, kur Apple ir galvas tiesu pārāks par Casio, kas tā arī nav izaudzis no kalkulatoru un elektronisko “pulksteņu” ražosanas.

    x
    06.07.2015 07:34
    Reply to  Andris Briedis

    laikam neviļus aizskāru hronometriskās bižutērijas pazinēju :)

    biju domājis – apple vēl jāaug, lai tos pašus elektroniskos štruntiņus izgatavotu casio līmenī.

    06.07.2015 07:47
    Reply to  x

    Par kādu līmeni ir runa? Laiku taču rāda gan Casio kalkulatori, gan Apple Watch :)

    Andris Briedis
    06.07.2015 23:16
    Reply to  x

    Nesauc par bižutēriju tehniku, kas rāda precīzu laiku!
    Tāds Casio pusgada laikā nobīdās par vismaz 15 sekundēm (pats esmu senāka G-Shock īpašnieks), ko nevar teikt par pat salīdzinoši lētu Šveices mehānisko pulksteni (nobīde gadā 2 sec).
    Arī nesaprotu par kādu “līmeni” iet runa. Casio neko vairāk par kalkulatoriem un jau minētajiem G-Shock nav radījis. Elektroniskos pulksteņus ražot nav pilnīgi nekāda māksla. Katrā datorā, telefonā, auto tāds ir. Kas tieši Apple būtu jāmācās no Casio, vai ko tieši Casio ir izveidojies tādu, ko būtu vērts Apple aizgūt? Drīzāk Casio vajadzētu pamācīties no tādiem pēdējā laikā innovatīviem elektronisko štruntiņu ražotājiem kā Garmin (sk. Fēnix 3).

    Reklāma