Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Android viedierīču aiztures pārbauda ar robota palīdzību

    Jaunākie raksti

    Bieži un arī pamatoti no laika gala tiek pārmesta Android operētājsistēmas bremzēšanās, kas dažreiz vērojama ik pa laikam, dažreiz uzrodas neizskaidrojami, dažreiz vienkārši operētājsistēma pēc vairāku nedēļu izmantošanas kļūst nepatīkami lietojama. Pat šobrīd daudzos viedtālruņu flagmaņos vērojama Android bremzēšanās, tāpēc Google ķeras vērsim pie ragiem.

    Somu OptoFidelity radītais robots izveidots tieši Android un Chrome OS ierīču bremzīguma pārbaudei un reģistrēšanai. Tādējādi iespējams noslogot viedierīces ilgākā termiņā un konstatēt procesus, kas ķeras vai kas lieki noslogo viedierīci.

    Reklāma

    Robots esot spējīgs noteikt gan programmatūras nepilnības, gan arī pārbaudīt viedierīces komponenšu kvalitāti un atbilstību. Iespējams, ka nākotnē Android operētājsistēma varētu kļūt daudz raitāka, bet līdz tam vēl ir garš ceļš ejams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    29.06.2015 15:17

    mana pieredze vērojot cilvēkus kam gļuko vai raustās androīds ir neglaimojoša lietotājiem – cilvēki sainstalē pilnīgi nevajadzīgus sūdus: antivīrusus, baterijas un sistēmu optimizētājus, vēl visādu lērumu nesaprotamu un mistisku programmu, utilītu nesaprotot, ka tie pārsvarā nodara vairāk slikta nekā laba. Paralēli darbina kaudzi programmu un pēc lietošanas tās neaizver nesaprotot, ka tās tak fonā visu laiku darbojas un ēd resursus. tas būtu kā win datorā nevienu programmu nekad nevērtu ciet… Šis multitaskings arī ir androīda spožums un posts. Bezgalīgas iespējas gan uzlabot, gan pilnīgi sapist savu dzīvi…

    Mārtiņš Stankevičs
    29.06.2015 22:01
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nūūū, nedaudz oponēšu!
    Man ir tas gods ļoti bieži mainīt ierīces. Pārsvarā tie ir flagmaņi un mid-range telefoni, nelietoju neko no kaut kādiem optimizētājiem, kā arī izvairos no ierīcēs iebūvētajiem reusursu uzlabotājiem/taupītājiem un citādiem brīnumiem. Ikdienā lietoju man ikdienā nepieciešāmās aplikācijas, bez mākslīgas vajadzības noslogot dzelžus, kā arī neesmu taupītājs, kas knakstās ap katru app, lai tik kaut kas nenofrīzo. Tā teikt lietoju telefonu plus mīnuss, kā to dara jeb kurš cilvēks, kas savu telefonu lieto, nevis kaut ko taupa, ierobežo vai lieku reizi sevi apgrūtina ar kādas kārtējās aplikācijas aizvēršanu, RAM atbrīvošanu vai ko tādu.
    Parastajam cilvēkam lietotājam arī nekas tāds nebūtu jādara, jo OS izstrādātājiem ir maksimāli jāstrādā pie tā, lai lietotājs mazāk satrauktos par resursiem un vairāk domātu, jeb pareizāk sakot spētu darīt.
    Diemžēl, ik katrs no manās rokās nonākošajiem telefoniem kaut reizi nofrīzo, kaut reizi izmet kādu mazāk tīkamu gļuku. Perfektu ierīču ir maz.
    Ja godīgi… rakstot šo komentāru attapos, kas laikam vispatīkamākais ar vismazāk frīziem un citiem brīnumiem bija savā laikā Sony Xperia Z3, vismaz tas, ko lietoju.

    Ksspars Lccis
    29.06.2015 22:57

    šitais viss viens otru neizslēdz :)

    Reklāma