Web Analytics
More
    Reklāma

    Cisco aptauja: Par perspektīvāko profesiju Latvijā atzīst informācijas tehnoloģijas

    Jaunākie raksti

    Vislielākās perspektīvas, domājot par profesijas izvēli, pašreiz ir informācijas tehnoloģiju nozarē, tā atzīst lielākais vairums jeb 51% Latvijas iedzīvotāju, secināts “Cisco” aptaujā, kas veikta sadarbībā ar “Snapshots”. Kā liecina iedzīvotāju aptauja, informācijas tehnoloģiju nozares perspektīvas īpaši akcentē rīdzinieki (61%) un iedzīvotāji vecuma grupā no 55 līdz 74 gadiem (54%).

    Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta pētnieks, Dr.sc.comp Leo Trukšāns skaidro, ka informācijas tehnoloģiju nozarē šobrīd ir vērojama dinamiska attīstība, kā arī nozare vēl ir zaļa: „IT joma plašā nozīmē ir strauji augoša, inovatīva un augstas pievienotās vērtības nozare, kurā Latvijai ir senas tradīcijas un sasniegumi.”

    Reklāma

    Šobrīd vislielākais pieprasījums ir pēc programmatūras izstrādātājiem, pieaug pieprasījums arī pēc datoru inženierijas un informācijas tehnoloģiju speciālistiem. Jauniešiem, kas studējuši Latvijā, nākotnē ir labas perspektīvas globālajā darba tirgū, iegūtās zināšanas un prakse ir konkurētspējīgas. Tāpat arī vietējā darba tirgū iespējamas labi apmaksāta darba iespējas. „Daudzi uzcītīgi studenti jau 2.kursā ir sasnieguši tādu kompetences līmeni, ka ir gaidīti speciālisti Latvijas IT uzņēmumos”, teic Leo Trukšāns, piebilstot: „Visdrīzāk, ka programmatūras izstrāde turpinās dominēt, bet, pieaugot IT infrastruktūras sarežģītībai un daudzveidībai (mākoņi, lietu Internets, drošība) arī IT jomas speciālistu pieprasījums augs.”

    Interesanti, ka perspektīvas citās tautsaimniecības nozarēs saskata daudz mazāks iedzīvotāju skaits, proti, tikai 11% – ekonomikas un finanšu jomā un 9% atzīst, ka tādu sniedz nodarbinātība transporta un loģistikas vai ķīmijas, farmācijas nozarēs.

    Par profesijām ar viszemāko perspektīvu pašreiz Latvijas iedzīvotāji uzskata sociālās un tiesību zinātnes (1%), būvniecību (2%), un tūrismu (3%), liecina “Cisco” aptaujas dati.

    “Snapshots” aptauja veikta no 27.04.-05.05.2015, aptaujāti 704 respondenti vecuma grupā no 15 līdz 74 gadiem (dati svērti atbilstoši Iedzīvotāju reģistra datiem).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma