Web Analytics
More
    Reklāma

    Līdz ar vasaras sākumu seniori atgriežas skolas solā, lai apgūtu datorprasmes

    Jaunākie raksti

    Gandrīz 1600 Latvijas senioru jau ir pieteikušies Lattelecom sociālās atbildības iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! bezmaksas datorkursiem, un Rīgas Aktīvo senioru aliansē pirmās mācību grupas jau uzsāk datora un interneta prasmju apguvi. Interesentiem no 50 gadu vecuma joprojām ir iespēja reģistrēties mācībām, darba dienās plkst. 9.00 – 13.00 zvanot pa tālruni 80000822.

    Visvairāk pieteikumu mācībām šobrīd saņemti no Rīgas un pierīgas reģiona – nepilni 1200, savukārt reģionu pilsētās datorprasmes vēlas apguvi gandrīz 400 cilvēku. Pieslēdzies, Latvija! septītajā mācību gadā iniciatīvas realizācijā Lattelecom iesaistīja Rīgas Aktīvo senioru aliansi, kas nodrošina projekta īstenošanu Rīgā. Alianses biedrs un Pieslēdzies, Latvija! pasniedzēja Nina Priede skaidro: „Mani jaunie audzēkņi uz nodarbībām nāk ļoti pašmotivēti un zinātkāri. Protams, mācību laikā rodas arī dažādas grūtības un raksturīgā no tām – iegūt kontroli pār datorpeli. Seniori ir sajūsmā par internetā atrodamo plašo informācijas klāstu, jo mācību laikā parādu viņiem biedrības un citas mājaslapas, kur var uzzināt par dažādām brīvā laika papildu aktivitātēm.”

    Reklāma

    „Teju katrs ceturtais kursu interesents ir pirmspensijas vecumā, kam apgūtās zināšanas ne vien palīdzēs sadzīvē un socializācijā, bet arī cels viņu konkurētspēju darba tirgū. Turpretim šobrīd reģistrētā vecākā projekta dalībniece interneta pasauli vēlas iepazīt jau cienījamos 86 gados, apliecinot, ka sevi ir jāpilnveido jebkurā vecumā,” skaidro Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

    Seniori pēc piecdesmit gadu vecuma var izvēlēties apgūt vienu vai vairākus no trim piedāvātajiem apmācību līmeņiem, atbilstoši iepriekšējai pieredzei un prasmēm. Šogad ir papildināta arī mācību programma gan iekļaujot papildu tēmas, gan piedāvājot jaunus praktiskus vingrinājumus. Pirmais apmācību līmenis paredzēts tiem, kuri ar datoru saskaras pirmo reizi, savukārt trešajā līmenī iekļauta padziļināta apmācība par programmu lietošanu, e-pakalpojumu izmantošanu un datu apstrādi.

    Latviešu un krievu valodas plūsmās Rīgas un tās apkārtnes interesentiem mācības notiks RASA jaunajā datorklasē Cēsu ielā, kā remontu un iekārtošanu biedrībai dāvinājis Lattelecom. Savukārt katrā no reģionu pilsētām – Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī, Liepājā, Jelgavā un Cēsīs – mācības tiks nodrošinātas 100 dalībniekiem, un tās notiks skolu datorklasēs.

    Lattelecom projekts Pieslēdzies, Latvija! tiek īstenots kopš 2008./2009.mācību gada. Līdz šim ar pašvaldību un skolu atbalstu apmācīti jau vairāk nekā 28 tūkstoši senioru. Projekta iniciētāji iecerējuši līdz valsts simtajai gadadienai apmācīt vismaz 30 tūkstoši cilvēku visā Latvijā, lai palīdzētu tiem pārvarēt digitālo plaisu un pilnvērtīgi integrēties mūsdienu informācijas sabiedrībā. Sociālā iniciatīva ir kļuvusi par nacionāla mēroga projektu, ko atbalsta Labklājības, Izglītības un zinātnes ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūra, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma