Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgas Tehniskā universitāte aicina sabiedrību ziedot Inženierzinātņu vidusskolas attīstībai

    Jaunākie raksti

    Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir izveidojusi Inženierzinātņu vidusskolu (IZV) – pirmo vispārējās vidējās izglītības mācību iestādi Latvijā, kuru dibinājusi universitāte. Tā būs skola, kur apdāvinātiem un spējīgiem Latvijas pilsētu un reģionu jauniešiem iegūt bezmaksas kvalitatīvu, konkurētspējīgu vispārējo vidējo izglītību eksakto zinātņu virzienā, lai sagatavotos inženierzinātņu studijām. 2015. gada 1. septembrī mācības IZV 10. klasē sāks 22-25 skolēni.

    RTU aicina Latvijas sabiedrību atbalstīt jaunu un talantīgu inženierzinātņu speciālistu izglītošanu un iesaistīties ziedojumu piesaistes kampaņā. Sniegtais atbalsts palīdzēs iekārtot mūsdienīgi aprīkotas ķīmijas, fizikas, bioloģijas un IT klases, piedāvāt skolēniem stipendijas, nodrošināt jaunāko mācību literatūru un palīglīdzekļus, kā arī organizēt ekskursijas uz nozares vadošajiem uzņēmumiem.

    Reklāma

    Skolas projekta īstenošanai svarīgs ir ikviens ziedojums – liels vai mazs, tāpēc pat minimāls atbalsts EUR 1 apmērā ir nozīmīgs un kalpos kā sabiedrības atbalsta balsojums RTU IZV izveidei kā projektam, kas reprezentē  inženierzinātņu nozīmi Latvijas attīstībā. Atbalstītājiem, kas sniegs atbalstu virs EUR 500, būs iespēja iegravēt savu vārdu un paliekošu ziņojumu skolas kāpnēs.

    Kopā ar atbalstītājiem RTU IZV jau ir nodrošinājusi skolēniem mūsdienīgu mācību vidi, jaunākās tehnoloģijas, plašu ārpusskolas aktivitāšu klāstu, kā arī iespēju dzīvot dienesta viesnīcā un saņemt stipendijas.

    Skolas izveidi atbalsta SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze», AS «Latvenergo», VISMA, Rīgas Brīvostas pārvalde, AS «Severstallat» un RTU IZV tehnoloģiju partneris SIA «Lattelecom».

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma