Web Analytics
More
    Reklāma

    Google konkurēs ar Apple Pay, neieturēs komisijas maksas

    Jaunākie raksti

    Android Pay varētu bez raizēm uzskatīt par Apple Pay klonu, ja vien Google negrasītos savu maksājumu servisu piedāvāt bez komisijas maksām. Lielākie pārmetumi Apple Pay izziņošanas laikā tika mesti Apple negausības virzienā, jo tehnoloģiju giganta plānos bija jau pirmajā Apple Pay darbības gadā komisijas maksās ieturēt miljardiem dolārus. Tas, protams, izsauca tirgotāju neapmierinātību un kā sēnes pēc lietus sāka augt alternatīvi maksājumu servisu piedāvājumi.

    The Wall Street Journal ziņo, ka Android Pay izmantos Visa un MasterCard nesen ieviesto, standartizēto bezmaksas drošības un norēķinu sistēmu, kas speciāli veidots, lai elektroniskie norēķinu servisi nevarētu iekasēt papildus komisijas maksas no Visa un MasterCard klientiem.

    Reklāma

    Visa un MasterCard izveidotā sistēma piešķir maksājumu kartei un tās derīguma termiņam vienu reizi izmantojamu, unikālu drošības kodu, kas satur visu nepieciešamo norēķinu informāciju tikai vienam darījumam. Tiek minēts, ka jaunā sistēma esot daudz drošāka un pārdevējs nesaņem nekādu informāciju par norēķinu karti un tās lietotāja datiem.

    Apple komisijas maksas veidojas no paša uzņēmuma izstrādātas un uzturētas līdzvērtīgas drošības sistēmas. Tas nozīmē, ka jāpelna ne tikai Apple, bet kādam nāksies maksāt arī maksājumu karšu izdevējiem komisijas maksas. Google gadījumā komisijas no norēķiniem negūst ne karšu izsniedzējs, ne arī Google.

    Avotswsj.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma