Web Analytics
More
    Reklāma

    Beidzot gaidāmi jaunumi no Google Nest viedās mājas projekta

    Jaunākie raksti

    Google iegādātais mājas automatizācijas uzņēmumu Nest kādu laiku atpakaļ, bet tas nav par sevi neko licis manīt. 17. jūnijā gaidāms liels paziņojums par turpmāko viedās mājas tehnoloģiju attīstību. Nest nav sniedzies nekādus mājienus, par ko īsti būs runa pasākumā, un neviens pagaidām nav izteicis ticamus pieņēmumus. Nest ir viedās mājas risinājumi, kas šobrīd aprobežojušies ar termostatiem un dūmu detektoriem.

    Google iegādājās Nest 2014. gada sākumā un kopš tā laika neesam redzējuši nevienu jaunu produktu. Nest pirms pāris mēnešiem sevī uzsūca uzņēmumu Dropcam, kas varētu nozīmēt mājokļa drošības risinājumu izziņošanu pasākumā. Google I/O 2015 konferences ietvaros izziņoja Project Brillo, kas ir Android bāzēta operētājsistēma. Tā paredzēta tieši mazprasīgu ierīču darbināšanai jeb Lietu Interneta vienkāršotai izveidei. Par Lietu Internetu var dēvēt unikāli identificējamus objektus un to virtuālo sasaisti Internetam pielīdzināmā tīkla struktūrā. Ierīces ir saistītas vienotā tīklā un komunicē savā starpā ar ierobežotu vai pat bez cilvēka iejaukšanās.

    Reklāma

    Google Nest būtu uzskatāms par taustāmu paraugu Lietu Internetam – kopējā tīklā savienotas mērierīces un tām ir iespēja kopīgiem spēkiem ietekmēt temperatūru un tās pielāgojumus mājā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma