Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford padara pieejamus savus elektroauto patentus

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Ford, sekojot Tesla un Toyota piemēriem, ir atļāvis visiem interesentiem brīvi piekļūt saviem apstiprinātajiem un arī vēl tikai iesniegtajiem patentiem, kas saistīti ar hibrīdauto un elektroauto tehnoloģijām. Autoražotājs uzskata, ka šāds solis veicinās turpmāku tehnoloģiju attīstību un palīdzēs samazināt autoindustrijas atkarību no fosilās degvielas.

    Šobrīd Ford pieder 650 patenti un aptuveni 1000 iesniegumi patenta piešķiršanai, kas saistīti ar hibrīdauto un automašīnām, kuras iespējams uzlādēt no elektrības rozetes. Vairāk kā 400 no šiem patentiem ir iesniegti tikai pagājušā gada laikā, un tie sastāda aptuveni 20 procentus no visiem 2014.gadā iesniegtajiem patenta pieprasījumiem.

    Atšķirībā no Tesla, kuri (visus) savus patentus ir padarījuši brīvi pieejamus bez jebkādas maksas, Ford par savu patentu izmantošanu pieprasīs noteiktu samaksu, turklāt, pieejama būs vien neliela daļa no visiem patentiem. Pieejamo patentu sarakstā ir tādi, kas nodrošina augstāku akumulatoru ietilpību un ilgāku to mūžu, efektīvāku reģeneratīvās bremzēšanas tehnoloģiju, dažādas sistēmas, kas analizē autovadītāja braukšanas stilu un izstrādā ieteikumus, kā braukt ekonomiskāk.

    Ford tuvākajā laikā plāno pieņemt darbā vēl vismaz 200 inženierus ar mērķi paplašināt pētījumus un veicināt tehnoloģiju attīstību tieši hibrīdauto un elektroauto nozarē.

    AvotsFORBES
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma