Web Analytics
More
    Reklāma

    “Strādā jebkur!” dienas akcijā pulcējas vairāki simti dalībnieku 

    Jaunākie raksti

    Šodien, 28. maijā, jau ceturto gadu pēc kārtas Latvijā norisinājās “Strādā jebkur!” diena. Šogad akcijā, kas veltīta elastīga darba stila popularizēšanai, pulcējās aptuveni divi simti dalībnieki no dažādām organizācijām – uzņēmumiem, nevalstiskajām organizācijām, izglītības iestādēm un valsts iestādēm.

    Šogad iniciatīvas īstenošanai apvienojušies seši partneri: Microsoft Latvia, Lattelecom, Pasaules Dabas Fonds, Izglītības un zinātnes ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), DPA.

    Reklāma

    Pasākuma dalībniekiem dažādās meistarklasēs bija iespēja uzzināt par aktuālajām tendencēm sociālajās platformās, jaunumiem mārketinga pakalpojumos un ieteikumiem efektīvas komunikācijas izveidei ar klientiem.

    Elastīga darba stila atbalstītāji demonstrēja daudzveidīgus un radošus veidus, kā strādāt elastīgi. Piemēram, Banku augstskolas pārstāvji demonstrēja, ka arī lekcijas ir iespējams lasīt un tajās piedalīties attālināti – ārpus biroja. Pasaules dabas fonds iepazīstināja ar Zaļā biroja ideju, kas jau ir guvusi popularitāti arī citur pasaulē, un iespējām mazināt sava darba negatīvo ietekmi uz dabu un vidi.

    Elastīga pieeja ir būtiska arī publiskajā sektorā. „Līdz ar e-pakalpojumu attīstību tiek samazināts administratīvais slogs, valsts kļūst draudzīgāka uzņēmējdarbības attīstībai, un saziņa ar iestādēm kļūst ātrāka, lētāka un ērtāka. Kā liecina mūsu pētījumu dati[1], vairāk nekā puse jeb 63 % uzņēmēju un pašnodarbināto pēdējā pusgada laikā ir izmantojuši valsts un pašvaldību e-pakalpojumus. Turklāt 90 % iestāžu elektronisko pakalpojumu lietotāju atzīst, ka tie ir atvieglojuši viņu ikdienu,” e-iespējas aicina izmantot Arnis Daugulis, VARAM valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos. Portāla www.latvija.lv sadaļā „ē!” ir pieejams katalogs ar vairāk nekā 240 e-pakalpojumiem.

    Elastīgs darba stils ir tendence, kas, līdz ar tehnoloģiju sniegtajām iespējām, kļūst arvien populārāka visā pasaulē. Daudzi pētījumi apliecina, ka elastīgs darba stils kļūst par aizvien svarīgāku instrumentu talantīgu darbinieku piesaistei. Tas veicina darbinieku motivāciju, produktivitāti, ļauj efektīvāk izmantot resursus. Piemēram, starptautiskās kompānijas Regus veiktā 16 000 uzņēmumu vadītāju un īpašnieku aptauja rāda – 72% aptaujāto uzskata, ka elastīgs darba stils paaugstina uzņēmuma produktivitāti, 63% uzskata, ka tas veicina darbinieku motivāciju un enerģiju[2].

    Salary Information Agency 2103. gadā veiktā aptauja apliecina, ka 49% Latvijas darba devēju atbalsta elastīgu darba stilu, savukārt 83% darba ņēmēju ir svarīga neatkarība sava darba organizēšanā. Latvijas pētījumu aģentūras SKDS 2013. gada pētījuma dati liecina, ka savus darba pienākumus attālināti mēdz veikt 47% darbinieku, no tiem 32 % ārpus biroja telpām pavada aptuveni piekto daļu sava darba laika, 9 % līdz pat pusei kopējā darba laika, bet 7 % — pat vairāk nekā 50 % laika strādā ārpus biroja. Elastīgs darba stils ir izplatītāks jaunāku cilvēku vidū, kuri darba pienākumu veikšanai veiksmīgi izmanto modernās tehnoloģijas.

    “Brīvība, ērtība un radoša vide vienmēr ierindojušās mūsu vērtību augšgalā. Tā kā mēs palīdzam uzņēmumiem komunicēt ar klientiem caur e-pasta vēstulēm jebkurā laikā un vietā, arī paši ikdienā ievērojam mobilitātes principu. Mūsdienās ir viegli strādāt jebkurā vietā, turklāt tas dod papildu kreativitāti un pozitīvas emocijas,” elastīga darba stila priekšrocības apliecina mārketinga komunikācijas uzņēmuma Mailigen līdzīpašnieks Jānis Rozenblats.

    “Strādā jebkur!” diena tika aizsākta pirms četriem gadiem kā aicinājums izmēģināt ko jaunu, strādāt ārpus ierastās darba vides un ritma, mainīt savu ierasto darba stilu, kļūt radošākiem, elastīgākiem un produktīvākiem. Pasākums ir kļuvis par vietu, kur satikties līdzīgi domājošajiem, kas atbalsta mūsdienīgu, produktīvu un ikvienam darbiniekam draudzīgu darba stilu.

    Pirms gada “Strādā jebkur!” dienā Spīķeru kvartālā pulcējās ap 250 elastīga darba stila piekritēju no 70 dažādiem uzņēmumiem un organizācijām, savukārt 2013. gadā Stacijas laukumā pie t/c “Origo” šo darba stilu pārstāvēt un popularizēt bija ieradušies ap 150 cilvēku no 55 organizācijām.

    Iniciatīvas atbalstītāji un informatīvie draugi: Kursors.lv, Kakao, Go Beyond, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Jabra, Belam, Latvijas Pilsoniskā alianse, Mailigen, Riddle, Phonead, biedrība “ZINIS”, Elva Baltic, Gemius, Valsts e-pakalpojumi.

    Partneri: Microsoft Latvia, Lattelecom, Pasaules Dabas Fonds, Izglītības un zinātnes ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), DPA.

    [1] VARAM Sabiedriskās domas izvērtējums par e-pakalpojumu pielietojumu Latvijā
    [2] Regus: “Flexibility drīves productivity”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma