Web Analytics
More
    Reklāma

    Tas ir oficiāli – Microsoft Cortana nonāks iOS un Android

    Jaunākie raksti

    Microsoft vakar oficiāli izziņoja, ka digitālais asistents Cortana nonāks arī iOS un Android operētājsistēmās. Microsoft grasās katrai no minētajām mobilajām operētājsistēmām piedāvāt savu Cortana lietotni, lai digitālais asistents iedzīvotos arī ārpus Windows ekosistēmas. Android lietotājiem Cortana Play veikalā nonāks jūnija beigās, bet iOS to saņems kaut kad šī gada laikā.

    Iepriekš tika baumots, ka Microsoft radītais balss asistents Cortana parādīsies kā atsevišķa aplikācija arī iOS un Android platformas ierīcēs. Tika domāts, ka tas notiks rudens pirmajos mēnešos, vienlaikus ar Windows 10 operētājsistēmas klajā nākšanu. Šajā Windows galddatoru versijā Cortana ir kā neatņemama tās sastāvdaļa. Microsoft cītīgi strādā pie balss asistenta algoritma uzlabošanas. Cortana jaunajā versijā jāiemācās saprast komandas un jautājumus kontekstā un piedāvāt lietotājam personalizētus padomus. Līdzīgi kā Google Now, arī Microsoft Cortana mācēs lasīt e-pastus, un palīdzēt lietotājam veikt ar tiem dažādas darbības.

    Reklāma

    Protams, iOS un Android lietotājiem nebūs pieejas pilnam Cortana iespēju klāstam, bet vēl arvien tiks piedāvātas plašas iespējas un pat paziņojumu saņemšana par sporta ziņām, lidojumiem un citiem notikumiem, gluži kā Cortana un Windows Phone sadarbībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    27.05.2015 13:03

    Un kā ar latviešu valodas atbalstu? ;)

    27.05.2015 14:56

    Tāpat kā esošai Cortanai – nekā. Dati un algoritmi jau vieni un tie paši visās OS.

    Armands Avens
    27.05.2015 19:24

    aUUUUUU kur ir tā superizslavētā kortana un ar ko man šamo ir jāēd ?
    huļi raklstīt kopīpeistotus rakstus par to kā nav un nebūs šeitan ?

    Renārs Dradeika
    27.05.2015 21:44

    Kāda mums no tā jēga, ja Latvijā Cortana oficiāli nav pieejama?

    Reklāma