Web Analytics
More
    Reklāma

    Pat Google beidzot atzīst, ka paroļu atjaunošanas jautājumi nav nemaz tik droši

    Jaunākie raksti

    Mājdzīvnieka vārds vai pirmslaulību uzvārds ir visai tizla aizsardzība pret ielaušanos tiešsaistes servisos, jo šāda veida drošības vārdi ir viegli atminami, it īpaši, ja pazīsti šo cilvēku. Google izveidojuši pētījumu, ka tik tiešām šāda veida paroļu atjaunošana ir nedroša. It kā tas nebūtu pašsaprotami…

    Par vienīgo mūsdienīgo alternatīvu tiek minēta īsziņa ar kodu, kas ļauj atiestatīt tiešsaistes servisa paroli. Protams, arī paroles atjaunošanas nosūtīšana uz citu e-pastu ir pieļaujama.

    Reklāma

    Google jau šobrīd izmanto šāda veida paroļu atjaunošanas iespējas savos servisos, un pētījums vairāk esot paredzēts lielo sociālo tīmekļu un citu tiešsaistes servisu mudināšanai pāriet uz drošākiem paroļu atgūšanas veidiem. Protams, daudziem paroles sūtīšana uz telefonu varētu būt neērta un nepieņemama, tomēr tas ir solis uz priekšu.

    Jau iepriekš rakstījām, ka Yahoo izlēmis uzsākt piedāvāt pieejas sistēmu lietotāja kontam ar vienreizlietojamām parolēm. Tā tiks katru reizi nosūtīta uz viedtālruni, izslēdzot iespējamas paroļu nozaudēšanas vai uzminēšanas iespējas. Šobrīd līdzīgi strādā divu faktoru autorizācija, tikai tajā ir jāzina gan paša izvēlēta parole, gan arī uz telefonu jāsaņem unikāls pieejas kods.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma