Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas kompānija Square Audio rada SQUARE ROOT – visprecīzākās mūziķiem paredzētās tuvā lauka skandas pasaulē

    Jaunākie raksti

    SQUARE ROOT ir profesionālas skandas, kas primāri paredzētas skaņas radīšanai, ierakstīšanai un pēcapstrādei, kuru tehnoloģiskais risinājums nodrošina viszemākos fāzu un frekvenču kropļojumus savā kategorijā, padarot tās par perfektām tuvā lauka skandām mūziķiem un skaņu inženieriem.

    Apstrādājot skaņu, jebkuram mūziķim vai skaņu inženierim ir nepieciešamas visaugstākās kvalitātes skandas, kas dod iespēju precīzi novērtēt gan instrumentu kvalitāti un raksturu, gan skaņas apstrādes ierīču darbību. Skaļruņi, kas neprecīzi ataino skaņu mūzikas radīšanas un ierakstīšanas procesu padara daudz sarežģītāku un laikietilpīgāku.

    Reklāma

    2015. gada sākumā uzņēmums SQUARE AUDIO veiksmīgi ieviesa tirgū inovatīvu skandu modeli SQUARE ONE, paredzētu darbam tuvajā un vidējā laukā. Šis modelis ir radīts izmantojot pašas augstākās kvalitātes un cenu kategorijas komponentes, kas nodrošina ļoti zemus kropļojumus ļoti augsta skaņas spiediena līmenī. Rezultātā šāds produkts savas cenas dēļ nav pieejams plašam klientu lokam. Tāpēc uzņēmums radīja SQUARE ROOT tuvā lauka skandas, kas būs pieejamākas daudz plašākam klientu lokam.

    „Izstrādājot SQUARE ROOT skandas, mums bija divi pamatuzdevumi: nodrošināt pietiekami zemu pārdošanas cenu, lai plašākam klientu lokam mūsu produkts būtu pieejams, tajā pašā laikā, izveidojot tādu risinājumu, kas nodrošinātu SQUARE ROOT augstāku skaņas izstarošanas precizitāti, nekā tirgū esošo ražotāju produktiem šajā segmentā. Mana iepriekšējā 30 gadu pieredze darbā ar kompleksu akustisko sistēmu izstrādi deva iespēju veiksmīgi šos divu uzdevumus izpildīt, ”stāsta SQUARE AUDIO tehniskais direktors Rolands Jaņevičs.

    SQUARE ROOT priekšrocības, salīdzinājumā ar tirgū populārajām divjoslu skandām:

    • SQUARE ROOT skandās tiek lietots viens ļoti augstas kvalitātes skaņas platjoslas izstarotājs. Skaņa tiek izstarota ar viena skaņas izstarotāja palīdzību, nodrošinot punktveida skaņas izstarošanu. Tiek izslēgtas divu izstarotāju krustmijas (cross-over) un citas interferenču izraisītās problēmas
    • Viss skaņas diapazons tiek izstarots ar viena materiāla membrānu, nodrošinot zemākus tembrālos kropļojumus
    • SQUARE ROOT platjoslas skaņas izstarotāja membrānas piekares mehānisms ir padevīgs, maksimālā izstarotā ekskursija ir augsta, un kustīgā masa ir ļoti zema, kas nodrošina ļoti zemu zemfrekvenču kompresiju un ļoti augstu zemfrekvenču detalizācijas pakāpi
    • SQUARE ROOT ir ļoti zemi fāzu kropļojumi, jo viss frekvenču diapazons tiek izstarots ar viena platjoslas skaļruņa palīdzību
    • SQUARE ROOT frekvenču korekcijai tiek lietots jaudīgs augstas precizitātes skaņas filtrācijas procesors (DSP), kas nodrošina ļoti zemus frekvenču kropļojumus

    SQUARE ROOT tehniskā specifikācija:

    • Platjoslas tuvā lauka bass-reflex akustiskā sistēma
    • Frekvenču diapazons: 40Hz – 20kHz (+/-2.5dB)
    • Fāžu kropļojumu diapazons: +/-10 grādi no 250Hz – 20kHz
    • 103 dB maksimālais skaņas spiediens
    • Iebūvēti D klases skaņas pastiprinātāji
    • DSP skaņas filtrācija
    • Izmēri: D 25 cm x W 21 cm x H 35 cm
    • Svars: 8.5kg (neto), katrs skaļrunis

    SQUARE ROOT skandas ir paredzēts ieviest tirgū populārajā pūļa finansēšanas platformā KICKSTARTER. Ar KICKSTARTER kampaņas palīdzību uzņēmuma mērķis ir iegūt pasūtījumus un saražot 50 pāru SQUARE ROOT skandu. Uzņēmums piedāvās 24 dienu ilgajā pūļa finansēšanas kampaņā vairākas SQUARE ROOT versijas, un sākotnējiem atbalstītājiem būs pieejami 25 pāri skandu melnā un baltā krāsojumā par 690 USD, iekļaujot piegādes cenu. KICKSTARTER kampaņa sāksies 2015. gada 26. maijā.

    Viesturs Balodis, SQUARE AUDIO uzņēmuma vadītājs: „Ar SQUARE ROOT mūsu mērķis ir radīt plašam klientu lokam pieejamu produktu, kas ievērojami paaugstinās mūzikas radīšanas procesa un skaņas ieraksta kvalitāti. Ar KICKSTARTER palīdzību mēs vēlāmies piedāvāt jebkuram iespēju piedalīties „high fidelity” īstās vārdu nozīmes atdzīvināšanā un ieviešanā mūsu ikdienas muzikālajā pasaulē. Mūsu galvenais mērķis SQUARE AUDIO uzņēmumā ir izstrādāt tādas akustiskās sistēmas, kas pārsteidz mūs un mūsu klientus”

    SQUARE AUDIO uzņēmums ir dibināts 2012. gadā, un nodarbojas ar netradicionālu profesionālu akustisko sistēmu izstrādi, ražošanu un komercializāciju.

    https://youtu.be/l4v7RI45tSM

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    cvcv
    26.05.2015 22:55

    latviesi ka vienmer doma, ka vini ir vislabakie un neaizvietojamakie. Tumbas par 700 usd no latvaanijas? yeah, right

    26.05.2015 22:57
    Reply to  cvcv

    Šajā komentārā nejūtu ne smakas no kaut kādas izpratnes par audio jomu un konkrēto produktu. Vai nu mēģini vēlreiz ar argumentētu tekstu kāpēc šis produkts nav labs, vai arī droši cilpo uz mediju, kam komentāru sadaļa ir miskaste.

    Ksspars Lccis
    26.05.2015 23:27

    banot vajag tos tizleņus, kuri klausoties bumbasņikus caur maksimā pirktiem plastmasas skaļruņiem, delfu forumā nogarlaikojušies…

    cvcv
    27.05.2015 00:34
    Reply to  Ksspars Lccis

    neesi tik juutigs, ekspert. Neviens dzīvoklī neizmanto studijas monitorus, bet to jau tu zinaji drosi vien, tapat, kā atšķirību no hi fi :D

    Dāvids
    27.05.2015 16:34
    Reply to  cvcv

    1. Iemācies kaut ko vairāk par šo industriju pirms piedalies diskusijās. 2. 700USD par labām skandām ir ļoti maz. 3. Latvijas vārds PRO audio industrijā absolutī nav zemē metams. Tikai atsevišķiem vietējiem ir šis te niecības komplekss. Tev tai skaitā.

    27.05.2015 20:38
    Reply to  Dāvids

    Es kā reiz domāju par studio tipa monitoru iegādi – dzīvoklim.

    Dainis
    26.05.2015 23:01

    Labi skan … “maksimālā izstarotā ekskursija ir augsta” :D
    “Iebūvēti D klases skaņas pastiprinātāji” D-klases pastiprinātājs:” „high fidelity” īstās vārdu nozīmes atdzīvināšanā un ieviešanā mūsu ikdienas muzikālajā pasaulē” varbūt aizspriedumi?
    Bet kad jāklausās mūsu “audio ekspertu” uzstāšanās pa TV, kur mēģina stāstīt par skandu vadu polaritāti, ka tur ātomi speciāli sakārtoti + un – vadam , tad ko brīnities :D

    ProxyFromDeep
    26.05.2015 23:48
    Reply to  Dainis

    Polaritātei IR nozime . protams ne “plikā vadā” bet sistēmā kopumā .
    Nav jau tomēr taktiskais dīvāns x)

    Atis R.
    27.05.2015 11:46

    Neatradu, ka kaut kur būtu minēti paša skaļruņa izmēri, nevis korpusa. Kāds ir skaļruņu kropļojums, pie dažādām jaudām? Tas ir izmērāms lielums, ja jau tieši to tik ĻOTI uzsver, kāpēc nevar padalīties ar šo informāciju. Nav nekāda informācija, kas tas par D-klases pastiprinātāju, tā tehniskie parametri. . Tas pats par DSP. Gribētu dzirdēt šo klātienē, jo taisna frequency response nenozīmē labu skaņu. Ar RealSoundLab var dabūt taisnu FR pat no spaiņa, tā kā taisna frequency response pēc DSP apstrādes nav rādītājs mūsdienās.

    Bet ceru, ka projekts izdosies un lapbrāt paklausītos, kas ir sanācis.

    neviens
    27.05.2015 12:13

    Cena šai mantai protams ir limonāde, ja pieņemam, ka pāris labu tuvā lauka monitoru maksā krietni vien vairāk. Jā protams, ir arī lētāk. Taču ja paskatāmies uz tehnisko datu izklāstu, tad tur tiešām ir tukšums. Precīzāk liela vēlme lielīties, un nepateikt neko. Jo konkrēta ražotāja skaļrunis, vai arī D klases pastiprinātājs, pasaka daudz vairāk kā tikai frāze – augstas kvalitātes. Tur aut ko var pateikt tikai tad, kad ir dzirdēts realitātē. Tāpēc lietošanai mājās, labāk izvēlētos piemaksāt kādus simtus četrus un paņemt šos te – http://www.kef.com/html/en/showroom/digital_music_solutions/x_300a/x_300a/index.html#.VWWJwUY3R1Q Te vismaz būs ražotājs, kurs atbild par savu mantu, un neslēpjas aiz skaļiem vārdiem. Bet vietējiem bāleliņiem, novēlu, lai jau izdodas, taču ja vēlas piesaistīt cilvēkus, vajag dot arī reālu un pilnīgu informāciju. Citādi rezultāti šeiten – https://www.kickstarter.com/projects/1201749352/square-root-the-ultimate-speaker-for-a-true-musici runā paši par sevi. Cilvēki nav gatavi maksāt audio jomā par tukšiem un skaļiem vārdiem. Citādi būs kā lielākajai daļai vietējo audio guru – daudz trokšņa un Wow, bet nekādu reālu rezultātu.

    Rūdolfs Putniņš
    28.05.2015 00:13
    Reply to  neviens

    Varu pačukstēt, ka draiveris ir speciāli pasūtīts no Scanspeak un elektronika nāk no Hypex, visticamāk, ka DSP modulis kopā ar UCD sērijas stiprekli.

    Rūdolfs Putniņš
    27.05.2015 12:44

    Man, protams, ir prieks par kolēģu panākumiem, tomēr šim izstrādājumam redzu zināmas problēmas. Pirmkārt, studijas near-field monitoru tirgus ir masīvi pārbāzts ar drausmīgu konkurenci. Viena skaļruņa izmantošana ir labs veids, kā sevi difrencēt, bet tas arī rada zināmas tehniskās problēmas. Skanēs klišejiski, bet atkal darbojas vecais – “kas der visam, neder nekam”. Platjoslas skaļrunis parasti būs ar pārāk lielu masu augšu atskaņošanai un ar pārāk nelielu masu basam. Tīri no muzikālā materiāla viedokļa tā “josla” ir samērā šaura – skaļruņa galvenās priekšrocības varēs sadzirdēt tieši vidos, kur tas darbosies vislabāk. Audiofīli platjosliniekus izmanto stīgu mūzikas un dažādu vokālo darbu atskaņošanai, kur gandrīz viss materiāls ir vidusdiapazonā. Tikko kā sāksi uz tāda spēlēt smago metālu, tā dzirdēsi platjoslas skaļruņa trūkumus.

    Un galu galā – ir koaksiālie skaļruņi, kas izceļas ar labu punktveida skaņas avotu. Ja runājam par laika nobīdēm starp diviem skaļruņiem, tad tas pats Genelec ir ar to labi ticis galā, neskatoties uz divu un vairāk skaļruņu izmantošanu.

    Labprāt gribētu dzirdēt, ko Square Audio ir paveikuši, bet viņu dārgākās skandas man izskatās interesantākas.

    LOOK
    27.05.2015 12:58

    Es arī piekrītu viedoklim, ja grib ielauzties audio laukā, kurā dominē kvalitāte, tad jānorāda konkrētas komponentes no kurām tad arī tas viss rodas. Lai vismaz teorētiski varētu radīt priekšstatu, ka kvalitatīva skaņa tur varētu būt. Ģitārai protams ar vienu skaņas avotu un relatīvi šauru frekvenču diapazonu varētu pietikt, bet skaņas apstrādei… nebūsim naivi. Nu būtu vismaz izdomājuši stāstu, ka korpuss ir darināts no Somijā speciāli atlasītiem bērziem un lēni žāvēti Latgalē, kas finierēti ar Kanādas Latviešu sagādātu kļavu… DSP nav vērts pat pieminēt, jo tas drīzāk atbaida nevis pievilina potenciālos interesentus.

    LOOK
    27.05.2015 13:02

    Paceļas konkrēts jautājums, kur var dzirdēt testa eksemplārus???

    27.05.2015 14:49
    Reply to  LOOK

    Droši vien Purva street 12A, Valmiera, Latvia.

    http://www.square.audio/

    Purvavelns
    29.09.2015 16:42

    Interesanti – kā šiem veicas

    Reklāma