Web Analytics
More
    Reklāma

    Google patentē Čakiju, kā arī Tediju no filmas A.I. Artificial Intelligence

    Jaunākie raksti

    Google izveidotā X divīzija ieguvusi patentus par viedām spēļu mantām lācīšu un zaķīšu izskatā. Viedās mantiņas spēs reaģēt uz bērna balsi un kustībām, kā arī spēļmantas sapratīs dažādas komandas. Viedie lāči varēs parādīt cilvēcīgus žestus un emocijas, piemēram, pieliekt galvu, pakasīties, saķert vēderu u.tml. Google X divīzija savu nākotnes veikumu apraksta ar vārdu “mīlīgs”.

    Viedais lācis vai zaķis spēs kontrolēt mājas elektroniku – televizoru, video atskaņotāju un pat termostatus. Patenta pieteikums tika iesniegts vēl 2012. gadā, bet kopš tā laika ir daudz ūdens aiztecējis. Šobrīd Google X divīzijai būs jāpārvar daudzi privātuma šķēršļi, lai ieviestu viedās mantas tirdzniecībā. Tiek pieļauts, ka milzīgas problēmas var sagādāt pats spēļmantu koncepts – pieskatīt bērnu. Privātuma aizstāvji ir īpaši asinskāri, kad ir runa par bērnu aizsardzību.

    Reklāma

    Iespējams, ka Google X divīzija nekad nespēs izlaist šāda tipa spēļmantas, jo mēs esam pārāk daudz redzējuši filmas ar nelāgu iznākumu, kur darbojas līdzīgas idejas lelles un lāčuki. Čakijs gan nebija mehāniski – elektronisks un Tedijs no Mākslīgā Intelekta nebija ļauns, tomēr Google X divīzija nevar būt pārliecināta par iespēju savas lelles ieviest sadzīvē.

    google-smart-toy-patent-2015-05-25-02 google-smart-toy-patent-2015-05-25-03

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma