Web Analytics
More
    Reklāma

    Citadele ievieš MobileSCAN autorizācijas rīku – iespēju internetbankai piekļūt bez kodu kartes

    Jaunākie raksti

    Bankas Citadele internetbankas lietošanai un maksājumu veikšanai internetā turpmāk varēs autorizēties ne tikai ar kodu karti vai kodu kalkulatoru, bet arī ar Latvijā un visā Baltijā vēl nebijušu internetbankas autorizācijas ierīci – MobileScan.

    Jaunā autorizācijas ierīce ir integrēta Citadeles mobilajā aplikācijā, un ir pieejama visiem, kam ir viedtālrunis vai planšetdators ar Android vai Apple iOS operētājsistēmu. Tas ir drošs un ērts veids bankas attālināto pakalpojumu izmantošanai bez kodu kartes vai kodu kalkulatora. No šodienas MobileScan ir pieejams Citadeles klientiem Latvijā.

    Reklāma

    “Mobilo tālruni izmantojam arvien dažādākiem mērķiem – lai komunicētu ar draugiem, uzzinātu jaunumus un veiktu ikdienišķus uzdevumus, tajā skaitā, bankas darījumus. Jau vairāk nekā 90% no visiem maksājumiem klienti veic, izmantojot attālinātos bankas kanālus, un arvien vairāk klientu izmanto arī bankas mobilo aplikāciju. Tāpēc, sekojot līdzi jaunākajām tirgus tendencēm, esam radījuši ļoti vienkāršu un ērtu risinājumu internetbankas piekļuvei. MobileScan galvenā priekšrocība ir iespēja piekļūt savai internetbankai jebkurā brīdī, neuztraucoties par to, vai kodu karte ir līdzi, vai nē, jo telefons mums ikvienam ir līdzi gandrīz vienmēr,” stāsta bankas Citadele valdes locekle Santa Purgaile.

    Šī ierīce nodrošina iespēju ar viedtālruni vai planšetdatoru pieslēgties internetbankai, apstiprināt maksājumus, darījumus un rīkojumus bankai, autorizēties sadarbības partneru portālos un veikt papildu autorizāciju, norēķinoties ar karti interneta veikalos, proti, veikt visas tās pašas darbības, ko var izdarīt ar kodu karti vai kodu kalkulatoru.

    MobileScan ir aizsargāts ar klienta izveidoto PIN kodu, kas nodrošina papildu drošību gadījumos, ja mobilā ierīce tiks pazaudēta vai nozagta. Paralēli jaunajām MobileScan iespējām bankas Citadele klienti piekļuvei internetbankai joprojām var izmantot ierasto kodu karti vai Digipass kodu kalkulatoru.

    “Praksē pārliecinājos, kā Citadeles mobilajā aplikācijā iespējams izvēlēties MobileScan un ar mobilās ierīces kameru noskenēt krāsaino kodu, kas darbojas līdzīgi QR kodam. Manā skatījumā viss darbojas salīdzinoši viegli un droši. Pēc koda nolasīšanas un pareiza MobileScan PIN koda ievades mobilajā ierīcē parādās pieejas kodu cipari, kurus ievadot, es piekļūstu savai internetbankai, autorizējos dažādos sadarbības partneru portālos vai apstiprinu finanšu darījumus. Ērti, ka MobileScan var aktivizēt uz vairākām mobilajām ierīcēm, piemēram, gan uz sava viedtālruņa, gan planšetes,” vērtē tehnoloģiju eksperts Kristaps Skutelis.

    MobileScan var pieslēgt jebkurā bankas Citadele filiālē visā Latvijā. Noslēdzot līgumu par Citadeles internetbankas izmantošanu, klients var saņemt gan kodu karti vai Digipass kodu kalkulatoru, gan MobileScan autorizācijas licenci ar krāsaino kodu, kas aizklāts ar drošības uzlīmi. Klientam noteikti jāsaglabā izsniegtā MobileScan Aktivizācijas licence, lai pēc nepieciešamības varētu aktivizēt MobileScan uz citām ierīcēm vai atkārtoti aktivizēt uz tās pašas. Kā pieslēgt MobileScan, var uzzināt arī bankas Citadele YouTube kanālā.

    Jaunā autorizācijas ierīce ieviesta, sekojot tirgus tendencēm, kad cilvēki arvien vairāk ikdienas darbības veic ar savām mobilajām ierīcēm. Eiropas Savienībā ir noteikta prasība visām bankām no 2017. gada 1. janvāra nodrošināt tikai tādas autorizācijas ierīces, kas izmanto vismaz divus no trim elementiem, piemēram, tikai lietotājam zināma parole, vai kaut kas, kas pieder tikai lietotājam – piemēram, mobilais telefons-, vai kas tikai viņam raksturīgs – piemēram, pirkstu nospiedumi. Bankas Citadele izstrādātā un ieviestā autorizācijas ierīce MobileScan atbilst šīm prasībām, un ir inovatīvs produkts jaunāko tehnoloģiju jomā.

    MobileSCAN-1 MobileSCAN-2 MobileSCAN-3

    https://www.youtube.com/watch?v=puvyMtMXoT8

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bils
    28.05.2015 12:47

    “Šī ierīce nodrošina iespēju ar viedtālruni vai planšetdatoru pieslēgties internetbankai,..”
    Te laikam bija domāta APLIKĀCIJA, nevis ierīce?

    28.05.2015 12:52
    Reply to  Bils

    Jā, banka arī aplikāciju šajā gadījumā sauc par autorizācijas ierīci tāpat kā kodu karti vai kalkulatoru.

    Bils
    28.05.2015 14:16

    Skaidrs, paldies ka apgaismoji. Jau šodien vai rīt apsveru iegriezties kādā filialē. Šķiet ka ērta padarīšana, it sevišķi mājās pie PC, kad jāiet meklēt kodu karti, bet tel. vienmēr ir pie rokas!

    28.05.2015 14:27
    Reply to  Bils

    Jā, piekrītu, paaudzei, kam viedtālrunis vienmēr pie rokas šis būs ērti un arī drošāk nekā kodu karte. Cik patestēju gan ar Android, gan iPhone, darbojas viss kā nākas.

    Reklāma