Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietuviešu veidotā maršruta plānošanas aplikācija TRAFI saņem 6.5 miljonu ASV dolāru investīcijas

    Jaunākie raksti

    Kompānijas TRAFI komanda, kas ir vienas no populārākās maršruta plānošanas aplikācijas jaunajos tirgos izstrādātājām, šodien Londonā paziņoja par finansu ieguldījuma saņemšanu USD 6.5 milj. apmērā no jaunajiem investoriem – Octopus Investments, ERAB Riska kapitāla fonds un BaltCap. Uzņēmuma vadība norāda, ka ievērojamais finansējums turpmāk dos iespēju TRAFI palielināt uzņēmuma kapacitāti – tālāk attīstīt patentēto tehnoloģiju, palielināt darbinieku skaitu, kā arī aptvert jaunus tirgus.

    Šogad Apple nomināciju „2014.gada labākā lietotne” ieguvusī mobilā aplikācija TRAFI nodrošina labāko lietotāju pieredzi un transporta plānošanas informāciju, izmantojot reāllaika datus, ko papildina patentēti prognozēšanas algoritmi un kolektīvās inteliģences ziņojumi. Patlaban tā ir pieejama tādās valstīs kā Lietuva, Igaunija, Turcija un Brazīlija. No pērnā gada septembra šis bezmaksas rīks darbojas arī Latvijā, nodrošinot iespēju ātrāk un ērtāk pārvietoties Rīgas, Jelgavas un Liepājas pilsētās ar sabiedrisko transportu, automašīnu vai ejot kājām.

    Reklāma

    Martynas Gudonavičius, TRAFI vadītājs un viens no dibinātājiem stāsta: „Tik milzīgs plaši pazīstamu investoru atbalsts mums ir īpaši nozīmīgs. Pašreizējie risinājumi tirgū ir koncentrēti galvenokārt uz ātru popularitāti un plašu izmantošanu pēc iespējas vairāk pilsētās, taču netiek risināta galvenā problēma: publiski pieejamā informācija par sabiedrisko transportu bieži ir neprecīza un liedz pasažieriem plānot braucienus. Šādā situācijā TRAFI precīzā platforma ļauj mums izcelties pārējo sabiedrisko un privāto risinājumu vidū. Jauno tirgu pilsētām ar kompleksiem transporta tīkliem ir milzīgs potenciāls, tāpēc arī turpmāk īpašu uzmanību pievērsīsim produkta attīstībai gan tirgos, kuros jau darbojamies, gan arī aptversim jaunus.”

    Viņš norāda, ka turpmāk īpaša uzmanība tiks pievērsta Baltijas valstīm, tai skaitā Latvijai, jo lietotnes aizvien pieaugošā popularitāte liecina par mobilās aplikācijas efektivitāti un nepieciešamību sabiedrībai.

    TRAFI ir pieejams operētājsistēmām Android un iOS (Apple) un to var bezmaksas lejuplādēt App Store vai Google Play. Informācija tiek nodrošināta latviešu un angļu valodās. Vairāk informācijas: www.trafi.lv

    „Octopus” Riska kapitāla komandas biedrs Saimons Kings (Simon King) komentē: „Mēs uzskatām, ka ir svarīgi atbalstīt prasmīgus cilvēkus no visas Eiropas, tāpēc esam gandarīti, ka varam atbalstīt TRAFI – vienu no prasmīgākajām profesionāļu komandām.”

    TRAFI ir precīzākā sabiedriskā transporta lietotne pasaulē, kas koncentrēta uz jauniem un strauji augošiem tirgiem. Lietotne ieguvusi Apple augsti vērtēto nomināciju „2014. gada labākā lietotne”. Tās unikālā tehnoloģija un aizmugursistēmas algoritmi nodrošina daudz kvalitatīvāku sabiedriskā transporta informāciju nekā konkurenti un vietējās transporta iestādes.  2013. gadā Jurgis Pasukonis, Mantas Vizbaras, Martynas Gudonavicius un Algimantas Krasauskas izveidoja TRAFI un šodien tā ir zinātniska pieeja sabiedriskajam transportam, kuras mērķis ir palielināt uzticību sabiedriskajam transportam un tā izmantošanai.

    1 2 3

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma