Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple papildina pirkumu sarakstu ar ļoti precīzu GPS izstrādātāju

    Jaunākie raksti

    Jau vēsturiski zināms, ka Apple sevī uzsūc daudzus uzņēmumus, kas spējuši izveidot veiksmīgus un Apple produkcijā izmantojamus risinājumus. Populārākais piemērs būs lieliskie iPhone pirkstu nospiedumu lasītāji, kuru pamatā nebūt nav pašu Apple inženieru darbs.

    Tieši tas pats noticis ar uzņēmumu Coherent Navigation, kas specializējas ļoti precīzu GPS pozicionēšanas ierīču izveidē. Tiek norādīts, ka Coherent Navigation produkcija spēj noteikt atrāšanās vietu ar dažu centimetru kļūdu, kas ir pamatīgs atrāviens no ierastās GPS kļūdas.

    Reklāma

    Zināms, ka Coherent Navigation valdes priekšsēdētājs uzsācis darbu Apple Maps divīzijā, bet par pārējo Coherent komandu nekas nav zināms. Apple ir apstiprinājuši darījumu, bet par iegādes cenu un iemesliem ziņu nav.

    Iepriekš tika baumots, ka Apple strādā pie Tesla elektro auto un Google autonomo automašīnu konkurenta. Iespējams, ka ļoti precīzais GPS paredzēts uzstādīšanai tieši Apple automašīnās.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis Markots
    18.05.2015 13:10

    Precīzais GPS nav nekāda māksla – vai nu datu apstrāde pēcapstrādē, vai reāllaika labojumi no bāzes stacijām, piemērma LATPOS (Latvijā).
    Ne ar kādām super izstrādēm (ja nu vienīgi kādām spec slēgtajām frekvencēm) nevar paaugstināt GPS precizitāti – viss ir elementārākā fizika.

    Uldis M.
    18.05.2015 13:49
    Reply to  Artis Markots

    Nu cik es esmu dzirdējis tad esot arī augstas precizitātes GPS rīki (arī vien ar pāris cm kļūdu) – piemēram zemes mērniekiem… un nav tur nekāds laptops līdzi jānēsā – viss vienā verķī. Iespējams paši uztvērēji krutāki kas spēj vairāk satelītus vienlaicīgi “redzēt” tādejādi precīzāk nosakot savas koordinātas…

    Artis Markots
    18.05.2015 14:39
    Reply to  Uldis M.

    Tas arī ir tas, ko rakstu – mērniecības GPS lieto reāllaika labojumus no bāzes stacijām. Respektīvi, bez “palīdzības no malas” GNSS sistēmas nevar nodrošināt pat piecu metru precizitāti.

    Jānis
    18.05.2015 15:10
    Reply to  Artis Markots

    Redz, kur vēl viens eksperiments. Tur video redzama atšķirība salīdzinājumā ar standarta GPS sistēmu.

    Jānis
    18.05.2015 15:10
    Reply to  Jānis
    Artis Markots
    18.05.2015 15:17
    Reply to  Jānis

    Nezinu par konkrēto eksperimentu. Esmu pārliecināts, ka tiek izmantots IMU. Vismaz tā var saprast pēc Kuckstater projekta, kas tajā rakstā pieminēts.

    Un tas jau nav vienkārši GPS, bet gan tehnoloģiju kopums.

    LOOK
    18.05.2015 13:51

    Mūsu platuma grādos Glonass ir precīzāks.

    Reklāma