Web Analytics
More
    Reklāma

    Google bezpilota automašīnas iekļuvušas 11 negadījumos

    Jaunākie raksti

    Pēdējo sešu gadu laikā robotizētās Google automašīnas ir iekļuvušas kopumā 11 nenozīmīgos satiksmes negadījumos. Šādu informāciju savā blogā publicējis Google bezpilota automašīnu programmas vadītājs Kriss Urmsons (Chris Urmson).

    Urmsons apgalvo, ka, sākot no 2009. gada, 23 Google autonomās automašīnas izmēģinājumu laikā kopumā ir pieveikušas aptuveni 2.7 miljonus kilometru. No tiem 1.6 miljoni ir nobraukti pilnīgi autonomā režīmā, bez vadītāja iejaukšanās.

    Reklāma

    Tāpat ir minēts, ka nevienu no 11 satiksmes negadījumiem nav izraisījušas pašas Google automašīnas. Septiņās no vienpadsmit avārijām kāda cita mašīna ir ietriekusies Google automašīnas aizmugurē, bet pārējos negadījumos ietriekušās tām sānos, neievērojot aizlieguma zīmes un luksofora signālus. Astoņi no negadījumiem ir notikuši pilsētas ielās.

    Šāds ziņojums publicēts uzreiz pēc tam, kad Associated Press izplatīja informāciju, ka pagājušā gada septembrī Kalifornijas štatā tikuši fiksēti četri ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistītas bezpilota automašīnas. Trijos negadījumos iekļuvušas Google automašīnas un vienā Delphi.

    Turpmāk Google vēlas padarīt savu bezpilota auto braukšanas stilu mazliet agresīvāku. Pētnieki uzskata, ka šobrīd tās ir pārāk pieklājīgas, kas ļauj citiem satiksmes dalībniekiem nogriezt tām ceļu, piemēram, apsteidzot un iekārtojoties atpakaļ braukšanas joslā tieši Google automašīnas priekšā.

    AvotsWIRED
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma