Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft studentu partneru tehnoloģiju tūre ceļo pa Latvijas skolām

    Jaunākie raksti

    Nedēļā no 11. līdz 25. maijam desmit skolās visā Latvijā viesojas Microsoft studentu partneru ceļojošā tūre. Pasākumu ietvaros Microsoft studentu partneri stāsta un demonstrē iespējas izmantot jaunākās tehnoloģijas mācību procesā, organizē konkursus, kā arī ieinteresē jauniešus iegūt izglītību IT nozarē. Pasākumi notiek piecās Latvijas pilsētās — Madonā, Gulbenē, Smiltenē, Valmierā un Cēsīs.

    Jau otro reizi Microsoft studentu partneri dodas ceļojošajā tūrē ar nosaukumu “Geeks on Wheels”, kuras ietvaros stāsta par iespējām iesaistīties un darboties IT nozarē, jauno tehnoloģiju uzņēmumu (tech start-up) pieredzi un veiksmes stāstiem, programmēšanas sacensībām, pamāca, kā izveidot savu lietojumprogrammu, kā arī demonstrē un dod iespēju izmēģināt jaunākās datoru un telefonu operētājsistēmas.

    Reklāma

    Tūres galvenā tēma ir Internet of Things jeb lietu internets — termins, ar ko apzīmē fizisku, ar elektroniskiem komponentiem un programmatūru aprīkotu objektu tīklu, kurā ierīces spēj apmainīties ar informāciju ar datubāzēm un arī savā starpā. Tāpat interaktīvajās nodarbībās Microsoft studentu partneri ļauj izmēģināt Xbox spēļu konsoles ar kustību vadības tehnoloģiju Kinect un stāsta par Microsoft Imagine programmu, ar kuru jaunieši var iegūt bezmaksas programmatūru un servisus no Microsoft, lai attīstītu savas programmēšanas prasmes. Skolēnus iepazīstina arī ar “Hour of Code” jeb “Programmēšanas stundu”. Tā ir globāla kampaņa, kuras mērķis ir veicināt pirmo interesi par programmēšanu, kliedējot mītus, ka tā ir garlaicīga un nesaprotama. Iniciatīva ir guvusi lielu popularitāti visā pasaulē, pagājušajā gadā pasākumos piedaloties 15 miljoniem cilvēku vairāk nekā 180 valstīs. Latvijā “Hour of Code” stundas ar Microsoft Latvia gādību notika starptautiskās datoru izglītības nedēļas ietvaros no 2014. gada 8. decembra līdz 14. decembrim 7. līdz 9. klašu skolēniem septiņās Rīgas un Rīgas rajona skolās.

    “Ja mēs vēlamies veicināt Latvijas attīstītību kā augstas pievienotās vērtības produktu radītājiem, tad mums ir jārod veidi, kā izglītot jauniešus visā Latvijas teritorijā par pasaules tendencēm tehnoloģiju attīstībā, un varbūt tas viņiem radīs dzirksti attīstīt un radīt pašiem kādu savu augsto tehnoloģiju risinājumu. Tieši tāpēc “Geeks On Wheels” ir aktivitāte, ko mēs vēršam uz reģioniem, jo bieži vien rodas sajūta, ka mēs par tiem aizmirstam. Es esmu īpaši lepns par Microsoft studentu partneriem, kas šādā veidā var apciemot arī savus bērnības reģionus un dalīties ar jauniešiem tur par to, ko ir iespējams šodien paveikt,” komentē Aigars Mačiņš, Microsoft tehnoloģiju evaņģēlists.

    “Geeks on Wheels” ir pasākums, ko pilnībā organizē Microsoft studentu partneri. Pirmais šāda veida pasākums notika Somijā, kur studenti mācīja citiem studentiem Windows Phone lietotņu programmēšanas pamatus. Vēlāk šāds pasākums tika īstenots Igaunijā, un šogad jau otro gadu tas notiek arī Latvijā. Pasākums ir veidots gan informatīvs, gan izklaidējošs, tādēļ ir piemērots dažādām vecuma grupām un arī jauniešiem, kas ar tehnoloģijām ir uz “jūs”.

    Microsoft studentu partneri Latvijā darbojas jau septiņus gadus, un kustības mērķis ir popularizēt IT nozari jauniešu vidū, motivēt iesaistīties un aicināt uz jaunradi tehnoloģiju jomā. Studentu partneri dod iespēju jauniešiem ielūkoties tehnoloģiju uzņēmumu darbībā, popularizē dažādus informācijas tehnoloģiju apguves pasākumus un sacensības, palīdz apgūt programmēšanas un nepieciešamās iemaņas un pieredzi, lai varētu savu nākotni veiksmīgi saistīt ar IT nozari.

    Skolu tūres grafiks:

    Pilsēta  Datums un laiks Skola 
    Madona 11.05.8:10-15:20 Madonas 1. vidusskola(7.-11.kl.)
    Gulbene 12.059:00-10:40 Stāķu pamatskola(1.-2.kl.; 5.-9.kl.)
    Gulbene 12.05.12:40-14:05 Gulbenes Novada Valsts Ģimnāzija (7.-10.kl.)
    Smiltene 13.05.9:30-10:50 Smiltenes centra vidusskola
    Smiltene 13.05.12:50-16:00 Smiltenes ģimnāzija
    Valmiera 14.05.14:00-15:30 Vidzemes augstskola
    Valmiera 14.05.9:00-12:00 Valmieras Pārgaujas ģimnāzija
    Valmiera 14.05.16:00 Jauniešu centrs
    Cēsis 15.05.9:05-14:35 Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija (10.-11.kl.)
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma