Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 10 tiek dēvēta par “pēdējo Windows versiju”

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ notiekošajā Microsoft Ignite konferencē Microsoft izstrādātāju evanģēlists Džerijs Niksons (Jerry Nixon) atklāja uzņēmuma plānus Windows operētājsistēmas sakarā. Microsoft pārstāvja teiktais liecina par to, ka Windows 10 aizsāks ēru, kad Windows operētājsistēma tiks piedāvāta kā serviss nevis atsevišķās versijās sadalīts produkts. Drīzāk pats Windows tiks sadalīts dažādās komponentēs (kodols, Starta izvēlne, iebūvētās programmas u.c.), ko laika gaitā būs vienkāršāk atjaunināt.

    Uz kādu laiku varam aizmirst par Windows 11, Windows 12 vai citām lielām Windows versijām, jo Windows 10 tiks nemitīgi atjaunināts un papildināts ar labojumiem un uzlabojumiem. Ar laiku vairs nebūs tik liela nozīme kāds ir Windows versijas numurs (tāpat kā mēs īpaši nesekojam kāds versijas numurs ir, piemēram, Chrome pārlūkam) – svarīgi būs, lai operētājsistēma pati sevi uztur atjauninātā formā.

    Reklāma

    Jaunā Windows 10 operētājsistēmas versija patērētājus sasniegs jau šovasar un laika gaitā darbinās plašu ierīču klāstu. Microsoft ir ambiciozs plāns divu līdz trīs gadu laikā Windows 10 darbināt uz 1 miljarda ierīcēm visā pasaulē. Starp šīm ierīcēm būs atrodami galddatori, portatīvie datori, planšetdatori, viedtālruņi, Xbox One videospēļu konsoles, Surface Hub konferenču sistēmas, HoloLens paplašinātās realitātes brilles un dažādas lietu interneta (Internet of Things) ierīces.

    Tādējādi lietotājiem būs pieejama vienota, tomēr katrai ierīču kategorijai pielāgota, Windows pieredze un vienots lietotņu veikals.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Loks
    09.05.2015 11:13

    Grib par katrām varītēm uzspiest regulāru maksu… Win8 acīmredzot būs pēdējā win versija, kas būs uz mana datora…

    09.05.2015 11:21
    Reply to  Loks

    Kāpēc?

    alpha
    09.05.2015 13:51

    Linux, es jau nāku!

    666
    09.05.2015 13:53

    Baigi forši. Jau divus gadus lietoju WP Lumia 920 un esmu ļoti apmierināts (īpaši pēc diviem Androīda telefoniem). Domāju, ka pie andra vairs neatgriezīšos. Un kas gan var būt labāks, ja telefonam un pc būs vienota platforma.

    xxx2
    10.05.2015 05:33

    Jebkuram naudas saņēmējam daudz izdevīgā ir nelieli, bet regulāri maksājumi! Ms ļoti nepatīk, ka daudzi vēl joprojām lieto xp un office 2003 pat netaisās neko jaunu pirkt.
    Vai programmatūras abonēšana ir izdevīga gala lietotājam? Dažiem jā, tomēr lielam vairumam nē, jo ilgterminā tā iznāk krietni dārgāk!

    Yo
    10.05.2015 21:59

    Un kā tad būs, piemēram pēc diviem vai trijiem gadiem, kad tie Windows updeiti būs sakrājušies lērums? Jau tagad svaiga Windows 8.1 instalācijai jāinstalē gandrīz 2 GB atjauninājumu, kur nu vēl runājot par “aizkavētajiem”, kas strādā ar Windows 8 un grib pāriet uz win 8.1

    x
    11.05.2015 07:48
    Reply to  Yo

    Hm, man izlasījās, ka apdeitus varēs instalēt negaidot tos 2-3 gadus. Ja domāji, ka Windows komponenšu versijas maiņa (būtībā, arī liels apdeits) būs liels fails/i, vai tad tas būtu tas, par ko jāsatraucas pasaules ātrākā interneta lietotājiem? Optikas un 4G lietotāji to īpaši nepamanīs, par lēnu vai apjomā ierobežotu pieslēgumu lietotājiem gan jau padomās, dodot iespēju saņemt apdeitus piespraužoties netam publiski pieejamās vietās, piem. kompju vai neta tirgotāji. Sak, pamēģiniet, kā garšo maizīte ar sviestu, varbūt tomēr ir vērts :) ja ne tirgotāji, tad citi, kam būs interese piesaistīt šos lietotājus, pat ja viņu pamatdarbība ir cita sfēra. Vienkārši lielisks veids, kā veidot attiecības ar jauniem klientiem, saņemt reģistrācijas datus.

    11.05.2015 08:50
    Reply to  Yo

    2-3 gadus plāno lietot datoru bez Interneta pieslēguma? Tehniski, ja tāds parādīsies, tad Windows mēģinās tikt pie atjauninājumiem un vilks visu, kas tam pienākas. Šajā konkrētajā scenārijā tas noteikti būs gana liels apjoms datu.

    Visādi citādi, ja dators ir visu laiku pie tīkla, tas automātiski atjauninās tās komponentes, kam ir uzlabojumi vai kļūdu labojumi.

    Andis
    11.05.2015 17:31

    Win8 ir tāda iespēja norādīt ka interneta savienojums ir mērāms (piem, ja tiek izmantots mobilais internets ar ierobežotu datu apjomu) un tad viņš nelādēs atjauninājumus caur šo savienojumu.
    Bet ja atjauninājumi tiek regulāri instalēti, nevis krāti, tad protams tie nav tik šausmīgos apmēros.

    P.
    11.05.2015 13:43

    Kas pašlaik ir zināms:

    1) Microsoft ir pateicis, ka turpmāk Windows operētājsistēmu uzturēs kā servisu: Windows As A Service (WAAS). Attiecīgi nebūs vairs produkta relīžu/versiju.
    2) Vienu kalendāro gadu visi Win7, Win8, Win8.1 privātie lietotāji varēs bez maksas atjaunot operētājsistēmu uz Win10. Šis solis būs neatgriezenisks.
    3) Tie lietotāji, kuri izmantos upgrade, bez maksas saņems arī Windows 10 atjauninājumus “līdz ierīces dzīves cikla beigām” (lai ko tas arī nenozīmētu).
    4) Microsoft saka, ka pašreiz viņiem nav plānu iekasēt abonēšanas maksu par WAAS, taču nesaka, ka tas tā nebūs.

    Pagaidām izskatās tā, ka Microsoft mēģinās pārdot Windows 10 preinstalētu uz datoriem, telefoniem, televizoriem, u.c, līdzīgi kā tas pašlaik notiek ar mobilajām ierīcēm. Licence jāpērk nebūs, taču ierīces ražotājs vai Microsoft izlems, cik ilgi šī iekārta tiks atbalstīta. Cik ilgs būs šis laiks – grūti spriest. Android pasaulē, piemēram, iekārta noveco 2 gadu laikā.

    Ingus Keivs
    11.05.2015 14:15
    Reply to  P.

    Stacionārie PC ir soli priekšā… Tos var pakāpeniski apgreidot.

    Reklāma