Web Analytics
More
    Reklāma

    Stipendiju konkursā noskaidros Latvijas labākos bakalaura un maģistra darbus datorikā

    Jaunākie raksti

    Lai veicinātu Latvijas informācijas tehnoloģiju nozares attīstību un jauno speciālistu kvalitāti, Latvijas Universitātes Fonds (LU Fonds) sadarbībā ar uzņēmumiem Exigen Services Latvia un Accenture Latvia izsludina stipendiju konkursu labākajiem Latvijas akreditētajās augstskolās 2015. gadā izstrādātajiem studentu bakalaura un maģistra darbiem datorikā. Labākos bakalaura un maģistra darbus augstskolas aicinātas iesūtīt no 2015. gada 1. jūnija līdz 1. jūlijam.

    Exigen Services Latvia, viens no vadošajiem un pieredzējušiem IT uzņēmumiem Latvijā, jau vairākus gadus ar stipendijām atbalsta izcilus datorikas studentus gan studiju laikā, gan studijas noslēdzot. Kā norāda Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts, “Esam apņēmušies turpināt pērn uzsākto tradīciju ik gadu piešķirt stipendijas labākajiem IT jomas bakalaura un maģistra darbu autoriem, lai tās kalpo kā balva viņu veikumam un kā katalizators viņu izaugsmei. Noslēgumu darbu konkurss pierāda, ka Latvijā ir daudzi talantīgi jaunieši un mēs vēlamies apliecināt, ka mēs patiesi novērtējam viņu sniegumu”.

    Reklāma

    Accenture Latvia, viens no lielākajiem darba devējiem informācijas tehnoloģiju nozarē Latvijā, mērķtiecīgus jauniešus atbalsta jau vairākkārt. „Accenture Latvia ir svarīgi atbalstīt un iesaistīties aktivitātēs, kas saistītas ar jauniešu zināšanu un profesionālo iemaņu izaugsmi. Arī šoreiz atbalstām studentus, kuri apzinās savus mērķus un ar savu darbu un attieksmi pierāda, ka ir gatavi profesionāliem izaicinājumiem. Arvien biežāk pārliecināmies, ka studentu zināšanu un prasmju spēks aug arvien lielāks, tādējādi radot veselīgu konkurenci darba tirgū un veicinot nozares kvalitātes pieaugumu”, atzīst Maksims Jegorovs, Accenture Latvia vadītājs.

    Konkurss norisinās divās kārtās: pirmajā kārtā katra augstskola veic iekšēju izvērtēšanu un atlasa 1-3 labākos bakalaura un/vai 1-3 labākos maģistra darbus un iesūta šos darbus konkursam. Konkursa otrajā kārtā visus iesūtītos darbus izvērtēs konkursa komisija, kuras sastāvā ir Exigen Services Latvia un Accenture Latvia pārstāvji.

    Konkursā var piedalīties ikviena Latvijā akreditēta augstākās izglītības institūcija, kas pēc saviem ieskatiem var iesniegt konkursam augstskolā izstrādātos 1, 2 vai 3 labākos bakalaura un/vai 1, 2 vai 3 labākos maģistra darbus. Darbiem jābūt izstrādātiem 2014./2015. akadēmiskajā gadā.

    Trīs labāko bakalaura un trīs labāko maģistru darbu autori un šo darbu vadītāji saņems stipendijas. Kopējais stipendiju fonds ir 7600 eiro. Labākā maģistra darba autors iegūs vienreizēju stipendiju 1000 eiro apmērā, savukārt labākā bakalaura darba autors – 800 eiro stipendiju. Otrā labākā maģistra darba autors iegūs stipendiju 850 eiro apmērā, bet otrā labākā bakalaura darba autoram tiks piešķirta stipendija 650 eiro apmērā. Trešās vietas ieguvējs maģistra darbu kategorijā saņems 750 eiro, bakalaura darbu kategorijā – stipendiju 550 eiro apmērā. Labāko darbu vadītāji iegūs vienreizēju stipendiju 500 eiro apmērā.

    Konkursa rezultātu izziņošana un laureātu apbalvošana notiks 2015. gada septembrī.

    Pērn konkursā piedalījās septiņas Latvijas augstskolas: Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskās universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Ventspils Augstskola, Daugavpils Universitāte, Liepājas Universitāte un Baltijas Starptautiskā akadēmija. Pirmo vietu maģistru konkurencē ieguva Rīgas Tehniskās universitātes studentes Aleksandras Petrakovas darbs „Uz mašīnapmācības metodēm balstīta heterogēnu modeļu ansambļa izveide”, savukārt par labāko bakalaura darbu tika atzīts Latvijas Universitātes studenta Artūra Znotiņa darbs „Koreferenču noteikšana latviešu valodā”.

    Plašāka informācija par konkursu: www.fonds.lv.

    IT-konkurss-2015-plakats-web

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma