Web Analytics
More
    Reklāma

    Datorzinātņu profesoru Juri Borzovu ievēl IT kompetences centra valdē

    Jaunākie raksti

    Lai nodrošinātu lielāku pētnieku un zinātnisko institūciju pārstāvniecību, Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultātes dekāns, Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis, LU habilitēts datorzinātņu doktors un LU profesors Juris Borzovs vienbalsīgi ievēlēts par IT kompetences centra valdes locekli.

    IT kompetences centra ietvaros tiek veidota ilgtermiņa sadarbība starp informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) uzņēmumiem un zinātnes institūcijām Latvijā. Sadarbība starp nozares uzņēmumiem un zinātniekiem IKT jomā jau šobrīd notiek, un tieši Jura Borzova, kurš ir Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) pirmais prezidents, iesaistei IT kompetences centra vadībā ir būtiska loma tā tālākā attīstībā.

    Reklāma

    IT kompetences centra mērķis ir radīt prototipus starptautiskajā tirgū konkurētspējīgiem IT produktiem, lai tos pārdotu pasaules tirgū kā Latvijā radītus, tādējādi vēlreiz apliecinot mūsu valsts speciālistu augsto kompetences un zināšanu līmeni. Galvenie centra darbības virzieni ir dabīgās valodas tehnoloģiju un biznesa procesu analīzes veicināšana.

    IT kompetences centra dibinātāji un dalībnieki ir 13 organizācijas – Latvijas zinātniskās institūcijas un IKT nozares uzņēmumi: Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Ventspils Augstskola, Datorikas institūts DIVI, Datorzinību centrs, Dynamic Research, FMS Software, Kurzemes datorcentrs, Lattelecom Technology, OptimEyz, RIX Technologies, Tilde, Biomehānikas un fizikālo pētījumu institūts.

    Kompetences centra sadarbības partneri ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts, Nacionālā bibliotēka, Leta, Lursoft IT, Baltijas Datoru Akadēmija, Lattelecom, ZZ dats, DPA, Visma Enterprise, Ecommerce Accelerator, Elektronikas un datorzinātņu institūts un citi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma