Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izlaiž Password Alert Chrome pārlūka paroļu drošības rīku

    Jaunākie raksti

    Google vakar izlaida Chrome pārlūka paplašinājumu, kas pārbaudīs, vai tu neizmanto Google paroli arī citās nesaistītās mājas lapās. Password Alert paplašinājums ir pieejams no Chrome Web Store (tiešsaistes adresi meklē pie Avota raksta lejas daļā) un tas brīdinās, kad lietotājs ievadīs paroli, kas sakrīt ar Google paroli.

    Google pārstāvis norādījis, ka pati Google jau gadiem savā iekšienē izmanto līdzīgu rīku, kas kontrolē drošu un dažādu paroļu lietošanu. Galvenokārt tas izslēdz tā saucamo phishing uzbrukumu iespējas. Ziņojumā arī atklāts, ka pat Google darbinieki nereti “iekrīt” viltīgos un mazāk izdomas bagātos phishing uzbrukumu tīklos.

    Reklāma

    Jāatzīmē, ka vienas paroles izmantošana daudzās dažādās vietnēs un servisos nav pārāk prātīga rīcība. Protams, katram atsevišķam servisam nevar iegaumēt citu paroli, bet daudzviet pierakstīšanās noris ar Google vai Facebook kontiem, kas atvieglo šo procesu. Noteikti jāpiedomā pie drošu paroļu izveides interneta bankās, PayPal, eBay un citos servisos, kur tiek izmantota nauda vai kāds tās ekvivalents. Visām populārākajām operētājsistēmām pieejami dažādi droši paroļu glabāšanas servisi, kas tās atminēsies lietotāja vietā.

    Password Alert

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma