Web Analytics
More
    Reklāma

    Piekļuve internetam lidmašīnā var radīt draudus drošībai

    Jaunākie raksti

    FBI (ASV Federālais izmeklēšanas birojs) un TSA (ASV Transporta drošības administrācija) norādījuši aviosabiedrībām, ka teorētiski pastāv iespējas pieslēgties lidmašīnu iekšējām sistēmām ar Wi-Fi vai fiziska interneta pieslēguma palīdzību. Uzbrukumu mērķi varētu būt lidmašīnu navigācijas iekārtas vai kāda cita būtiska lidojumu nodrošinoša sistēma.

    Tiek ieteikts lidmašīnas apkalpei uzraudzīt ceļotājus, lai tie nemēģinātu ar Wi-Fi vai tā saucamās lidojuma izklaides sistēmas (In-Flight Entertainment system) palīdzību pieslēgties lidmašīnas sistēmām. Lidojuma izklaides sistēma ir iespēja ar vada palīdzību pieslēgties tīmeklim vai izklaides saturam, kas atrodas lidmašīnā.

    Reklāma

    ASV Federālais izmeklēšanas birojs pat esot lidostā pēc piezemēšanās sagaidījis Twitter lietotāju, kas lidojuma laikā pajokojis, ka būtu interesanti piekļūt lidmašīnas skābekļa masku sistēmai.

    Pagaidām nav konstatēta neviena reize, kad kāds būtu mēģināji piekļūt lidmašīnas sistēmām lidojuma laikā, bet tiek norādīts, ka tas nav neiespējami. Iespējams, ka lidsabiedrībām nāksies pilnībā nodalīt lidmašīnu datu tīklus no lidojumu laikā pieejamā Wi-Fi tīkla un izklaides sistēmām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Banāns
    24.04.2015 13:49

    Diezgan pastūlbi, ka viss ir vienots… bet nu kā jau vienmēr, kamēr nebūs reāls traģisks negadījums, kur dzīvību zaudēs nevainīgi cilvēki, tikmēr NEVIENS neko nedarīs, jo nav tač pamata….
    Reāli atkal ietrieks kaut kur ļočeni no gaisa tieši uzhakojot un TIKAI TAD visi atkal plēsīs dir.as lai šo ‘drošības caurumu’ aiztaisītu, līdz tam viss ir okei un tikai tā virspuseji parunā.

    Reklāma