Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā pārdošanā nonāk jaunais Hyundai i20

    Jaunākie raksti

    Pirmās paaudzes i20 modelis ir viens no pirktākajiem Hyundai modeļiem Eiropā. Jaunās paaudzes Hyundai i20 vēl vairāk nostiprina Hyundai auto ražotāja pozīciju Eiropas tirgū, jo jaunais i20 ir projektēts un izgatavots balstoties un koncentrējoties uz Eiropas auto tirgus vēlmēm un vajadzībām. Jaunais modelis būs pieejams trīs pirmklasīgās komplektācijās – Classic, Comfort un Style.

    Salīdzinot ar priekšteci, jaunais i20 kļuvis garāks, zemāks un platāks. Pateicoties palielinātajiem gabarītiem, pagarinātajai riteņu bāzei (2570 mm) un ergonomiskajam salonam, Hyundai i20 ir kļuvis par vienu no ietilpīgākajiem modeļiem savā klasē – tajā vienlaicīgi ērti var justies pieci pieaugušie. Arī bagāžas nodalījums ar tilpumu 301 litri pārliecinoši apstiprina automobiļa interjera risinājuma izcilību. Nepieciešamības gadījumā aizmugurējā sēdekļa atzveltni var nolocīt uz priekšu un izveidot automobilī lielu bagāžas telpu ar līdzenu grīdu vienā līmenī, tādejādi bagāžas nodalījuma ietilpība palielinās līdz pat 1017 litriem – ideāli, piemēram, bērnu ratu vai lielgabarīta paku pārvadāšanai.

    Reklāma

    Modeļi ar Comfort un Style komplektāciju papildus iegūst bagāžas nodalījumu, kas sadalāms divās daļās ar pārvietojamu grīdu.To iespējams uzstādīt divos dažādos augstumos.

    Jaunajā Hyundai i20 salonā ir daudz ērtu glabātavu: papildus cimdu nodalījumam ar izgaismojumu centrālajā konsolē ir ierīkoti glāžu turētāji un ērts mantu glabāšanas nodalījums.

    Priekšējo durvju iekšpusē ir uzstādīti 1,5 litru lieli pudeļu turētāji, aizmugurējo durvju pudeļu turētājos ievietojamas 1 litra dzērienu pudeles. Modeļos ar Comfort un Style komplektāciju salona griestos ir iebūvēts futlāris saulesbriļļu glabāšanai.

    Jaunā Hyundai i20 bāzes komplektācijā (Classic) ietilpst klimata kontroles sistēma, audio sistēma ar radio un MP3 atskaņotāju, apsildāma stūre ar ādas apdari, regulējama priekšējo sēdekļu apsilde un vadītāja sēdeklis ar regulējamu augstumu.

    Comfort komplektācijas gadījumā bāzes komplektācija tiek papildināta ar sistēmu, kas brīdina par izbraukšanu no kustības joslas, LED dienas gaitas lukturiem, pagrieziena lukturiem, aizmugures sensoriem auto novietošanai stāvvietā un kruīzkontroli.

    Komplektācijas visaugstākā līmeņa – Style – gadījumā automobīlis papildus Comfort aprīkojumam iegūst 16 collu lietos diskus, sensorus auto novietošanai stāvvietā gan priekšā, gan aizmugurē, automātisku klimata kontroles sistēmu, LED aizmugurējos lukturus un lietus sensoru. Jaunajam Hyundai i20 ir pieejamas astoņas dažādas virsbūves krāsas, savukārt, salonam tiek piedāvāta četru dažādu krāsu kombināciju izvēle.

    Spēka agregātu klāstu pārstāv divi benzīna dzinēji Kappa un viens dīzeļdzinējs U-II. Salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, dzinēji ir pamatīgi pilnveidoti, tādējādi uzlabojot gaitas īpašības un samazinot degvielas patēriņu un kaitīgo izmešu daudzumu, kā arī nodrošinot visu esošo spēka agregātu atbilstību Euro 6 standarta vides prasībām izmešu tīrības ziņā. Četru cilindru benzīna dzinējs Kappa ar 1,2 l tilpumu nodrošina 75 ZS jaudu, kopā ar to ir piecu ātrumu manuālā pārnesumkārba.

    Benzīna dzinēju piekritēji var izvēlēties četru cilindru spēka agregātu ar 1,4 litru tilpumu, kura jauda ir jau 100 ZS. Šis benzīna dzinējs ir pieejams gan ar sešu ātrumu manuālo, gan ar automātisko pārnesumkārbu. Jaunais auto aprīkots ar mūsdienīgu dzinēju ar vieglmetāla bloku un galvu. Divu augšējo sadales vārpstu sistēma ar nepārtraukti mainīgu vārstu laikiestates mehānismu ļauj iegūt izcilus jaudas un izmešu parametrus. Gāzu sadales mehānisma ķēdes piedziņa ļauj būtiski samazināt auto apkopju izmaksas, jo šim mezglam nav nepieciešama periodiskā tehniskā apkope. Jaunajai Hyundai i20 paaudzei tiek piedāvāts arī dīzeļdzinējs U-II ar 1,1 litra tilpumu un 75 ZS jaudu, kas pieejams kopā ar sešu ātrumu manuālo pārnesumkārbu.

    Visi jaunās paaudzes Hyundai i20 ir aprīkoti ar elektronisko stabilitātes kontroles sistēmu (ESC) un automobiļa stabilitātes kontroles sistēmu (VSM), kas mijiedarbojoties uzlabo visu riteņu saķeri ar ceļa segumu un padara braukšanu drošu jebkādos ceļa apstākļos.

    Jaunā Hyundai i20 bāzes komplektācijā ietilpst arī avārijas bremzēšanas brīdināšanas sistēma (ESS – Emergency Stop Signal), kas brīdina no aizmugures tuvojošos braucējus par pēkšņu automobiļa bremzēšanu, mirgojot ar stopsignāliem.

    Hyundai savu jauno ražojumu ir aprīkojis ar vairākiem drošības aprīkojuma veidiem, kas parasti nav atrodams šāda izmēra klases automobiļiem. Brīdinājuma sistēma par izbraukšanu ārpus kustības joslas (LDWS – Lane Departure Warning System) brīdina vadītāju, ja automobilis, neieslēdzoties pagrieziena rādītājam, šķērso savas braukšanas joslas robežu sāk izbraukt no savas braukšanas joslas. Vispirms uz informatīvā displeja iedegas attiecīgā brīdinošā spuldzīte, bet, ja auto turpina braukt pāri savas joslas atdalīšanas līnijām, atskan arī brīdinošs skaņas signāls.

    Bāzes komplektācijā ietilpst arī palīdzības sistēma braukšanas uzsākšanai slīpumā (HAC – Hill Start Assist Control), kas palīdz sākt kustību pret kalnu. Tā novērš auto ripošanu atpakaļ, ja slīpuma leņķis ir lielāks par 4,5 grādiem.

    Jaunā modeļa bāzes komplektācijā iekļauti seši drošības spilveni: priekšējie un sānu drošības spilveni vadītājam un pasažierim priekšējā sēdeklī, kā arī sānu drošības aizkari visā salona garumā. Drošības jostas visās piecās sēdvietās aprīkotas ar spriegojuma ierobežotājiem. Aizmugurējā sēdeklī ir ISOFIX stiprinājuma punkti divu bērnu sēdeklīšu uzstādīšanai.

    Bāzes komplektācijā ietilpst arī kontroles lampas, kas brīdina par nepiesprādzētām drošības jostām visiem pasažieriem, un automātiski slēdzamas durvis.

    Jaunākais Hyundai i20 modelis ir kļuvis par vienu no trim jaunajiem Hyundai modeļiem, kuri šī gada martā ieguvuši respektablo balvu dizaina jomā “Red Dot”. Visus apbalvotos modeļus iedvesmojusi firmas dizaina filozofija Fluidic Sculpture 2.0. 2015. gada februārī Hyundai i20 jaunās paaudzes dizains tika godalgots ar prestižo “IF Design Award 2015” balvu, ko piešķir starptautiskā “IF Industrial Forum Design” žūrija. Nesen jaunais Hyundai i20 kļuva par uzvarētāju žurnāla “Auto Bild” rīkotajā mazauto testā, pārspējot šajā segmentā arī koncerna Volkswagen modeļus. Jauno modeļu Hyundai i20 sortiments jau ir nonācis autosalonos un automobiļa cena ir sākot no 11 490 eiro. Pirmie automobiļi pircējiem tiks nodoti jau maijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma