Web Analytics
More
    Reklāma

    Google ar Project Fi kļūst par mobilo sakaru operatoru

    Jaunākie raksti

    Par to, ka Google vēlas iekāpt mobilo sakaru lauciņā baumo jau vismaz dažus pēdējos mēnešus un beidzot meklēšanas gigants šajā jautājumā ir ieviesis skaidrību. Šodien tika prezentēts Project Fi, kura mērķis ir lietotājiem nodrošināt visuresošus un stabilus mobilos sakarus. Project Fi ir plašs projekts, kas aptver sadarbību ar vairākiem mobilo sakaru operatoriem, ierīču un to veidojošo komponenšu, kā arī programmatūras izstrādātājiem. Līdzīgi kā Nexus ierīču programmā, arī Project Fi plašā sadarbība ļaus Google panākt krietni lielāku efektu.

    2015-04-22_2113

    Reklāma

    Pagaidām pieteikšanās Project Fi projektā ir ar ielūgumiem, programma darbojas ASV un pieejama tikai Nexus 6 ierīču lietotājiem. Google šī projekta ietvaros sadarbojas ar ASV mobilo sakaru operatoriem Sprint un T-Mobile, kā arī piedāvā bezmaksas WiFi bezvadu interneta piekļuves punktus. Praksē tas nozīmē to, ka Project Fi programmā iesaistītā lietotāja telefons automātiski pārslēgsies starp abu mobilo sakaru operatoru un WiFi tīkliem spēcīgāka signāla meklējumos. Tādējādi lietotājs varēs izbaudīt plūdenu tīmekļa pārlūkošanas, multimediju vai saziņas pieredzi neatkarīgi no tā, kur viņš atrastos. Ja lietotājs izmanto Google Hangouts saziņas rīku, tad savu numuru var izmantot no telefona, planšetdatora vai datora – sarunas nekad neaprausies. Lielākai drošībai, caur WiFi punktiem pārsūtītie dati tiek šifrēti.

    2015-04-22_2122

    OK, tas izklausās interesanti, bet cik šāds pakalpojums maksā? Pamata pakalpojums (Fi Basics) maksā 20 ASV dolārus mēnesī un tajā ir iekļautas vietējās neierobežotas sarunas un SMS (ASV), neierobežotas starptautiskās SMS un zemas cenas starptautiskie zvani. Tāpat šajā plānā ir iekļauta WiFi tethering iespēja, lai varētu ar internetu padalīties ar apkārtējiem. Atbalstīto 120+ valstu sarakstā ir arī Latvija un uz to balss zvanu minūte maksās 20 ASV dolāra centus.

    Viss vienkārši ir arī ar datu pārraidi. Tā maksā 10 dolārus par 1 GB. Ja vēlies lietot 2 GB mēnesī, maksā 20 dolārus un ja vēlies lietot 5 GB, tad maksā 50 dolārus. Lietotājam nav jānoslēdz fiksēts gada līgums un tiek maksāts tikai par izlietoto datu apjomu. Būtiskākais – pakalpojums vienādi maksā arī ārvalstīs. Varam aizmirst par dārgajiem datu pakalpojumiem viesabonēšanā. Tiesa, viesabonēšanā datu pārraides ātrums ir ierobežots pie 256 Kbps atzīmes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Filips
    22.04.2015 22:43

    Tikpat, cik mums par Brīvību un Neatkarību- arī par 20eur.

    x
    23.04.2015 08:34

    >Viss vienkārši ir arī ar datu pārraidi. Tā maksā 10 dolārus par 1 GB. Ja
    vēlies lietot 2 GB mēnesī,
    >maksā 20 dolārus un ja vēlies lietot 5 GB,
    tad maksā 50 dolārus.

    tas būtu jāizlasa katram, kas brēc ka pie mums viss maksā dārgāk.

    Tiesa, ir jāsaprot ka pašreizējās cenas nav cirstas akmenī un arī mēs varam piedzīvot laikus, kad pieslēguma cena var būt atkarīga no patēriņa un maksāt dārgāk, kā tagad.

    Reklāma