Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia 2016. gadā atgriežas viedtālruņu tirgū

    Jaunākie raksti

    Visi zina leģendāro telefonu ražotāju Nokia. Diemžēl Nokia ir kļuvusi par tik tiešām leģendu, jo nekas cits nav pāri palicis. Tiesa, ir uzņēmuma atzars Nokia Technologies, kam pieder visi uzņēmuma patenti un to skaits ir mērāms desmitos tūkstošu, bet mūs kā patērētājus interesē tieši Nokia viedtālruņi. Nākotnes viedtālruņi.

    Zināms, ka pēc atšķelšanās no Microsoft Nokia kādu laiku nedrīkst paši ražot telefonus. Pamiera periods noslēgsies 2016. gada nogalē, kad arī visi no Nokia gaida kaut ko jaunu, kaut ko unikālu viedierīču tirgū. Recode ziņo, ka no diviem avotiem saņemta informācija liecina par ražotāja vēlmi turpināt ar N1 Android planšetdatoru iemīto ceļu. Tas nozīmē vien (gandrīz) faktu, ka Nokia atsāks ražot telefonus. Paliek jautājumi – ko ražos un kad uzsāks tirdzniecību.

    Reklāma

    Iepriekš ziņojām, ka Nokia izmēģināja spēkus ar 1100  modeli, kas ieguvis Android Lollipop un četru kodolu 1.3 GHz MediaTek MT6582 procesoru. Te gan jāpiezīmē, ka, visticamāk, 2016. gada nogalē nevienam vairs nevajadzēs tik vāju viedtālruni, tāpēc šo Nokia modeli gaidīt nevajadzētu. Tas uzskatāms par izmēģinājumu. MT6582 atbalsta 720 x 1280 ekrāna izšķirtspēju un 8 megapikseļu kameru, kā arī 1080p video ierakstu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    21.04.2015 13:32

    >Te gan jāpiezīmē, ka, visticamāk, 2016. gada nogalē nevienam vairs nevajadzēs tik vāju viedtālruni

    neesmu gan drošs, ka piekrītu redakcijas viedoklim, ka telefoni kļūs arvien jaudīgāki, jaudīgi un ak vai, jaudīgāki.
    šis procesors vairumā gadījumu pŗsniedz jebkura lietotāja vajadzības, ja vien cilvēks nemēģina vienu verķi izmantot visām iespējamām vajadzībām.

    drīzāk būs pavērsiens ekonomiskuma virzienā, iespējams, tam vajadzēs jauno OS, bet evolūcija tāpēc arī ir evolūcija, ka ik pa laikam dinozauri apmirst un rodas vietā kas vājāks, bet gudrāks.

    kas attiecas uz nokiju, tad manuprāt nav nekādas jēgas konkurēt ar Ķīnas šeftmaņiem – vajag radīt licenču modeli, kad šie nevis kopēs aifonus un koturvēl, bet pirks idejas un realizēs tās nopērkamās iekārtās.

    erikiss1
    21.04.2015 17:56

    Ja Nokia ražos tikai Android, tad būs mirusi manās acīs, un es domāju, ka ne tikai manās…

    22.04.2015 08:03
    Reply to  erikiss1

    Kāpēc?

    Uldis M.
    22.04.2015 08:51
    Reply to  erikiss1

    Ok – dažu Windows fanu acīs Nokia būs mirusi, toties cik daudz Androīd fanu acīs nokia beidzot būs augšām cēlusies?!
    Zinot vecās (pirms S. Elopa laiku) Nokias tendences, mēs varētu sagaidīt diezgan kvalitatīvus dzelžus ar diezgan pamatīgi pārstrādātu Androīdu. Ok, pirms pieciem gadiem tas būtu aizgājis daudz labāk, bet arī šobrīd vēl nav par vēlu! Ar saviem akumulatoriem, korpusiem un PureView kamerām Nokia paņems daudzus vecos Nokia piekritējus. Kas zin – varbūt atgriezīsies arī kāds MeeGoo aparāts – šauram entuziastu bariņam :)

    erikiss1
    06.05.2015 15:43
    Reply to  Uldis M.

    Jā taisnība, Android fanu acī jā, tas būs kā Fēnikss, kurš cēlies no pelniem. Bet ir cilvēki, kuriem interesē kvalitatīva un stabila produkcija. Ja jau nokia spēs izveidot stabilu un kvalitatīvu android versiju, tad jau vis būs labi, skaisti un ideāli.

    Krotow
    22.04.2015 00:38

    2016. gada nogalē pavisam droši no Nokia puses parādīsies kaut kas pēc satura tam laikam atbilstošāks. Un ražot planšetes viņi var jau tagad. Žēl, ka N1 šobrīd tirgo tikai Ķīnā.

    22.04.2015 08:04
    Reply to  Krotow

    Kāreiz nav viss tik vienkārši. Nokia izstrādāja N1, taču ne ražo, ne izplata. Par to rūpējas Foxconn. Tāpēc to lieliski nostrādāto verķi tirgo tikai Ķīnā. Bet kad es MWC runājos ar Nokia pārstāvi, viņš teica, ka šogad situācija uzlabosies un ierīcei būtu jābūt plašāk pieejamai.

    Krotow
    22.04.2015 20:52

    Uz to arī ceru. Nokia izstrādātie aparāti tehniski bija perfekti. Domāju, ka ar N1 nenāksies vilties. Kāreiz sāk rasties vajadzība pēc personīgās planšetes, tapēc būtu jauki, ja N1 būtu iespējams nopirkt mums tuvāk.

    Mārtiņš
    22.04.2015 13:27

    Lūdzu tikai ne Nokia ar android. nesabojājiet to kas vēl palicis! Lietoju Nokia Lumia1020. liels, nedaudz pasmags telefons, bet ar labu , pat ļoti labu kameru, kuru pat draugi ar 5s iPhone apskauž. Man arī ērts lietošanā. pirmajā dienā gan tā nebija, bet tagad jau ir visādi knifiņi atkosti, kas atvieglo ikdienas dzīvi.

    Krotow
    22.04.2015 20:49
    Reply to  Mārtiņš

    Tagad Microsoft tirgo telefonus ar Windows, kurus ražo no Nokia pievāktajā ražotnē. Pērc tos. Vai tad obligāti vajag wingovsfonu ar Nokia uzlīmi? Pasūti no ķīniešiem :)

    Reklāma