Web Analytics
More
    Reklāma

    Google jaunā video informē par Project Loon attīstību

    Jaunākie raksti

    Google Project Loon turpina attīstību un YouTube izvietots video, kas stāsta par tālākajiem Project Loon plāniem un esošiem sasniegumiem. Project Loon iegājis stadijā, kad jāsāk plānot un ieviest balonu masveida ražošana. Project Loon balonu izveide neesot nemaz tik vienkārša. Sākotnēji balonu izveidošanas process ieilga, jo nācās nepārtraukti meklēt caurās vietas balonos. Šobrīd gatavu balonu varot uztaisīt pāris stundu laikā. Project Loon pirms tam varēja izveidot vienu balonu dienā, bet tagad ražošanas ātrums kāpsi līdz pat ducim diennaktī.

    Project Loon ir nepilnu 20 kilometru augstumā (stratosfērā) lidojoši lieli gaisa baloni aptuveni 15 metru diametru. Tie transportē interneta savienojumam nepieciešamo aparatūru. Komerciālā avio satiksme notiek 10 kilometrus zemāk, tāpēc šie baloni netraucē. Baloni spēj nodrošināt aptuveni 3G mobilā interneta ātruma sakarus uz zemes laukumā ar 40 kilometru diametru un tie var sazināties arī savā starpā.

    Reklāma

    Uz zemes ir nepieciešama īpaša antena, kas uztver interneta signālu no baloniem un nodod to tālāk patērētāju ierīcēm. Baloni izmanto 2.4 GHz un 5.8 GHz ISM frekvenču diapazonus. Savas darbības nodrošināšanai baloni enerģiju iegūst ar saules baterijām, kas paralēli arī uzlādē akumulatoru, lai baloni varētu turpināt darboties naktī.

    https://www.youtube.com/watch?v=HOndhtfIXSY

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    20.04.2015 13:11

    Vot šitādā projektā es gribētu pastrādāt!

    Ball Lone
    22.04.2015 14:57
    Reply to  KKTK

    Tev daudz atmazgājamās naudas? Tad ok.
    Labs veidz, kā nobakstīt miljonus. Neviens jau īsti nevar izsekot, kad kur un kā kāds no pūšļiem nokritīs un sasitīsies. Tur var norakstīt labu summu un tā visa rēķina.

    Andris
    20.04.2015 14:33

    tad jau gaidāms balonu lietus, jo tā vai tā kaut kad jau viņi kritīs lejā. Manuprāt, viens no stulbākajiem projektiem. Tāds pats, kā ideja par aitām Skotijas kalnos aprīkotām ar wifi. Bet beigas, tā pat satelīts aizsniedzamībās vietās sanāk lētāks un ātrāks – 80$$$ par 200GB mēnesī.

    Raimis
    20.04.2015 19:32
    Reply to  Andris

    Manuprāt, viens no stulbākajiem komentāriem… Ja tu būtu atvēlējis pāris minūtes lai iegooglētu šo projektu, tad tu zinātu, ka baloni tiks kontrolēti nolaisti speciāli izvēlētās vietās drošai savākšanai. Turklāt tie būs aprīkoti ar parašūtiem katram gadījumam, tā ka nevienam uz galvas viņi nekritīs.

    Un ja tev liekas, ka internets parastajiem mirstīgajiem maksās nereālas naudas, tad te būs projekta vadītāja kometārs par iespējamajām izmaksām galalietotājam un ieguvumiem googlei:

    “Think about it — with 4.5 billion people without internet access, take 5
    percent; you’re talking 250 million people,” he says. If those people
    pay just a small portion of their monthly income, say $5 a piece,
    “you’re going to be in a billion dollars a month in revenue, tens of
    billions a year in revenue. So it’s good business, too.”

    Andris
    23.04.2015 05:42
    Reply to  Raimis

    daudz reiz vienkāršāk būtu katrā apgaismes stabā salikt moduļus, kurus nevajadzētu kontrolēti savākt. Nez kā viņi domā kontrolēt vēja plūsmu, kur nu vēl savākšanu dažās valstu teritorijās.

    Reklāma