Web Analytics
More
    Reklāma

    Lattelecom uzlabo DSL interneta tīklu, desmitkārtīgs ātruma pieaugums arī ārpus pilsētu centriem

    Jaunākie raksti

    Lattelecom uzsācis pēdējā laika vērienīgāko Latvijas interneta tīkla modernizāciju, lai līdz gada beigām 180 000 klientu visā Latvijā – īpaši ārpus pilsētu centriem, būtu pieejams līdz pat desmit reizēm ātrāks internets.

    Vara kabeļu tīkla modernizācija, izmantojot VDSL vektoringu jeb “Internets 5”, ir jaunākās paaudzes internets, kas Latvijai ir īpaši nozīmīgi mājsaimniecībām, kurām līdz šim nav iespējams pievilkt optisko interneta tīklu. Jaunā tehnoloģija būs iespēja pa esošajiem vara kabeļiem saņemt desmit reizes ātrāku internetu – līdz pat 60Mbit/sek, tostarp arī ārpus pilsētu centriem.

    Reklāma

    Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis stāsta: “Lai arī Latvija ar optisko tīklu ir priekšā visai Eiropai un optiskais internets ir pieejams vairāk nekā pusei mājsaimniecību, mēs gribam visus iedzīvotājus nodrošināt ar pēc iespējas vienādām tehnoloģiju iespējām, neatkarīgi no viņu dzīvesvietas. Latvijas nākotne ir saistīta ar tehnoloģiju pieejamību iedzīvotājiem, un tā ir informācijas laikmeta platforma, kas ļauj realizēt augstāku dzīves kvalitāti – sākot ar elastīgiem darba apstākļiem un dažādām uzņēmējdarbības formām, beidzot ar piekļuvi medijiem, piemēram, interaktīvajai televīzijai un ar to saistītajām iespējām.” Gulbis arī atgādina, ka kopīgo Eiropas mērķi, kas paredz līdz 2020. gadam pusei valsts iedzīvotāju nodrošināt piekļuvi interneta ar ātrumu vismaz 100 Mbit/s, Latvija jau ir izpildījusi 2014. gadā.

    Šobrīd Lattelecom ir pabeidzis 117 vara kabeļu pakalpojuma mezglu modernizēšanas darbus, uzstādītas jaunas signāla pārraidīšanas iekārtas un pirmie 14 000 Lattelecom interneta klienti atsevišķās vietās Alūksnē, Balvos, Bauskā, Dobelē, Gulbenē, Jelgavā, Lielvārdē, Mārupē, Ogrē, Olainē, Rēzeknē, Rīgā, Ropažos, Salaspilī, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā, Ventspilī un citās pilsētās un novados jau var saņemt jauno pakalpojumu “Internets 5”. Atkarībā no tā, kādu interneta pakalpojumu šie iedzīvotāji šobrīd izmanto, “Internetu 5” iespējams pieslēgt arī attālināti, tādejādi nodrošinot īpaši vienkāršu pāreju uz jauno pakalpojumu. Turpmākie modernizēšanas darbi šogad plānoti vēl vairāk kā 80 vietās, aptverot plašu Lattelecom klientu loku. Kopumā gada beigās jaunās iespējas visā Latvijā būs pieejamas aptuveni 180 000 klientu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Olegs Falevics
    19.04.2015 23:42

    Jūrmala nav sarakstā? Man 3g pat ir ātrāks nekā Lattelecom DSL.

    Kristaps
    20.04.2015 09:43

    Pa.. pa kko nesaprotu…
    Viņiem ta vecu vecos simtgadīgos vara kabeļus jārok ārā, tad jāgūlda zemē jaunus, svaigus kurus jāvelk līdz katrai mājai lai spētu atbalstīt šādus ātrumus pa telefonlīniju, tagad jautājums, kapēc UZREIZ nevar guldīt optisko šķiedru un piedāvāt tiem 180 000 mājsaimniecību optiku?
    Nedz rakšanas izmaksas nedz ‘saskaņošanas’ izmaksas mainās no tā(ar ko LTC vienmēr atrunājas kapēc privātenēm nevelk optiku)…. Optiskā šķiedra maksā LĒTĀK nekā, vara kabeļi! Kā arī ‘optika’ būtu ‘future’ proof kamēr vara kabelis jau ir sasniedzis savu galu. Kas notiks kad 1Gbps, 10Gbps un 100Gbps interneta ātrumi būs standarts? Atkal LTC varēs čīkstēt, ka valsts neko nedod un pašiem no savas kabatas jāsedz viss?
    Turklāt vara kabeļi ir iecienīti garnadžiem, savukārt optisko šķiedru nevienam nevajag…

    Kur loģika?

    Mārtiņš
    20.04.2015 09:51
    Reply to  Kristaps

    Izlasi uzmanīgāk, neviens neko nerok. Maina tikai signāla pārraides iekārtas.

    Reklāma