Web Analytics
More
    Reklāma

    Google rokraksta ievade nonāk Play veikalā, pieejama arī latviešu valoda

    Jaunākie raksti

    Vakar Google Play veikalā izvietoja Google Handwriting Input lietotni. Kā jau nosaukums vēsta, ir runa par ekrānā rakstītā teksta atpazīšanu. Google rokraksta ievade šobrīd spēj atpazīt 82 valodas un to skaitā ir arī latviešu valoda. Tāpat rokraksta ievadei nepaliek nepamanīti populārākie smaiduļi jeb emoji ikonu atveide ar roku rakstītajā saturā.

    Google rokraksta ievade atpazīst rakstītos un drukātos burtus, tos vari ievadīt ar irbuli un arī ar pirkstu. Google rokraksta ievades lietotnes izskats ļoti atgādina Google Keyboard izskatu un arī darbojas līdzīgi, atpazīstot visus vārdus.

    Reklāma

    Noteikti katrs pats metīsies izmēģināt Google rokraksta ievades iespējas, bet nākas brīdināt, ka rokraksta ievade un atpazīšana vismaz latviešu valodā nav diez ko veikla un vieda. Pie Google rokraksta ievades nāksies pierast, bet tāpat šķiet, ka tā saucamā swype ievades metode ir nepārspējami ātra.

    Google rokraksta ievade 003 Google rokraksta ievade 005 Google rokraksta ievade 006

    Google rokraksta ievade 004 Google rokraksta ievade 002 Google rokraksta ievade 001

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Stankevičs
    16.04.2015 09:14

    Arti, lūdzu, saņemies! Nav pirmais raksts, kur tā vien mēle niez izteikt kritiku par sausumu! Ieliec rakstā ko vairāk no sevis. Iedod ieskatu kā tas darbojas tieši Tev un kas Tev patika, nepatika!

    Kāpēc?
    Tāpēc, ka tagad vien liekas, ka ātrais copy/paste rakst no kāda globālāka ziņokļa, bez jel kādas iedziļināšanās, ka tik materiāls… Nu tā pat, kā kasjauns.lv, tvnet.lv, delfi.lv un citas ziņu attējas!

    Man un noteikti citiem būs krietni interesantāk lasīt tieši Tavu redzējumu uz viedokli!

    16.04.2015 09:21

    Pateicos par norādi. Diemžēl man vēl rokraksta ievades app nav Play veikalā pieejama. Parasti cenšamies lietotņu ziņās likt savus ekrānšāviņus un kādu teikumu, bet šoreiz nav bijusi izdevība ieraudzīt kā tas viss strādā.

    Principā savu viedokli izteicu – swype ievade būs ātrāka, arī parasta ievade, bakstot iekš Swiftkey, varētu būt ātrāka. Lielākā problēma ir Google klaviatūras un attiecīgi arī šīs lietotnes vājā latviešu valodas vārdnīca.

    Mārtiņš Stankevičs
    16.04.2015 09:25
    Reply to  Artis Abols

    Hmm… Te būs links: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.handwriting.ime

    Izmēģināju- ir kur piestrādāt! Ja godīgi, tad izskatās, ka vien ainavas režīmā ir jēga, jo portretā pa maz vietas, ja vien nav ļoti smalks irbulis vai pirktiņš ar ko raksta. Un, ja godīgi- baigi jāpiešaujas, lai tas notiktu ātri!

    16.04.2015 09:28

    Paldies ;) pie AVOTA arī ir links no manas puses. To protu atrast. Ar mani, protams, ir grūti un tādā garā, bet ne jau tik ļoti…

    Sūdzība par to, ka man (manam Google lietotāja kontam) vēl app nav pieejama ielādei. Droši vien iznāk viļņveidīgi.

    Mārtiņš Stankevičs
    16.04.2015 09:39
    Reply to  Artis Abols

    Ne, tā tas bij domāts, bet nu, ja ir vēlme, te ir APK tikko izvilku no sava telefona ( nav netā atrast draņķis): https://www.dropbox.com/s/kyj8e8077y4qvof/com.google.android.apps.handwriting.ime_2163.apk?dl=0

    Guest
    16.04.2015 09:26
    Reply to  Artis Abols

    p.s.
    Ja vajag apk, jo ja pat links nedod iespēju tikt – saki!

    x
    16.04.2015 09:53
    Reply to  Artis Abols

    Kādreiz būtu interesanti dzirdēt, kāpēc ekrānkopijas tiek dēvētas par ekrānšāviņiem? Vai tiešām šaujat?

    16.04.2015 09:58
    Reply to  x

    Ja vēlies pilnīgi precīzi, tad tas ir ekrānuzņēmums.

    x
    16.04.2015 10:43
    Reply to  Artis Abols

    Nu ja precīzi, tad uzņem ar kameru, kino vai foto. Tehniski te drīzāk tieši kopija, iespējams, ka jēga nezustu, ja vienotos par ekrānbildi. Angļu valoda ir stipra un varena, bet ne viss un ne vienmēr plūdeni lokalizējas :)

    16.04.2015 11:59
    Reply to  x
    Hārvijs Kleins
    30.05.2015 10:22

    Galīgi nepārliecināja apps, no 100 vārdiem pareizi izdevās apmēram 15, rokraksts mans ir ļoti saprotams un atļaušos teikt ka virs vidējā līmeņa :D

    Reklāma