Web Analytics
More
    Reklāma

    Google un Intel cenšas atvieglot Android jauninājumu saņemšanu

    Jaunākie raksti

    Var teikt, ka nepārtraukti vērojam lielāko Android problēmu – jauninājumu saņemšanu. Arī šobrīd Android operētājsistēma ir pamatīgi izbārstīta, vairums lieto Android 4.3 Jelly Bean un 4.4 KitKat, kamēr jaunākā operētājsistēmas versija kuļas ap 5.0 Lollipop, dažās Nexus ierīcēs jau var manīt 5.1 Lollipop, kamēr baumas jau klīst ap 5.1.1 jauninājumu. Intel un Google vēlas dot ražotājiem iespēju izskaust šādu operētājsistēmas sadrumstalotību.

    Viedtālruņi un planšetdatori, kas atbildīs Intel mobilo ierīču izstrādes programmai, varēs saņemt Android jaunākās versijas OTA (over-the-air) aptuveni divu nedēļu laikā pēc to iznākšanas. Īsāk sakot – ātrāk nekā to šobrīd spēj nodrošināt Google saviem Nexus viedtālruņiem un planšetdatoriem.

    Reklāma

    Intel programma saucas Reference Design for Android un tās ietvaros ražotāji varēs saņemt vēlamo viedtālruņu un planšetdatoru komponenšu sarakstu, gluži kā tas šobrīd ir ar Android One. Atšķirība vien tajā, ka Intel un Google sadarbības rezultātā būs iespējams veidot arī jaudīgas un dārgas viedierīces.

    Šobrīd esot tikai viens 7 collu planšetdators, kas atbilst Intel izstrādātājām vadlīnijām. To ražo Cloudfone, kas bāzēts Filipīnās. Diemžēl izskatās, ka vismaz sākotnēji Intel Reference Design for Android būs plānotas ar [kāds pārsteigums!] Intel procesoriem, bet vairums lielo ražotāju izmanto ARM.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma