Web Analytics
More
    Reklāma

    LG norāda uz Apple iMac 8K vai 8K Cinema Display

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā lielākais Apple ekrānu ražošanas partneris LG publicēja informāciju par 8K  (7680 x 4320) izšķirtspējas ekrānu. LG jau CES 2015 laikā šī gada sākumā parādīja 8K datoru ekrānus. 8K piedāvā 16 reizes lielāku pikseļu skaitu par 1080p ekrānos esošo. Interesanti, ka LG dokumentācijā atrodama informācija par to, ka pirmie 8K ekrāni varētu nonākt Apple iMac.

    LG izplatītajā informācijā norādīts, ka 2018. gada Ziemas Olimpiskās spēles, kas norisināsies Phjončhanā, Dienvidkorejā, arī tiks demonstrētas 8K izšķirtspējā. Līdz tam laikam LG būs izlaidis jau vairākus pircējiem pieejamus 8K televizorus un no tiem pirmie būšot 98 collu 8K Color Prime Ultra HDTV, kas jau izrādīti CES 2015.

    Reklāma

    LG pareģojums par iMac 8K vai 8K Cinema Display nebūtu nekāds pārsteigums. Pēdējo reizi Apple savu Cinema Display sēriju atjaunoja tālajā 2011. gadā un pat šobrīd kopā ar fantastisko Mac Pro nākas lietot citu ražotāju ekrānus.

    uhd qhd fhd

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Armands Bērziņš
    07.04.2015 15:37

    Drīzāk tie būs vismaz 31″ lieli Thunderbolt 2 displeji. 8K iMac būtu neprāts šobrīd. Protams, Apple tā būtu iespēja pārdot datoru par vismaz 1000€ dārgāk, bet jēga kāda? Jau ar 5K daudzi cilvēki nespēj nekļūdīgi atšķirt, kurš ir retina un kurš non-retina iMacs, sēžot normālā attālumā no monitora un aplūkojot 24Mpix fotogrāfijas. Otrkārt, šāds aparāts ēstu ļoti daudz CPU un/vai GPU, ko lietderīgāk būtu lietot ātrākai renderācijai (jo ar acīm Tu tāpat neredzi atšķirību starp 5K un 8K, tikai resursus noēd). Treškārt, tikko, pietam diezgan lēni, attīstās UHD infrastruktūra – ir tikai dažas 8K kameras, 8K televizori, bet par 8K kinozālēm neesmu dzirdējis… Pieņemu, ka gan jau, ka L.A. varētu būt, bet atceraties cik dārgi un ilgi gāja, lai kino ieviestu FullHD, un tad 2K, un tad 4K? Pat pasaules līmenī tas tik ātri neneotiek. Protams, aplūkot reālus 33Mpix varētu būt fantastiski, kad jāstrādā ar A7R fotogrāfijām, bet tad pašam monitoram būtu jābūt 40″, ja dpi būtu tikapt liels kā 5K iMacam. 40″ monitors, tipiskā attalumā nav ērti. Varbūt šis ir tas slavenais “Ābola televizors”, par ko baumo jau gadiem, bet tad atkal atgriežamies pie jautājuma par to, ka nav jau tādas infrastruktūras…

    Naurelijs
    07.04.2015 18:19

    Es arī domāju, ka tas ir neprāts, ja ekrāna lielums saglabasies tādos pašos izmēros. Atšķirt jau nu gan var un diezgan pamatīgi. Pirms trim gadiem iegādājos iMac, likās, ka labākas ekrānu kvalitātes nevar būt. Jua gadu lietoju retina un iMac izmantoju retāk, jo salīdzinot ar retinu nav baudāma kvalitāte. Draugs kuram mājās ir dators tikai tapēc, ka mājās ir jābūt datorām taica, ka atšķirība ir ļoti jūtama. Bet vai būs acīm jūtama atšķirība starp 5K un 8K, nu nezinu, nezinu, neesmu vēl 8k ekrānā skatījies, bet šaubos.

    Armands Bērziņš
    07.04.2015 23:35
    Reply to  Naurelijs

    Starpcitu, kādas programmas, galvenokārt, lieto uz sava retina iMac?

    Naurelijs
    08.04.2015 21:06

    Tu nepareizi saprati vai arī es brāķīgi uzrakstīju. Nav man retina iMac bet gan retina MacBook Pro. Pārsvarā uz iMac lietoju ar video montāžu/apstrādes siastītās programmas un kā papildus monitoru laptopam.

    bombelats
    08.04.2015 22:24

    No sausas loģikas skatu punkta viss pareizi Tavos spriedumos. Bet cilvēka daba liek mums darīt nesaprotamas lietas. Ja mēs visu vienmēr izvērtētu tik loģiski, pareizi un pragmatiski, tad uz pasaules nebūtu bads un bankas. Salīdzināšanai vienkāršs un sadzīvisks piemērs: nu kam ir vajadzīgas sērijveida automašīnas ar 200 (labi 300) pāri zirgiem. Tieši tas pats – resursus tērējošas, infrastruktūras nav, un atšķirības , sēžot sastrēgumā (un ne tikai) arī nav. Un tā ar daudzām, jo daudzām lietām. Vienīgais no tā visa labums ir pacelta pašapziņa, izteiksmīgi sitot pie krūtīm ar vārdiem ” Man ir!!!”.
    Un ja analītiķi sapratīs, ka būs pietiekami liela auditorija, kam šos ekrānus iepārdot, tad reklāmisti, savukārt, parūpēsies, lai liktos, ka “tiešām tos vajag”.

    Reklāma