Web Analytics
More
    Reklāma

    Nikon pievienojas 4K kompaktkameru klubiņam ar 1 J5

    Jaunākie raksti

    Nevienam nav noslēpums, ka viedtālruņu fotokameru iespējas nav neko dižas, bet tās vismaz statistiski zog visu īstenu fotoaparātu slavu. Flickr statistika rāda, ka populārākais fotoaparāts ir… iPhone.

    Flickr  Camera Finder

    Reklāma

    Arī Nikon nopratuši, ka vairs nav nekādi joki un starp uzņēmuma populārajiem kompaktklases modeļiem un DSLR nāksies iespiest arī augstvērtīgu kompaktkameru ar iekārojamu tehnisko specifikāciju un pieejamu cenu. Nikon 1 J5 ticis pie 1″ gaismjūtīgā sensora, gluži kā Sony konkurentiem. Protams, Nikon 1 J5 saņēmis NFC un Wi-Fi savienojumus.

    Nikon 1 J5 spēj ierakstīt 1080p video ar 30 vai 60 kadriem sekundē, kā arī 720p video ar 120 kadriem sekundē. Tik izreklamētā 4K video uzņemšana ir iespējama ar niecīgiem 15 kadriem sekundē, kas liek vismaz pakasīt pakausi. It īpaši, ja ņem vērā, ka YouTube jau uzsākuši testus, lai drīzumā piedāvātu 4K video atskaņošanu ar 60 kadriem sekundē (4K@60fps apskatei būs jāpārslēdz izšķirtspēja video klipa iestatījumos).

    https://www.youtube.com/watch?v=fEAyDNWaCto

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    02.04.2015 11:01

    mazo sensoru prieciņi….labāk uztaisītu tādu kompaktkameru, lai aizmugurē būtu vietu kur to satvert, netīšām nespaidot pogas.

    tagadējie kompakti domāti skuķu tvērienam – ar abīm rokām izstieptos pirkstos.

    Uldis M.
    02.04.2015 11:48

    15 kadri sekundē? man tādu nevajag… ja nevar uztaisīt vismaz 24kadrus sekundē, tad lai leliek šādu fīču vispār… Bet var jau saprast arī ražotāju – zin cik forši izcelsies veikala plauktā šāda kamera ar treknu uzlīmi 4K? :)

    vēer
    04.04.2015 01:22

    Vispār jau Nikon bija pirmie un ilgu laiku arī vienīgie, kuri izmantoja CX izmēra sensoru, Sony bija sekotāji.
    Un jau J1 bija iespējams ‘uztaisīt’ 4k video, tiesa, vienu vai divas sekundes, pateicoties iespējais uztaisīt foto ar ātrumu līdz 60 fps.

    Reklāma