Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iepakojums ļaus ierīcē ielādēt informāciju pirms tā atvēršanas

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju gigants Apple saņēmis patentu iepakojumam, kas nākotnē ļaus viedierīci pielāgot un ielādēt tajā nepieciešamo informāciju vēl pirms iepakojuma atvēršanas. Apple, visticamāk, vēlas samazināt jaunās iOS ierīces lietotāja patērēto laiku, kas nepieciešams kontu un paroļu ievadei. iPad un iPhone jau būs lietojami, kas tiks pirmo reizi izņemti no iepakojuma.

    Patentā tiek minēts ierīces iesaiņojums, kas vai nu pieļauj daļēju pieeju ierīcei datu kabeļa pievienošanai, vai arī iespēju ielādēt nepieciešamo informāciju ar kādu bezvadu savienojumu. Abos gadījumos iepakotā ierīce spēs ielādēt visu lietotāja informāciju un vēlamos iestatījumus, lai iPhone vai iPad varēt uzreiz izmantot.

    Reklāma

    iOS ierīces iepakojums spēs pārslēgt viedierīci trīs dažādos enerģijas izmantošanas līmeņos – izslēgts, datu ielāde un pilnībā ieslēgta viedierīce. Patenta aprakstā nav tieši minēta NFC iesaiste, bet viss parakstītais process norāda uz NFC klātbūtni iepakojumā vai, iespējams, arī nākotnes iOS viedierīcēs.

    apple iepakojums

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris Leja
    30.03.2015 10:38

    Varēs ielādēt arī dažādu lietotājam un viņa privātumam nevēlamu programmatūru :)
    Kāpēc gan ne. :)

    30.03.2015 11:54
    Reply to  Andris Leja

    Gan jau tas izpaudīsies kā pieteikšanās lietotāja kontā, kontaktu un lietotņu sakopēšana no esošas iOS ierīces.

    Jānis Lūsis
    30.03.2015 12:39

    Pirms kaut ko čīkstēt, vai kāds var minēt reālu situācijas piemēru, kad šāda iespēja varētu būt praktiski noderīga? Tipa – kamēr braucu ar trolejbusu mājās no veikala, telefons kuļķenē jau var pats “setapoties” ? :D

    30.03.2015 12:47
    Reply to  Jānis Lūsis

    Un kāpēc gan nē! Aizej uz veikalu pēc jaunā iPhone, iOS ir iebūvēta, piemēram, QR kodu iespēja nolasīt un sinhronizēt ierīces. Viss fiksi tiek pārpumpēts starp ierīcēm.

    Gribi dāvināt – pasaki apdāvināmā Apple ID un viņam savā galā tikai jāievada Apple parole, lai atslēgtu iOS ierīci.

    Izkrīt čakars ar iTunes un datoru.

    Traktorists
    30.03.2015 14:20
    Reply to  Artis Abols

    Pats tici tam, ko uzrakstīji?!? :D Ieguldīt laiku, līdzekļus, resursus un funktieri kaut kamā tādā ar tik apšaubāmu jēgu…

    Aleksejs Mjaliks
    30.03.2015 21:20
    Reply to  Jānis Lūsis

    Piemēram, atjaunot ierīces programmatūru jau sapakotām ierīcēm.

    x
    31.03.2015 13:08

    jā jā, ar to viņi arī nodarbojas – noliktavas precēm atjauno softu un arī uzlādē.

    Aleksejs Mjaliks
    01.04.2015 13:45
    Reply to  x

    Atjaunināšanu var veikt, kad preci piegādā uz veikalu.
    Un šogad Apple šī iespēli lieti noderētu. Citādi visai droši var veidoties situācija, ka ierīcē joprojām ir iOS 8.0, bet TV aktīvi reklamē Apple Pay, kam vajag 8.1, un Apple Watch, kam vajag 8.2. Un cilvēks nopērk sev iPhone ar iOS 8.0 un nevar saprast, kāpēc viņš nevar Apple Pay karti pievienot. Nenāk par labu Apple tēlam.

    x
    07.04.2015 16:50

    Vai tad apple softs ir tik švaks, ka tas nespētu nodetektēt problēmu, izvadīt paziņojumu “paklau, vecīt, tev vajag jaunāku PS, darīsim to tagad vai vispirms iedzersi sidru?”

    x
    30.03.2015 13:38

    Trojas ābols :)

    Ansis
    30.03.2015 14:25
    Reply to  x

    Katrs mazumtirgotājs varēs kaudzītei piemest savu personīgo bloatwari

    x
    30.03.2015 23:58
    Reply to  Ansis

    uhu, vai reģionālo

    Ksspars Lccis
    31.03.2015 16:09

    tas viss ir figņa pilnīgākā. šodien mēģina nopatentēt visu, kas nav vēl nopatentēts. sagribēs, nopatentēs, ka aifonā ieksā ir serde vai tārps. katru gadu tiem reģistrēts miljoniem pilnīgi absurdu patentu. Tu nekad nevari zināt, kad tev tā serde kādā kontekstā var noderēt… ir, piemēram, nopatentēts, bārdas dzenamais telefonā. pilnīgs absurds, ne? a kurš pirms 15 gadiem varēja iedomāties visu to, ko mēs šodien daram ar mobilajām ierīcēm? Cita lieta, ka apple izvelk šitādu sūdu un nopludina piaršķikiem un tad visi sāk šumēties un minēt – ko gan šitais viiss tagad nozīmē…

    Reklāma