Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon izziņo neierobežotus Cloud Drive plānus fotogrāfiju uzglabāšanai

    Jaunākie raksti

    Amazon vakar izziņoja jaunus, neierobežotus Cloud Drive datu uzglabāšanas plānus fotogrāfijām. Amazon piedāvā par 12 ASV dolāriem (dolāros tiek ieturēta gada maksa arī, piemēram, Vācijas un Lielbritānijas Amazon) gadā neierobežotu fotogrāfiju uzglabāšanu, kā arī 5 GB visam citam saturam – video, dokumentiem u.tml.

    60 ASV dolāri gadā maksās pilnīgi neierobežota datu uzglabāšana. Amazon neierobežos ne apjomu, ne uzglabājamo datu saturu. Šādu, pilnīgi neierobežotu mākoņdatu uzglabāšanas servisu nepiedāvā gandrīz neviens cits. Pavisam noteikti ne par tik zemu cenu. Google Drive bez maksas ir 15 GB, par 2 dolāriem mēnesī lietotājam tiek 100 GB vieta mākonī, par 10 dolāriem mēnesī – 1 TB. 10 TB maksā 100 dolārus gadā.

    Reklāma

    Tik izdevīgiem nosacījumiem uzreiz rodas jautājums par t.s. RAW foto datņu uzglabāšanu. Amazon norāda, ka katram fotoaparātam ir sava RAW foto datņu specifika, bet Cloud Drive spēj daudzus dažādos RAW atpazīt un ieskaitīt kā fotogrāfijas, tātad bez vietas ierobežojumiem 12 dolāru datu plānā. Bet ir iespējams, ka dažu fotoaparātu RAW pagaidām netiek atpazīti, tāpēc tiek ieteikts izmantot universālo DNG (Adobe Digital Negative) formātu satura uzglabāšanai Cloud Drive.

    amazon

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    27.03.2015 12:08

    Ja amazons nodrošinātu datu glabāšanu, tad viņus neinteresētu vai tas ir attēls vai cits datu blāķis. RAW dekoderi netiešā veidā apliecina, ka viņus pat ļoti interesē glabājamais saturs. Palasiet sīko druku, iespējams, ka ļoti lētais siers tur nolikts ar nodomu – tagad jau ir tāda tendence, ka prof. fotogrāfi ir mazāk pieprasīti, jo lielu daļu satura saģenerē amatieri un mājsaimnieces, vajag tikai likumīgu (ne obligāti ētisku) veidu kā šo saturu no viņiem iegūt, neko nemaksājot (vai par sviestmaizi).

    27.03.2015 12:50
    Reply to  x

    Šādi laikam darbojas Instagram. Laikam der palasīt dažreiz mazo druku.

    Kristaps
    27.03.2015 17:18

    Darn! Palasīju, ko par 99$ gadā piedāvā Prime. Būtu tās fīčas Latvijā, paņemtu ar’!

    28.03.2015 08:52
    Reply to  Kristaps

    Prime ir drusku cits datu glabāšanas risinājums. Par tā pieejamību gan nemācēšu teikt.

    Naurelijs
    28.03.2015 17:04

    3 mēneši bez maksas, bet lai saņemtu šos bezmaksas mēnešus tev ir jāpievieno maksājuma karte :D

    Reklāma