Web Analytics
More
    Reklāma

    Šobrīd Apple nepieņemtu darbā abus uzņēmuma dibinātājus

    Jaunākie raksti

    Skarbā īstenība ir tāda, ka Stīvs Vozņaks un Stīvs Džobss šobrīd skatītos uz atteikuma vēstulēm no Apple, ja viņi mūsdienās pieteiktos darbā tehnoloģiju gigantā. Divdesmitgadīgi mūsdienu Stīva Vozņaka un Stīva Džobsa līdzinieki pat tuvumā darbam Apple netiku.

    Intervijā Stīvs Vozņaks atklāj, ka Apple prasību kopumā ir ne tikai izglītība, bet arī pamatīga pieredze. Abi Apple dibinātāji (tiesa, Apple līdzdibināja arī mazāk zināmais Ronalds Veins) ir pametuši augstskolas, abiem nav nekādas pieredzes un nekā cita, ko piedāvāt mūsdienu Apple. Tieši tas pats attiektos uz Google un Microsoft. Stīvs Vozņaks norāda, ka augstie darbā pieņemšanas standarti varētu atbaidīt arī potenciāli ģeniālus uzņēmuma darbiniekus.

    Reklāma

    Piesardzība un darbinieku atlase būtu vērtējama vismaz divējādi. Tiesa, ļoti daudzas Apple idejas un risinājumi nāk no mazu uzņēmumu pārpirkšanas. Tas nozīmē tikai to, ka skrupuloza un standartizēta darbinieku atlase ne tikai var traucēt, bet arī reāli traucē jaunu ideju ģenerēšanai uzņēmuma iekšienē. Balss asistents Siri un fantastiskais Apple pirkstu nospiedumu lasītājs ir nopirktas idejas un risinājumu. Un tādu ir desmitiem un simtiem.

    Avotsafr.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    26.03.2015 15:05

    Taisnība vien ir… Vienmēr ir protams izņēmumi, bet pārsvarā dzīvē tā sanāk, ka cilvēks ar labu izglītību un labiem sasniegumiem darbā patiesībā ir pagalam garlaicīgs cilvēks – kurš stingri turējies pie sistēmas un darbojies stingri pēc plāna. Un no tādiem nevar sagaidīt racionālas idejas! Viņi ir pārāk konservatīvi un pareizi. Labākās idejas ir brīvdomātājiem – tādiem kam nepatīk sistēma, kam nepatīk būt lelēkajai masai kas dzīvo jau iepriekš nospraustu standarta dzīvi… Un to pierāda ne tikai Apple dibinātāji… ir daudz tāda tipa patiešām gudru un radošu cilvēku kuri pat nav maģistra grāda, bet ne jau tāpēc ka nevarēja nokārtot eksāmenus…

    Edgars Labans
    26.03.2015 16:49
    Reply to  Uldis M.

    Iespējams tu domāji “iracionālas idejas”. Jo racionālas arī parastie cilvēki ar vēsu galvu spēj saģenerēt.

    Kaut gan, interesanti būtu uzināt kāds % no kolēdžu atstājušiem cilvēkiem ir tikpat veiksmīgi kā Džobss un kāda daļa ir zem vidējā iztikas līmeņa salīdzinot ar izglītību ieguvušiem.

    Uldis M.
    26.03.2015 17:02
    Reply to  Edgars Labans

    Jā, vairāk gan tiešām biju domājis iracionālas (nestandarta) idejas.
    Jā lielākā daļa no koledžu/augstskolu pametējiem tiešām ķļūst par melnstrādniekiem – bet tā ir tā daļa kas pamet šo iestādi slinkuma vai stulbuma dēļ, un tā jau ir cita kategorija.

    Alfons
    30.03.2015 08:48
    Reply to  Uldis M.

    Jautājums pārdomām. Cik % no tiem, kuri pabeiguši augstskolas strādā savā specialitātē? Atbilde: 30.

    Imants Imants
    26.03.2015 16:22

    Paradoksāli, ka cilvēki, kas neiederas sistēma, paši izveido sistēmu, kurā viņi neiederas. :D

    Kaspars
    26.03.2015 17:13
    Reply to  Imants Imants

    nekā tamlīdzīga..cilveki taču arī mainās, tā laika puišelis, kurš pametis skolu, darbu Apple nedabūtu, bet savas dzīves pēdejos 10 gados Stīvs atplestām rokām būtu ņemts jebkuras lielas kompānijas vadītāja amatā..un tur iederētos..

    Bet ja padomā, tad neko neloģisku neredzu..Stīvam bija uzņēmējspējas, nevis tur kaut kāda saprašana par raķešu zinātni, tādi cilvēki biznesu rada, nevis strādā citiem..
    Man šķiet, ka tādi cilvēki i nevēlas strādāt tādās kompānijās, bet gan tās vadīt
    Vot kāda rakstā ir tā doma?

    Reklāma