Web Analytics
More
    Reklāma

    Google varētu neļaut Cyanogen izveidot Android alternatīvu

    Jaunākie raksti

    Cyanogen jau ir ieguvuši 80 miljonus ASV dolārus no Twitter Ventures, Qualcomm, Telefónica Ventures, Ruperta Mērdoka (Rupert Murdoch), lai turpinātu darbu pie Android-bez-Google operētājsistēmas versijas. Jau iepriekš rakstījām, ka Cyanogen plānos ir padarīt Android operētājsistēmu atvērtāku, bet tas nozīmētu tās atraušanu no Google un tās servisiem.

    Tiek ziņots, ka Maiami bāzētais viedierīču uzņēmums Blu jau ir gatavs veidot pirmo viedtālruni, kas saņems Cyanogen versiju par Android OS bez Google līdzdalības. Blu norāda, ka nāksies izmantot, piemēram, Amazon Appstore Google Play vietā, Nokia HERE kartes aizstās Google Maps, Opera aizstās Chrome, OneDrive vai Dropbox – Google Drive utt. Par meklēšanu rūpēsies Bing kopā ar Cortana balss asistentu. YouTube atkarīgajiem nāksies izmantot nevis atsevišķu lietotni, bet saturu apskatīt ar interneta pārlūka palīdzību.

    Reklāma

    Tiesa, 2012. gadā Google nobloķēja Acer vēlmi izlaist Ķīnā A800 viedtālruni ar Aliyun OS. Aliyun OS bija Android operētājsistēma bez daudzām Google standarta lietotnēm. Google norādīja, ka Aliyun lietotņu veikalā bija pieejamas vairākas licencei neatbilstoši izmantotas Google lietotnes. Redzēsim, kā cīņā pret Google veiksies Cyanogen.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    24.03.2015 12:18

    Varētu pat teikt ka cīņa ir starp dažādām lielo korporāciju apvienībām. Protams konkurence bīda progresu, bet nekas īpaši atvērtāks jau Cyanam tur nesanāks. Apkarinās ar citiem servisiem un viss. Gala lietotājs tik un tā tiek turēts īsā pavadā. Raugoties plašāk, CIP nosacījumi ir pēc iespējas labāk kontrolēt šo pasauli, ja nosacījumi izpildās, Cyan saņem zaļo gaismu un brīvības karogu kuru nes CIP aģents. Ne jau velti iOS laužas Ķīnas tirgū, tāpat Cyans tur tiek bīdīts…

    Aleksejs Mjaliks
    24.03.2015 14:50

    Rakstā ne vārda, kā tad tieši Google var traucēt? Asus paši salaida dēlī visu pasākumu.
    Tajā pašā laikā gan Amazon, gan Nokia, iespējams vēl kāds, pamanījušies veiksmīgi izlaist savas Android versijas. Un neko Google tur netraucēja.

    Reklāma