Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Tesla Model S vairs nepaliksi ceļa malā pilnībā izlādējies

    Jaunākie raksti

    Lielākajai daļai moderno automašīnu to borta datoros ir ‘range’ funkcija, kas, vadoties pēc vidējā degvielas patēriņa, aprēķina, cik lielu attālumu vēl ir iespējams pieveikt ar noteiktajā brīdī bākā atlikušo degvielas daudzumu. Automašīnām, kuras aprīkotas ar iekšdedzes dzinējiem, šis rādījums gan vairs nav tik aktuāls, jo degvielas uzpildes stacijas mūsdienās  burtiski ir ik uz stūra. Citāda situācija ir elektroauto īpašniekiem, kuriem šī problēma ir daudz nopietnāka. Kā zināms, elektroauto bieži vien izceļas ar šī rādījuma neprecizitāti un tā pēkšņām izmaiņām.

    Autoražotājs Tesla vēlas padarīt pieveicamās distances rādījumu daudz precīzāku, un nu ir oficiāli izziņojuši, ka nākamajā Tesla Model S programmatūras atjauninājumā 6.2 tiks novērstas vairākas problēmas, kas līdz šim veicināja šī rādījuma neprecīzu aprēķināšanu.

    Līdz šim nopietnākais precīzu aprēķinu traucēklis ir saistīts ar to, ka auto programmatūra neņem vērā apkārtējās vides apstākļus, kas spēji ietekmē akumulatoru izlādes ātrumu. Piemēram, gaisa temperatūru, laika apstākļus un arī to, kādā augstumā virs jūras līmeņa auto konkrētajā brīdī atrodas. Tesla apgalvo, ka izziņotajā programmatūras 6.2 versijā ir veiksmīgi novērsuši šo problēmu un maksimālais veicamais attālums ar esošo uzlādes līmeni tiks aprēķināts ņemot vērā visus iepriekšminētos apkārtējās vides apstākļus, līdz ar to samazinot kļūdas iespējamību līdz vienam procentam.

    Izziņotajā auto programmatūras atjauninājumā arī tiks ieviesta jauna funkcija ‘Range Assurance’. Tā nepārtraukti darbosies fonā un, aktīvi sazinoties ar apkārtnē esošajām uzlādes stacijām, rēķinās to, cik tālu auto īpašnieks vēl var braukt, lai joprojām veiksmīgi spētu nokļūt līdz kādai no tuvākajām uzlādes stacijām.

    Tesla apgalvo, ka, pateicoties šim atjauninājumam, kļūs praktiski neiespējami nokļūt situācijā, kad auto vairs nespēj aizbraukt līdz tuvākajai akumulatoru uzlādes vietai, ja vien tā īpašnieks to nedara tīšuprāt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdis
    23.03.2015 10:05

    Bija tā iespēja pasēdēt blakām vadītājam Tesla S mašīnā. 735zs. Akselerācija abnormāla un salons elegants. Īpašnieks teica, ka ap 3.5 sekundēm līdz simtam.

    Jautājums
    23.03.2015 13:38

    Vai kāds var paskaidrot, kāda ir korelācija starp augstumu virs jūras līmeņa un akumulatora darbības ilgumu?

    23.03.2015 13:49
    Reply to  Jautājums

    Ja ieplānotajā maršrutā ir ieplānots braukt augšā kalnā, tad būtu labi to ņemt vērā, lai varētu attēlot precīzāku atlikušo range.

    Reklāma