Web Analytics
More
    Reklāma

    Izsludināts ceturtais datorspēļu izstrādes konkurss „Beidz runāt, sāc darīt!”

    Jaunākie raksti

    Jau ceturto reizi Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija starp Latvijas spēļu izstrādātājiem izsludina datorspēļu konkursu „Beidz runāt, sāc darīt!”. Konkursa galvenais mērķis ir veicināt datorspēļu veidošanu Latvijā.

    Galvenais konkursa dalībnieku uzdevums ir izveidot datorspēli parādot savas spējas un zināšanas šajā nozarē. Vienīgais un galvenais nosacījums ir tāds, ka spēle līdz konkursa izziņošanas datumam nav iepriekš publiski izziņota. Pateicoties plašajai konkursa tēmai, dalībnieki var iesniegt dažāda temata un platformu spēles, arī izmantotajām tehnoloģijām nav ierobežojumu. Konkursa organizētāji iesaka spēles veidot komandās, tādējādi papildinot vienam otra zināšanas un izveidot kvalitatīvāku datorspēli.

    Reklāma

    Konkurss sākās 12. martā un spēļu veidošanas procesam atvēlētas 20 dienas (līdz 31. marta pulksten. 23.59). Pēc spēļu iesniegšanas, par iesniegtajām spēlēm Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas mājas lapā (www.gamedev.lv) būs pieejama balsošana.

    Balvu fondu veido spēļu izstrādes jomas atbalstītāji ar ziedojumiem. Pirmās vietas ieguvējs saņem 60%, otrās vietas ieguvējs 30% un trešās vietas ieguvējs 10% no saziedotās summas. Pašlaik kopējais saziedotais balvu fonds sastāda 181,66 EUR, ar specbalvām no InnoWate, Game Insight un Estoty 800,00 EUR vērtībā.

    Sīkāka informācija par konkursa noteikumiem un dalību, pieejama Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas mājas lapā.

    Pirmo reizi BRSD tika rīkots 2008. gadā. 2010. gadā tam sekoja otrais un 2013. gadā trešais konkurss. Pa vidu tika rīkoti arī „Ātrais BRSD” konkurs un „Ātrais BRSD2” konkurss un kopumā tajos tika iesniegtas 35 pabeigtas spēles.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    zivs
    19.03.2015 23:43

    Interesanti, Kursora redakcija arī atbalstīs pasākumu ar kaut nelielu nieku eiropas naudām vai klusi un mēmi iztiks tikai ar reklāmrakstu? :)

    20.03.2015 08:06
    Reply to  zivs

    Tas ir tāds kā mēreni tiešs aicinājums ziedot šim jaukajam pasākumam? :) Mēs primāri palīdzam ar informatīvo atbalstu dažādās tā formās, taču es privātā kārtā raugos arī pēc citām iespējām palīdzēt, ja saskatu pēc tā gan nepieciešamību, gan savu iespēju. Es papētīšu šo projektu vairāk.

    Reklāma