Web Analytics
More
    Reklāma

    Taizemē valdība sievietēm aizliedz publicēt “apakškrūšu” selfijus

    Jaunākie raksti

    Prātam neaptverama netaisnība un praktiski vārda krūšu brīvības ierobežošana notikusi Taizemē. Tur militāri noskaņotā valdība brīdinājusi valsts iedzīvotājas, lai tās sociālajos tīklos nepublicē “apakškrūšu” (underboob) selfijus. Šie attēli ir uzņemti no tādiem rakursiem, kas labi attēlo noteiktas lēdiju ķermeņu daļas vienlaicīgi neuzsverot seju vai citus telpas objektus. Pēdējā laikā šādu attēlu uzņemšana un publicēšana ir izvērtusies par izteiktu, un, nenoliegsim, bieži vien skatāmu tendenci.

    Valdība piesauc 2007. gadā pieņemto Datoru noziegumu aktu (Computer Crimes Act). Tas aizliedz darbības, kas var izraisīt “valsts drošības apdraudējumu vai publisku paniku” un īpaši atrunāta ir arī neķītra satura publicēšana. Kultūras ministrija norādījusi, ka par šādām nešpetnībām draud līdz piecu gadu ilgs cietumsods, tomēr neskaidro kā spēs pēc krūšu attēliem noteikt sodāmo personu.

    Reklāma

    Lai arī Taizeme visā pasaulē ir slavena ne tikai ar saviem ēdieniem, bet arī nakts izklaides piedāvājumu plašo klāstu, tomēr valdība ļoti aktīvi nodarbojas ar filmu, mūzikas, televīzijas un interneta cenzūras ieviešanu.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma